Bagaimana untuk mencari Pensil Apple yang hilang dengan iPad anda (generasi pertama dan kedua)

56
Bagaimana untuk mencari Pensil Apple yang hilang (generasi pertama & kedua)

Apple Pencil digunakan untuk melakar, mencatat nota, melukis dan banyak lagi pada iPad. Walau bagaimanapun, satu masalah biasa yang dihadapi oleh pengguna Apple Pencil ialah tersalah letak atau kehilangannya. Jika anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh mencari Pensil Apple yang hilang (gen pertama dan ke-2), artikel ini telah anda bincangkan. Kami akan membantu anda mencari Apple Pencil anda yang hilang, serta memberikan petua tentang cara untuk mengelakkannya daripada berulang.

2 Cara untuk mencari Pensil Apple yang hilang menggunakan iPad

Kehilangan Pensil Apple anda boleh menjadi salah satu pengalaman yang paling mengecewakan. Syukurlah, terdapat beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk mencuba dan mencari Pensil anda yang hilang.

1. Gunakan sambungan Bluetooth

Anda boleh menggunakan kaedah ini jika anda memasangkan iPad dengan Apple Pencil anda.

 1. Lancarkan apl Tetapan pada iPad anda.
 2. Navigasi ke pilihan Bluetooth.
 3. Jika Apple Pencil anda masih disambungkan ke iPad anda, anda boleh memastikan diri anda bahawa Apple Pencil berada di suatu tempat dalam jarak 30 kaki dari iPad anda.

  Cari Pensil Apple anda yang hilang melalui Bluetooth iPad

Sekarang, lihat sahaja di sekeliling anda! Anda sepatutnya dapat mencari anak anjing yang hilang!

2. Gunakan aplikasi Wunderfind untuk mencari Pensil Apple yang hilang

Selain daripada kaedah yang dinyatakan di atas, anda boleh menggunakan aplikasi Wunderfind untuk mengetahui anggaran jarak antara iPad dan Apple Pencil anda dalam meter.

 1. Muat turun Apl Wunderfind daripada App Store.
 2. Setelah muat turun selesai, lancarkan apl Wunderfind.
 3. Ketik OK apabila digesa, membenarkan apl menggunakan Bluetooth.

  Ketik OK apabila digesa daripada apl iPad Wunderfind

 4. Jika anda ingin menggunakan aplikasi secara percuma, tutup sahaja antara muka pembayaran.
 5. Anda kini boleh melihat aksesori yang disambungkan ke iPad anda.
 6. Pilih Pensil Apple daripada menu, dan radar yang menggambarkan isyarat Apple Pen akan muncul.
 7. Anda boleh mengikuti perkara yang sama sehingga kekuatan isyarat mencapai 100%.
 8. Apabila anda menemui Pensil Apple, ketik Saya menjumpainya untuk mengakhiri carian.

  Cari Pensil Apple anda yang hilang melalui apl iPad Wunderfind

Cara paling mudah untuk mencari sebarang aksesori yang didayakan Bluetooth, termasuk Pensil Apple yang hilang, adalah dengan menggunakan kaedah ini. Walau bagaimanapun, aksesori mesti disambungkan ke iPad anda agar ini berfungsi dengan baik.

Nota: Apl Wunderfind mungkin mengambil sedikit masa untuk mengesan peranti dengan tepat. Sila tunggu sebentar supaya apl memuatkan data yang diperlukan. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa aplikasi itu tidak boleh dipercayai seratus peratus.

Cara lain untuk mencari Pensil Apple yang hilang

Ambil perhatian bahawa kedua-dua kaedah yang dinyatakan di atas tidak berfungsi jika Apple Pencil anda dinyahcas atau tidak disambungkan ke Bluetooth. Jika sebaliknya, anda mungkin perlu mencuba beberapa penyelesaian yang dinyatakan di bawah:

 • Jejaki langkah anda ke belakang: Fikirkan tentang tempat terakhir anda meninggalkannya dan ikuti laluan kembali. Jika anda mempunyai permukaan kerja yang bersepah, mungkin anda telah tersalah letak dalam timbunan kertas atau di bawah komputer riba. Cuba ingat kembali dari mana anda datang secara teratur untuk memastikan anda tidak hanya mengalihkan Pensil anda dari satu tempat ke tempat lain.

