Bagaimana untuk mendapatkan pengesahan dalam Discord

93

Teks percuma Discord, VoIP, video dan platform sembang menawarkan lebih banyak perkara daripada yang dilihat. Ciri uniknya termasuk integrasi Twitch dan banyak lagi yang mesti ada untuk penstrim, pencipta kandungan dan pengguna biasa. Sama ada anda pemilik perniagaan atau seseorang yang hanya ingin bersembang, untuk meraih faedah penuh Discord, anda dikehendaki melengkapkan proses pengesahan.

Bagaimana untuk mendapatkan pengesahan dalam Discord

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk mengesahkan akaun anda, pelayan anda atau bot anda.

Perkara yang Anda Perlu Mulakan

Sebelum memulakan proses pengesahan pelayan, pastikan anda memenuhi keperluan minimum berikut:

 • Selain menjadi pemilik pelayan, anda ialah wakil rasmi jenama, perniagaan atau orang yang berkepentingan awam.
 • Akaun media sosial anda yang lain telah disahkan untuk membantu Discord mengesahkan permohonan anda adalah sah.
 • Anda mempunyai alamat e-mel rasmi yang dipautkan ke perniagaan atau jenama anda untuk menunjukkan kedudukan rasmi anda.

Discord mencari perkara berikut apabila memutuskan sama ada pelayan adalah untuk kepentingan orang ramai dan memenuhi kriteria pengesahan:

 • Keaslian: Pelayan anda mewakili jenama, perniagaan berdaftar atau orang awam yang berkepentingan.
 • Keaslian: Pelayan anda ialah kehadiran unik yang diwakilinya. Hanya satu pelayan rasmi akan disahkan bagi setiap jenama/perniagaan, walaupun mungkin terdapat beberapa pengecualian untuk rantau atau pelayan khusus bahasa.
 • Keakraban: Anda, perniagaan anda atau jenama anda mempunyai kehadiran media sosial yang kukuh dan tapak web rasmi. Kandungan berbayar atau promosi tidak dianggap sebagai sumber untuk semakan.
 • Pelayan anda perlu memenuhi Discord garis panduan komuniti.

Pengesahan adalah mengikut budi bicara Discord. Setelah disahkan, anda akan menerima URL tersuai, unik, Jemputan Splash dan lencana pengesahan sebagai bukti bahawa pelayan anda adalah sah.

Walau bagaimanapun, jika pada masa ini pelayan anda tidak memenuhi kriteria untuk pengesahan, anda sentiasa boleh menunjukkan kesahihannya dengan berkongsi jemputan pelayan anda daripada akaun Twitter atau tapak web rasmi anda.

Sebagai alternatif, jika anda seorang strim atau pencipta kandungan, anda boleh memohon untuk pelayan anda menjadi Rakan Kongsi Discord. Lawati Rakan Kongsi Discord laman web rasmi untuk maklumat lanjut.

Aplikasi Pengesahan Pelayan

Untuk memulakan aplikasi pelayan anda:

 1. Navigasi ke discordapp.com/verification muka surat.
 2. Klik Mohon Sekarang.
 3. Log masuk ke akaun anda untuk melengkapkan permohonan.

Cara Mendapatkan Bot Discord yang Disahkan

Discord memerlukan bot yang ditambahkan pada 100 pelayan disahkan. Setelah tanda 100 pelayan dicapai, anda tidak akan dibenarkan menambah bot anda pada lebih banyak pelayan tanpa pengesahan.

Setelah tanda 75 pelayan dicapai, anda akan menerima e-mel daripada Discord, termasuk pautan ke Portal Pembangun, tempat anda boleh memohon pengesahan bot terlebih dahulu.

Untuk memulakan proses:

 1. Sama ada klik pada pautan daripada e-mel yang diterima daripada Discord atau pergi ke portal pembangun laman web.
 2. Di bahagian atas halaman, sepanduk “Pengesahan Diperlukan” akan dipaparkan dengan pautan ke aplikasi.
 3. Setelah salinan imbasan ID foto rasmi anda telah diluluskan, anda perlu melengkapkan maklumat yang diperlukan dalam kotak di bawah. Mesti ada sekurang-kurangnya 100 aksara setiap kotak.
 4. Sebaik sahaja anda klik Hantar, permohonan tidak akan dihantar.

