Bagaimana untuk mengakses sudut ultralebar Galaxy S10 daripada WhatsApp

93
Samsung Galaxy S10 09
© NextPit

Jika anda menggunakan telefon pintar dengan berbilang kamera belakang, anda akan mendapati bahawa biasanya tiada pilihan untuk bertukar daripada satu kanta ke kanta lain apabila mengambil foto daripada apl tertentu. Ini juga berlaku dengan Galaxy S10, tetapi ada berita baik: WhatsApp membenarkan anda menggunakan kanta sudut ultra lebar peranti. Ketahui caranya dalam artikel ini.

  • Helah WhatsApp yang anda patut tahu

Tidak, ia bukan butang baharu yang dikhaskan untuk kanta sudut ultra lebar. Tetapi kaedahnya lebih mudah daripada yang anda fikirkan: sekali berada di dalam WhatsApp, setiap kali kami bertukar antara kamera belakang dan hadapan, aplikasi itu bertukar antara kamera belakang biasa dan kamera sudut ultra lebar. Jadi, jika anda ingin mengambil foto sudut lebar daripada WhatsApp, jika apl itu menunjukkan kepada anda kamera belakang biasa, anda hanya perlu pergi ke kamera hadapan, dan kembali ke kamera belakang. Apabila anda kembali, kamera belakang akan bertukar kepada lensa sudut ultra lebar. Nak ambil gambar biasa lagi? Nah, anda beralih ke kamera hadapan sekali lagi, dan apabila anda kembali ke kamera belakang ia akan ditukar kepada lensa biasa. Mudah!

Whatsapp 03

WhatsApp membolehkan anda menggunakan lebih banyak kanta daripada yang anda fikirkan! / © Alex Ruhl/Shutterstock

Selain itu, WhatsApp juga membolehkan anda menukar sudut tontonan kamera hadapan. Dalam Galaxy S10, apl kamera membolehkan anda menggunakan paparan yang dipangkas untuk swafoto, atau medan pandangan 80 darjah penuh, dan WhatsApp bertukar-tukar antara kedua-dua mod seperti yang berlaku di antara kanta kamera belakang.

Silap mata ini bukan sahaja berfungsi pada Galaxy S10, tetapi pada mana-mana telefon pintar Samsung dengan lensa sudut ultra lebar di belakang, tetapi malangnya, ia tidak berfungsi pada aplikasi lain seperti Facebook atau Instagram… Hanya dalam WhatsApp, untuk seketika.

  • Petua dan kiat Instagram: manfaatkan apl kegemaran anda sepenuhnya

Apa pendapat kamu? Apl manakah yang anda mahu kami kongsikan lebih banyak helah? Anda boleh memberitahu kami dalam komen di bawah.

Sumber:
SamMobile