Bagaimana Untuk Meneruskan Kekili Instagram Yang Terus Terputus

27

Anda baru sahaja menyiarkan Reel Instagram selama seminit pada suapan anda, dengan teruja menjangkakan semua suka dan komen baharu. Tetapi apabila anda telah memasuki Reel untuk menyemak suka dan komen tersebut, anda akan mendapat kejutan. Kekili anda telah dipotong kepada 15 saat sahaja, dengan lebih separuh daripada video anda tiada.

Bagaimana Untuk Meneruskan Kekili Instagram Yang Terus Terputus

Ia mungkin memberikan sedikit keselesaan untuk mengetahui perkara ini, tetapi anda tidak bersendirian. Atas sebab yang tidak diketahui, ini telah menjadi kejadian yang kerap dengan pengguna Instagram yang tergesa-gesa menyiarkan Reels mereka dan gagal menyedari bahawa panjang video asal mereka telah dikurangkan pada satu ketika semasa penyuntingan.

Untuk menyelesaikan masalah Instagram Reels ini, lihat penyelesaian dalam artikel ini.

Mulakan semula Instagram

Cara terpantas untuk menyelesaikan sebarang isu dengan apl mudah alih Instagram ialah dengan mematikan apl itu sama sekali dan mulakan semula. Ini mungkin gangguan dalam apl yang tidak membenarkan anda memuat naik Reels lebih lama daripada 15 saat. Sudah tentu, isu sebenar anda mungkin lebih rumit daripada permulaan semula yang mudah, tetapi ia sentiasa berbaloi untuk dicuba.

Memulakan semula Instagram pada Android, atau mana-mana apl lain dalam hal ini, memerlukan “hentian paksa.” Untuk mencarinya, lakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Navigasi ke “Apl.”
 3. Tatal sehingga anda menemui Instagram.
 4. Tekan “Berhenti paksa.”
 5. Kembali ke skrin Utama anda.
 6. Buka Instagram sekali lagi.

Log Masuk dan Keluar

Penyelesaian kedua paling kerap untuk mana-mana platform yang memerlukan akaun adalah log masuk dan keluar. Begitu juga dengan Instagram. Cuba log keluar dan masuk semula untuk melihat sama ada anda boleh menyiarkan Reels Instagram pada panjang yang anda mahu.

Kosongkan Cache Instagram

Cache terbina kadangkala boleh menyebabkan gangguan dalam apl anda. Dan itu bukan hanya Instagram. Anda harus sekali-sekala mengosongkan cache semua apl untuk memastikan apl itu berjalan lancar dan tanpa pepijat, gangguan atau sebagainya.

Untuk mengosongkan cache Instagram anda dan menjadikan Kekili berfungsi semula dengan betul, lakukan langkah berikut:

 1. Pergi ke “Tetapan” Android anda.
 2. Navigasi ke “Apl.”
 3. Cari Instagram.
 4. Ketik “Storan.”
 5. Tekan “Kosongkan cache.”

Kembali ke Instagram dan semak sama ada Reels berfungsi sebagaimana mestinya.

Kemas kini Instagram

Jika tiada penyelesaian di atas berfungsi, mungkin anda menggunakan versi lama Instagram yang menyebabkan gangguan Reels anda. Dalam kes itu, lawati App Store atau Google Play dan semak sama ada terdapat kemas kini yang tersedia.

Setelah anda menyegarkan apl Instagram anda, pilih klip selama 15 lebih saat dan cuba muat naik ke suapan anda. Jika penyiaran berjalan tanpa halangan, masalah anda selesai.

Pasang semula Instagram

Memasang semula Instagram akan mempunyai kesan yang sama seperti mengemas kininya. Tekan lama apl pada skrin Utama anda dan ketik “Nyahpasang” pada kedua-dua peranti mudah alih Android dan iPhone.

Kemudian, pergi ke App Store atau Google Play Store dan muat turun Instagram sekali lagi. Cuba siarkan Reel lebih lama daripada 15 saat dan lihat apa yang berlaku. Jika ia tidak mengurangkan panjangnya kepada 15 saat, pertimbangkan masalah anda selesai.