 • Kocok barang-barang anda: Dalam senario terburuk, adalah idea yang baik untuk merombak barang-barang anda. Pensil anda mungkin bersembunyi di mana-mana sahaja di sekeliling anda. Pastikan anda mencari mana-mana ruang di mana Pensil Apple mungkin terjatuh, seperti di antara kusyen sofa, di bawah perabot atau di dalam laci.

Petua dan kiat untuk memastikan Apple Pencil anda selamat

Kehilangan aksesori mungkin berlaku kerana nasib malang, dan tiada apa yang boleh anda lakukan mengenainya. Tetapi berjaga-jaga adalah lebih baik daripada mengubati. Mengambil langkah yang perlu dan mengubah sedikit tabiat anda boleh mengurangkan peluang kehilangan Apple Pencil anda.

 • Kembangkan tabiat menyimpan Apple Pencil anda di tempat yang ditetapkan supaya anda tidak perlu bermain memburu prop setiap kali anda tergesa-gesa.
 • Pastikan Apple Pencil anda dicaj selepas setiap penggunaan supaya anda boleh menggunakan Bluetooth untuk mencari yang sama.
 • Sebagai alternatif, anda boleh melampirkan Pensil Apple pada iPad anda menggunakan penambat, menjadikannya mustahil untuk hilang.
 • Anda boleh mempertimbangkan untuk melampirkan Tag Udara pada Pensil Apple, menjadikannya mudah untuk anda mencari yang sama walaupun aksesori dilepaskan atau tidak disambungkan.

Memastikan Apple Pencil anda selamat tidak memerlukan penyelesaian ajaib. Ia hanya memerlukan seseorang untuk bertanggungjawab, dan petunjuk yang disebutkan di atas akan membantu anda bermula.

Soalan Lazim

Bagaimana jika saya masih tidak dapat mencari Pensil Apple saya?

Jika anda telah kehabisan semua pilihan anda dan masih tidak menemui Apple Pencil anda, anda mungkin perlu mempertimbangkan untuk membeli yang baharu. Namun, sebelum anda melakukannya, semak semula semua tempat yang pernah anda kunjungi dan tanya sesiapa yang pernah anda kunjungi jika mereka pernah melihatnya. Anda juga mungkin ingin menghubungi Sokongan Apple untuk mendapatkan bantuan tambahan.

Adakah terdapat aplikasi lain yang perlu dipertimbangkan jika saya akhirnya kehilangan Pensil Apple saya?

Ya, anda boleh memilih Cari Apl saya atau Apl Pencari Bluetooth untuk perkara yang sama.

Jangan sekali-kali dimarahi oleh ibu anda lagi!

Kehilangan Pensil Apple boleh mengecewakan, tetapi dengan kaedah dan petua pencegahan di atas, anda boleh meminimumkan kemungkinan ia berlaku. Walaupun anda akhirnya kehilangannya, ikuti mana-mana prosedur yang paling sesuai untuk anda sebelum ibu atau pasangan anda mengetahuinya. Apabila itu berlaku, tidak akan kembali.

Dalam apa jua keadaan, jika anda tidak dapat mencari Apple Pencil anda yang hilang atau dicuri, sila nyatakan kebimbangan anda di bawah dan saya akan sedia membantu anda.

Baca lebih lanjut:

 • Cara menukar enjin carian Safari pada iPhone, iPad dan Mac
 • Bagaimana untuk mengekstrak audio daripada video pada iPhone dan iPad
 • Apl kompas terbaik untuk iPhone dan iPad