Bagaimana untuk Mengeksport ke MP3 dalam Garageband

16

Walaupun dengan begitu banyak alat penyuntingan audio inovatif yang tersedia, tidak hairanlah Garageband menjadi kegemaran di kalangan pengguna Mac. Aplikasi ini mempunyai antara muka yang agak mudah, menjadikannya hebat untuk permulaan.

Bagaimana untuk Mengeksport ke MP3 dalam Garageband

Jika anda baru menggunakan Garageband, anda harus belajar cara mengeksport ke MP3 kerana ini adalah jenis fail yang paling serba boleh dan digunakan secara meluas. Ikuti panduan ini untuk mengetahui caranya.

Bagaimana untuk Mengeksport Dari Garageband ke MP3

Anda boleh mengeksport terus projek Garageband anda ke MP3 pada Mac anda. Kaedahnya mudah dan memerlukan anda menggunakan pilihan Kongsi.

 1. Buka Garageband, diikuti dengan projek yang sedang anda kerjakan.
 2. Klik Kongsi daripada bar menu di bahagian atas.
  Membuka dropdown Kongsi dalam bar menu MacOS dalam Garageband
 3. Kemudian, pilih Eksport Lagu ke Cakera.
  Memilih Eksport Lagu ke Cakera daripada dropdown Kongsi dalam Garageband
 4. Masukkan nama dan format fail pilihan untuk fail yang anda eksport. Pastikan anda memilih MP3 sebagai jenis fail di sini.
  Menaip nama fail yang dikehendaki dalam tetingkap Eksport Lagu ke Cakera dalam Garageband
 5. GarageBand membenarkan pengguna memilih tetapan Kualiti fail yang dieksport daripada menu pop timbul kualiti.
  Memilih kualiti fail dalam tetingkap Eksport Lagu ke Cakera dalam Garageband
 6. Setelah anda memilih tetapan nama dan kualiti, klik Eksport.
  Mengklik butang Eksport dalam tetingkap Eksport Lagu ke Cakera dalam Garageband
 7. Tunggu sehingga audio selesai menukar.
 8. Setelah eksport selesai, semak folder tempat anda mengeksport fail.

Jika anda mengeksport projek Garageband dalam mana-mana format audio lain, anda boleh menggunakan VLC untuk menukar fail kepada MP3.

Seperti mana-mana aplikasi, Garageband boleh mengalami gangguan dan tidak bertindak balas semasa mengeksport, terutamanya dalam format lain. Anda mungkin menghadapi ruang kosong pada permulaan dan akhir fail audio anda yang dieksport. Tidak perlu risau tentang perkara ini. Ruang secara automatik dihapuskan.

Selain itu, anda mesti menambah jurang secara manual untuk membakar beberapa fail pada satu cakera. Perkara lain yang perlu diingat ialah Garageband berfungsi di bawah mod Kitaran. Ini bermakna apl memainkan bahagian fail yang dipilih dalam sekali gus dan terus bermain sehingga anda menekan butang Main untuk menjeda.

Jadi, jika anda telah memilih bahagian tertentu fail apabila anda ingin mengeksport, ini adalah satu-satunya bahagian kitaran yang akan disimpan ke mp3.

Bagaimana untuk Mengeksport Garageband ke MP3 pada iPad

Anda juga boleh mengeksport fail Garageband ke MP3 menggunakan iPad atau iPhone anda. Ini menjadikannya lebih mudah untuk mengedit fail audio semasa dalam perjalanan. Walau bagaimanapun, proses pengeksportan berbeza sedikit daripada mengeksport menggunakan komputer Mac anda.

Satu perkara yang perlu diingat apabila menggunakan iPad atau iPhone anda ialah penukaran terus kepada MP3 daripada Garageband tidak boleh dilakukan. Apl mengeluarkan fail dalam format M4A, walaupun anda boleh menukar fail yang dieksport kepada MP3.