Muat Naik Kekili Dari Komputer Anda

Versi desktop Instagram mungkin terhad dari segi pilihan penyesuaian video. Tetapi dari segi positif, anda boleh memuat naik video dalam apa jua panjang dan menyelesaikan masalah semasa. Selain itu, versi Instagram desktop tidak perlu dikemas kini, jadi anda boleh segera menolaknya sebagai isu yang mungkin berlaku jika masalah berlaku.

Untuk memuat naik Reel pada desktop Instagram, ikuti langkah berikut:

 1. Buka apl web Instagram pada desktop anda.
 2. Pilih “Buat” dari menu sebelah kiri.
 3. Seret media ke pop timbul atau tekan “Pilih daripada komputer” dan pilih video atau foto daripada folder.
 4. Letakkan video TikTok anda dengan menyeret skrin atau menukar formatnya dengan dua anak panah di sudut kiri bawah pop timbul.
 5. Klik “Seterusnya.”
 6. Pilih apa yang akan menjadi penutup Gelendong anda, potong video dan lumpuhkan bunyi jika anda mahu.
 7. Tulis kapsyen dan tambahkan lokasi jika anda mahu.
 8. Tekan “Kongsi” untuk berkongsi Gelendong Instagram ke suapan anda.

Laporkan Masalah kepada Instagram

Sebagai pilihan terakhir untuk masalah Reels Instagram anda, anda boleh beralih kepada profesional. Mereka mungkin akan mengetahui punca masalah anda dan membimbing anda melalui penyelesaian. Jika anda tidak mahu menghabiskan (mungkin) berjam-jam pada langkah sebelumnya, menghubungi pasukan sokongan Instagram untuk mendapatkan bantuan boleh menjadi perkara pertama yang anda lakukan apabila anda menghadapi masalah semasa.

Berikut ialah cara melaporkan masalah kepada Pasukan Sokongan Instagram:

 1. Buka Instagram pada telefon anda.
 2. Ketik gambar profil anda.
 3. Tekan menu hamburger.
 4. Pergi ke “Tetapan dan Privasi.”
 5. Tatal ke bawah ke “Bantuan.”
 6. Ketik “Laporkan masalah.”
 7. Klik “Laporkan Masalah Tanpa Gegar.”

Nota: Instagram kini menawarkan cara untuk melaporkan masalah dengan menggoncang telefon anda. Oleh itu, anda boleh menggoncang telefon anda, teruskan dengan langkah yang sama untuk melaporkan masalah, dan kemudian kembali untuk menyiarkan Reel.

 1. Terangkan secara ringkas apa masalahnya dalam medan kosong.
 2. Tekan “Hantar.”

Soalan Lazim

Berapakah panjang maksimum yang boleh anda siarkan sebagai Kekili Instagram?

Panjang maksimum yang ditunjukkan sebagai pilihan apabila anda cuba menyiarkan Reel Instagram ialah 90 saat. Walau bagaimanapun, sehingga Julai 2022, semua video di bawah 15 minit diklasifikasikan sebagai gulungan dan akan disiarkan dalam format tersebut. Tempoh paling lama video yang disiarkan ialah 60 minit.

Apakah nisbah bidang bagi Gelendong Instagram?

Saiz Gelendong Instagram ialah 1080px x 1920px dengan nisbah bidang 6:19. Jika anda memuat naik Kekili yang tidak sesuai dengan bingkai itu, video anda mungkin terputus.

Mengapa kekili Instagram kelihatan lebih kecil pada suapan?

Jawapannya adalah kerana mereka. Apabila anda berkongsi Kekili Instagram anda pada suapan anda, ia akan dipangkas sedikit di bahagian atas dan bawah. Walau bagaimanapun, anda boleh melihat keseluruhan Reel apabila anda mengklik padanya.

Jangan Biarkan Instagram Menghantar Kegelisahan Anda

Gangguan adalah pengalaman biasa untuk pengguna aplikasi Instagram yang setia. Lebih banyak anda menggunakan apl, lebih tinggi peluang anda untuk menghadapi isu ini. Selalunya, ia bukan salah anda sendiri. Nasib baik, anda biasanya boleh menyelesaikan masalah dengan beberapa langkah mudah dan terus menggunakan aplikasinya seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku.

Adakah anda sudah mengalami Instagram Reels terputus? Bagaimana anda menyelesaikan masalah tersebut? Beritahu kami dalam ulasan.