Bagaimana untuk mendapatkan semula mesej teks yang dipadam pada iPhone (6 Cara)

53
Bagaimana untuk mendapatkan semula mesej teks yang dipadam pada iPhone

Kesilapan berlaku sepanjang masa semasa menggunakan iPhone kami. Dan itu termasuk memadamkan mesej teks penting juga, yang mungkin sukar untuk dipulihkan. Tetapi terima kasih kepada corak storan Apple, anda masih boleh mendapatkan semula mesej yang dipadamkan pada iPhone anda dengan beberapa helah di sana sini.

Teruskan membaca semasa saya menunjukkan kepada anda 6 cara untuk memulihkan mesej teks yang dipadam pada iPhone anda.

Bagaimana untuk memulihkan mesej teks yang dipadamkan pada iPhone dalam iOS 16

Ciri Tunjukkan Terbaharu Dipadam ialah salah satu cara paling mudah untuk memulihkan mesej teks yang anda padamkan secara tidak sengaja daripada iPhone anda. Ciri ini dibuat untuk menyimpan fail yang dipadamkan pada peranti iOS anda selama 30 hari sebelum memadamkannya sepenuhnya.

 1. Lancarkan apl Mesej pada iPhone anda.
 2. Ketik Edit di penjuru kiri sebelah atas skrin.
 3. Pilih Tunjukkan Baru Dipadamkan.
 4. Pilih mesej yang ingin anda pulihkan.

  Ketik Edit, pilih Tunjukkan Terbaharu Dipadam, pilih mesej, dan ketik Pulih

 5. Ketik Pulih/Pulihkan Semua apabila digesa untuk melengkapkan prosedur.

Nota: Jika anda telah menghidupkan Penapis untuk apl Mesej, kaedahnya berbeza sedikit. Pergi ke apl Mesej → Ketik Penapis → Dipadamkan Baru-baru ini → pilih mesej yang ingin anda pulihkan dan ketik Pulihkan.

Bagaimana untuk mendapatkan semula mesej yang dipadam menggunakan sandaran iCloud

Melakukan pemulihan sandaran daripada iCloud ialah cara lain untuk mendapatkan semula mesej yang dipadam pada iPhone anda. Kebarangkalian untuk memulihkannya adalah tinggi jika anda kerap membuat sandaran ke iCloud.

Silap mata ini akan membantu memulihkan semua fail anda, dan ini mungkin termasuk mesej teks daripada sandaran iCloud sebelumnya. Namun begitu, tiada cara untuk menapis ke mesej teks sahaja. Tetapi ia mungkin berbaloi pada akhirnya. Ia memerlukan penetapan semula iPhone anda, walaupun.

Kelebihan kaedah ini ialah anda boleh memulihkan iPhone anda ke tarikh yang dipilih. Dengan cara itu, anda akan dapat mendapatkan semula fail yang anda sandarkan sebelum anda tersilap memadamkan mesej teks tersebut. Oleh itu, anda mungkin ingin menyemak kali terakhir telefon anda disandarkan sebelum menetapkannya semula.

Untuk melihat kali terakhir telefon anda disandarkan ke iCloud, buka Tetapan → ketik sepanduk Apple ID di bahagian atas. Seterusnya, pilih iCloud → iCloud Backup. Di bawah butiran Sandaran Sekarang, anda akan melihat masa sandaran terakhir yang berjaya.

Seterusnya, lakukan tetapan semula kilang iPhone anda. Selepas menetapkan semula iPhone anda, ikut gesaan sehingga anda melihat skrin Apl & Data.

Seterusnya, gunakan arahan ini untuk memulihkan iPhone anda daripada sandaran iCloud:

 1. Daripada bahagian Apl & Data, pilih Pulihkan daripada Sandaran iCloud.
 2. Log masuk ke iCloud menggunakan Apple ID dan kata laluan anda.
 3. Ketik Tunjukkan semua sandaran dan pilih yang berkaitan.
  Petua: Gunakan tarikh sandaran untuk membuat keputusan di sini. Cuba untuk tidak memilih sandaran yang datang selepas hari anda memadamkan mesej teks.