Penukar fail tersedia untuk muat turun percuma di App Store. Sebaik sahaja anda telah memuat turun penukar fail itu, anda boleh mengikuti langkah berikut:

 1. Buka kunci iPad anda dan buka apl Garageband.
 2. Pilih lagu daripada folder yang ingin anda eksport dan tekan lama fail itu. Ini menarik tetingkap baharu.
  Memilih lagu untuk dieksport dalam Garageband pada iOS
 3. Di bahagian bawah tetingkap terdapat butang Kongsi. Klik ikon itu dan ketik butang Lagu.
  Mengklik ikon Kongsi untuk lagu yang dipilih dalam Garageband
 4. Ingat bahawa anda tidak boleh memilih MP3 apabila memilih format audio – ia tidak termasuk dalam pilihan. Anda boleh memilih mana-mana format lain kerana penukaran MP3 akan berada dalam langkah seterusnya.
 5. Pilih Kongsi dari sudut kanan atas skrin.
  Mengetik butang Kongsi selepas memilih Kualiti Audio dalam Garageband
 6. Selepas menukar fail, yang berkemungkinan M4A, anda boleh menggunakan penukar fail yang anda muat turun daripada App Store.
  Membuka apl Convertio pada iOS
 7. Gunakan aplikasi untuk menukar fail M4A kepada fail mp3.
  Memilih format fail yang dikehendaki dalam Convertio

Mengeksport Wilayah di Garageband

Akan ada masa apabila anda hanya perlu mengeksport bahagian tertentu daripada keseluruhan fail audio dalam Garageband, terutamanya apabila bekerja dengan satu trek dengan profesional lain. Apa yang anda perlu lakukan ialah membuka projek yang mengandungi rantau yang ingin anda eksport. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Apabila projek telah dibuka, pilih wilayah yang anda rancang untuk mengeksport.
 2. Biarkan kursor terletak pada tab Kongsi dari bar menu di atas.
  Mengklik dropdown Kongsi dalam bar menu MacOS dalam Garageband
 3. Daripada menu lungsur turun, klik Eksport Lagu ke Cakera.
  Memilih Eksport Lagu ke Cakera daripada dropdown Kongsi dalam Garageband
 4. Tetingkap Eksport sepatutnya muncul, di mana anda perlu menanda kotak semak untuk kawasan kitaran Eksport.
  Tandakan kotak untuk Eksport kawasan kitaran atau panjang kawasan terpilih (jika Kitaran dimatikan). dalam tetingkap Eksport Lagu ke Cakera dalam Garageband
 5. Langkah terakhir ialah mengklik Eksport untuk pengeksportan akhir wilayah yang dipilih.
  Mengklik butang Eksport dalam Eksport Lagu ke Cakera dalam Garageband

Mengeksport Dipermudahkan

Mengeksport fail dari Garageband ke MP3 agak mudah. Anda boleh mendapat manfaat yang ketara daripada ini kerana fail MP3 adalah lebih kecil, menjadikannya lebih mudah untuk dikongsi dan diedarkan.

Proses untuk mengeksport pada Mac dan iPad atau iPhone anda adalah berbeza. Ikuti panduan langkah demi langkah kami, dan anda tidak akan mengalami sebarang masalah. Jika Garageband tidak bertindak balas atau mengalami gangguan, tutup paksa apl dan buka semula.

Soalan Lazim

Apakah jenis fail yang digunakan oleh Garageband?

Perkara yang baik tentang Garageband ialah ia membenarkan format yang berbeza untuk dipilih semasa mengeksport fail audio. Format termasuk Apple Lossless, M4A, WAV dan AIFF. Memilih format yang paling sesuai bergantung pada kualiti bunyi yang anda inginkan dan pertimbangan storan.

Bolehkah saya menyimpan Garageband saya sebagai mp4?

Proses menyimpan fail muzik Garageband sebagai MP4 adalah sama seperti untuk format MP3. Anda mesti mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di atas dan klik MP4 pada format fail yang anda pilih. Jika anda berubah fikiran kemudian, agak mudah untuk menukar fail MP4 kepada MP3.