Selepas anda menekan hantar, sepanduk “Pemprosesan Permintaan Pengesahan” akan dipaparkan pada skrin, mengesahkan penyerahan berjaya. Setelah bot anda disahkan, ia akan menerima tanda semak “Disahkan” yang menunjukkan ia sah.

Cara Mengesahkan Akaun Peribadi Anda dalam Discord

Anda boleh mengesahkan akaun anda melalui e-mel atau telefon. Pengesahan e-mel adalah penting, manakala pengesahan telefon adalah pilihan.

Apabila anda mula-mula membuat akaun anda, e-mel pengesahan dihantar ke peti masuk anda secara automatik. Jika anda memerlukan e-mel dihantar semula, lakukan perkara berikut dari mudah alih atau komputer anda:

 1. Log masuk ke akaun Discord anda.
 2. Pilih Tetapan.
 3. Pilih tab Akaun.
 4. Sepanduk “Sahkan e-mel anda” akan dipaparkan di bahagian atas skrin. Pilih butang Sahkan.
  • Pada halaman Sahkan e-mel anda, anda boleh sama ada Hantar Semula E-mel atau Tukar E-mel.
 5. Untuk menghantar semula e-mel pengesahan ke alamat yang sama, pilih Hantar semula E-mel. Sebagai alternatif, pilih Tukar E-mel.
 6. Sekarang semak peti masuk anda. Subjek mesej akan membaca “Sahkan Alamat E-mel untuk Perselisihan.” Jika e-mel itu tiada, cuba folder sampah atau spam.
 7. Jika mesej itu tidak dipaparkan selepas 10 minit atau lebih, cuba minta Discord menghantarnya semula sekali lagi.
 8. Buka e-mel, kemudian pilih Sahkan E-mel.

Akaun Discord anda kini berjaya disahkan melalui e-mel.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa saya kehilangan status pengesahan pelayan saya?

Menurut Discord’s Syarat Perkhidmatan, status pengesahan pelayan boleh dibatalkan pada bila-bila masa. Sebab untuk dialih keluar mungkin mencerminkan tingkah laku di dalam dan di luar platform Discord, termasuk:

· Pelayan yang menyokong individu atau organisasi yang mempromosikan keganasan/dan atau kebencian. Ancaman atau serangan langsung ke atas orang berdasarkan bangsa, asal negara, etnik, orientasi seksual, pertalian agama, jantina, identiti jantina, penyakit atau kecacatan umur mereka adalah syarat untuk pembatalan.

· Percubaan untuk menjual atau penjualan disahkan pelayan yang disahkan.

· Pelayan yang memotivasikan atau terlibat dalam gangguan orang lain.

· Tingkah laku berbahaya atau ganas.

· Galakan secara langsung atau tidak langsung atau ancaman keganasan fizikal terhadap seseorang, atau sekumpulan orang, termasuk promosi atau ancaman keganasan.

· Imejan yang mengganggu, ganas, ngeri atau mengejutkan.

· Pelayan yang telah dipindahkan kepada pengguna yang tidak berkaitan secara rasmi dengan jenama, perniagaan atau tokoh orang awam.

· Pelayan yang tidak aktif atau tidak lagi disokong.

· Mengambil bahagian dalam sebarang aktiviti yang melanggar Discord Garis Panduan Komuniti.

Discord Disahkan

Platform Discord termasuk banyak ciri penting untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan membantu pencipta kandungan dan pemilik perniagaan membina komuniti mereka.

Untuk memastikan platform digunakan secara sah, pemegang akaun, bot dan pemilik pelayan dikehendaki melalui proses pengesahan yang ketat. Setelah pengesahan bot dan pelayan selesai, mereka dicop dengan tanda semak “Disahkan” yang memberitahu semua orang bahawa mereka adalah urusan sebenar.

Apa yang anda gunakan Discord? Beritahu kami tentang pengalaman Discord anda dan pendapat anda tentang perkhidmatan di bahagian komen.