Dengan cara ini, mesej anda mungkin dipulihkan bersama-sama dengan fail yang lain.

Pulihkan mesej teks yang dipadam pada iPhone daripada iTunes

Kaedah pemulihan ini berfungsi paling baik jika anda menyandarkan iPhone anda ke iTunes atau macOS Catalina atau lebih baru sekurang-kurangnya sebelum memadamkan mesej teks anda. Jika tidak, jika anda membuat sandaran selepas memadamkan mesej teks, ini akan menimpa sandaran sebelumnya dan anda mungkin tidak dapat memulihkan mesej tersebut.

iTunes dan macOS Catalina atau versi yang lebih baru biasanya tidak memerlukan tetapan semula kilang. Tetapi jika pemulihan konvensional tanpa tetapan semula tidak memulihkan mesej teks anda, anda mungkin memerlukan tetapan semula kilang iPhone anda sebelum memulihkan daripada iTunes atau macOS.

Selanjutnya, anda memerlukan PC atau Mac untuk memulihkan daripada iTunes. Pemulihan daripada macOS Catalina atau yang lebih baru memerlukan Mac. Panduan komprehensif untuk memulihkan data ini mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk menggunakan kaedah ini.

Pulihkan mesej yang dipadam daripada tapak web iCloud

Tapak web iCloud ialah sumber lain untuk memulihkan mesej teks yang dipadam pada iPhone anda. Sudah tentu, kaedah ini memerlukan anda untuk melawat pegawai tapak web iCloud dan log masuk menggunakan Apple ID dan kata laluan anda.

Walaupun tiada ruang khusus untuk mesej di tapak web iCloud, memulihkan fail anda dari sini juga mungkin membantu memulihkan mesej teks anda. Berikut ialah panduan untuk memulihkan fail yang dipadam daripada tapak web iCloud. Walau bagaimanapun, sementara saya menambah ini sebagai sebahagian daripada kaedah pemulihan, ia mempunyai peluang kejayaan yang lebih rendah berbanding yang lain.

5. Hubungi pembawa rangkaian anda

Walaupun ini adalah pilihan terakhir, pembekal rangkaian sentiasa mempunyai data anda pada sistem mereka, walaupun anda telah memadamkannya. Jadi anda mungkin mahu menghubungi mereka jika semuanya gagal.

Walau bagaimanapun, kaedah ini bergantung pada pembawa rangkaian anda, kerana kesnya sentiasa berbeza di seluruh wilayah. Namun begitu, jika pembawa rangkaian anda memberikan sokongan padu, menghubungi mereka adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan semula mesej yang hilang.

Dapatkan semula teks yang dipadam secara kekal menggunakan perisian pihak ketiga

Sudah tentu, anda boleh menggunakan penyelesaian pihak ketiga untuk memulihkan mesej yang dipadam pada iPhone anda. Untuk tujuan ini, saya akan mengesyorkan menggunakan alat pemulihan PhoneRescue. Ia adalah aplikasi berbayar, walaupun. Dan ia berguna untuk memulihkan mesej secara selektif terus daripada peranti iOS anda tanpa memulihkan keseluruhan sandarannya.

Untuk menggunakan PhoneRescue, lancarkan penyemak imbas anda pada PC atau macOS anda dan pergi ke laman web PhoneRescue untuk memuat turun dan memasang versi serasi apl pada komputer anda. Lancarkan apl dan gunakan arahan berikut untuk memulihkan mesej yang dipadamkan:

 1. Palamkan iPhone anda ke dalam komputer menggunakan kabel USB.
 2. Pilih Pulihkan daripada Peranti iOS.
 3. Seterusnya, klik butang anak panah seterusnya di bahagian bawah sebelah kanan.

  Pilih Pulihkan daripada Peranti iOS daripada apl PhoneRescue

 4. Pilih Mesej.
  Anda mungkin mahu menyahpilih pilihan lain untuk mempercepatkan proses.

  Pilih Mesej daripada PhoneRescue

 5. Klik OK untuk meneruskan.
  Tunggu apl memuatkan mesej anda.
 6. Setelah dimuatkan, klik simbol telefon di bahagian bawah sebelah kanan untuk memulihkan mesej anda.

  Klik simbol telefon di bahagian bawah dari PhoneRescue

Bonus: Pulihkan mesej yang hilang daripada Facebook atau WhatsApp

Anda juga boleh memulihkan mesej Facebook atau WhatsApp yang hilang. Jadi, jika anda sedang mencari cara untuk memulihkannya, lihat panduan berasingan kami tentang cara memulihkan mesej Facebook atau mendapatkan semula mesej WhatsApp yang hilang.

Soalan Lazim

Apakah yang perlu anda lakukan apabila anda tersilap memadam mesej teks?

Untuk mendapatkan kembali mesej yang dipadamkan, anda mungkin ingin menghentikan semua sandaran ke iCloud pada telefon anda untuk mengelakkan tiruan sandaran sebelumnya. Untuk berhenti membuat sandaran, pergi ke Tetapan → ketik sepanduk Apple ID di bahagian atas → pilih iCloud → Sandaran iCloud → togol matikan Sandaran iCloud.

Atau lebih baik lagi, matikan data selular atau Wi-Fi iPhone anda. Sekarang, cuba mana-mana langkah yang kami serlahkan di atas.

Berapa lama masa yang diambil untuk memulihkan mesej teks yang dipadamkan?

Secara amnya, ini bergantung pada keterukan kes dan pendekatan yang anda gunakan. Selain itu, selain menghubungi pembawa rangkaian, yang mungkin mengambil masa beberapa hari untuk bertindak balas, kaedah lain tidak mengambil masa.

Bolehkah apl pihak ketiga memulihkan mesej yang dipadamkan?

Ya, apl pihak ketiga suka wondershare, Tenorsharedan PhoneRescue ialah semua alatan berharga yang boleh membantu anda mendapatkan semula mesej teks yang dipadam pada iPhone anda. Sesetengah daripada ini datang pada harga, walaupun.

Itu sahaja!

Mesej teks sukar dipulihkan setelah dipadamkan. Tetapi sudah tentu, anda sepatutnya dapat memulihkan mesej teks anda menggunakan mana-mana kaedah ini. Beritahu saya jika anda memulihkan mesej anda yang dipadamkan di bahagian komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk menghantar mesej teks (SMS) dan bukannya iMessage pada iPhone
 • Bagaimana untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda pada iMessage
 • Gunakan Mesej Keselamatan Komunikasi pada iPhone

Profil Pengarang

Bhaskar

Bhaskar adalah ahli keluarga iGB dan gemar bereksperimen dengan kata-kata dan irama. Dia juga mempunyai kemahiran dalam pembangunan web dan aplikasi. Jika tidak menulis, anda mungkin mendapati dia bertali arus atau terlibat dalam sukan. Dan menjelang petang, petikan beliau akan dipaparkan pada suapan Instagram anda.

Profil Pengarang

Jibin

Jibin Joseph ialah Editor Kandungan di iGeeksBlog dan mempunyai perhatian yang sangat baik terhadap perincian. Dia seorang pembaca yang rakus, dengan minat yang terdiri daripada falsafah dan sejarah kepada geopolitik dan teknologi. Apabila tidak membaca atau membetulkan tatabahasa, anda akan mendapati dia terlibat dalam perbincangan tentang bola sepak. Anda boleh mengikutinya di Twitter dan Instagram di @4ibin.