Bagaimana Untuk Mengeluarkan Split dalam CapCut

59

Jika anda menggunakan apl penyuntingan video yang sedang trend CapCut, anda mungkin memerlukan sedikit bantuan untuk menguasai alat pembahagiannya. Dibuat terutamanya dengan mengambil kira penonton TikTok, ia sesuai untuk sesiapa sahaja yang menceburi dunia penyuntingan video.

Bagaimana Untuk Mengeluarkan Split dalam CapCut

Tetapi ia tidak akan berfungsi dengan baik jika anda tidak belajar cara menggunakannya. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat dan mengalih keluar pemisahan, pada kedua-dua peranti Android dan iOS.

Proses memotong segmen video dan mengalih keluar pemisahan adalah agak mudah:

 1. Ketik butang “Projek Baharu” berwarna biru di bahagian tengah atas skrin.
 2. Pilih video yang anda ingin edit, dan ketik pada bulatan kecil di sudut kanan untuk menandakannya, kemudian ketik butang “Tambah” di sudut kanan bawah.
 3. Ketik dan tahan garis masa, pada bahagian bawah skrin, dan seretnya ke kiri untuk mencari titik di mana anda mahu membahagikan video anda. (Sebagai alternatif, anda boleh menekan main di atas garis masa dan biarkan ia sampai ke titik yang sama dengan sendirinya.)
 4. Apabila anda menjumpai adegan itu, biarkan garis penanda putih di atasnya, dan kemudian ketik butang “Split” di sudut kiri bawah.
 5. Jika anda secara tidak sengaja membuat potongan pada titik yang salah atau tekan butang belah di tempat lain, cuma ketik butang “Buat asal” di sebelah kanan daripada butang “Main”.
 6. Ketik butang main sekali lagi atau seret garis masa ke kiri untuk mencari titik akhir perpecahan.
 7. Sebaik sahaja anda menjumpai titik akhir, ketik “Pisah” sekali lagi dan segmen yang dipotong akan ditandakan dengan dua petak pada garis masa.
 8. Jika anda ingin memadamkan bahagian yang anda pisahkan daripada yang lain, ketik padanya dan kemudian ketik pilihan “Padam” di bawah.
 9. Jika anda ingin mengekalkan perpecahan, pilih bahagian sebelum itu, dan ketik “Padam.” Seterusnya, pilih bahagian selepasnya dan ketik “Padam” sekali lagi. dan kemudian
 10. Simpan video yang anda buat dengan mengetik “Eksport” di penjuru kanan sebelah atas.

Sebaik sahaja anda cuba mengeksport video anda, anda akan dapati bahawa terdapat pilihan untuk menyiarkannya terus ke TikTok, memandangkan CapCut dibuat oleh syarikat induk TikTok. Ini mungkin berguna jika anda ingin mencipta semula beberapa trend yang popular di TikTok.

Cara Memisahkan Video dan Mengalih Keluar Split pada iOS

Proses membelah dan mengeluarkan bahagian berpecah adalah seperti berikut:

 1. Lancarkan apl dan ketik butang “Projek Baharu” berwarna biru di bahagian tengah atas skrin.
 2. Pilih video yang ingin anda edit dengan mengetik pada bulatan di sudut kanan atasnya. Kemudian ketik “Tambah” di penjuru kanan sebelah bawah.
 3. Ketik dan tahan garis masa di bawah video, kemudian seretnya ke kiri untuk mencari titik di mana anda mahu ia berpecah. (Sebagai alternatif, anda boleh menekan main di atas garis masa dan biarkan ia sampai ke titik yang sama dengan sendirinya.)
 4. Cari tempat kejadian, dan biarkan garis penanda putih di atasnya. Kemudian ketik butang “Split” di penjuru kiri sebelah bawah.
 5. Jika anda secara tidak sengaja membuat potongan pada titik yang salah atau menekan butang belah secara tidak sengaja, cuma ketik butang “Buat asal”, di sebelah kanan dari “Main”.
 6. Seret garis masa ke kiri sekali lagi, atau tekan “Main”, untuk mencari titik akhir perpecahan.
 7. Sebaik sahaja anda menemui titik akhir, ketik “Pisah” sekali lagi. Segmen yang dipotong akan ditandakan dengan dua petak pada garis masa.
 8. Jika anda ingin memadamkan bahagian yang anda belah daripada yang lain, ketik padanya, kemudian ketik pilihan “Padam” di bawah.
 9. Sekiranya anda hanya mahu mengekalkan perpecahan, pilih bahagian sebelum itu dan ketik “Padam”, kemudian pilih bahagian selepasnya dan ketik “Padam.”
 10. Simpan video yang anda buat dengan mengetik “Eksport” di penjuru kanan sebelah atas.

Itu sahaja! Anda telah berjaya membahagikan video pada peranti iOS anda. Kini anda boleh memuat naiknya ke TikTok dengan segera atau menyimpannya dalam pustaka anda untuk projek baharu.

Soalan Lazim

Adakah saya memerlukan akaun TikTok untuk menggunakan CapCut?

Tidak, CapCut ialah aplikasi bebas sepenuhnya. Tetapi jika anda seorang pencipta TikTok, ia memudahkan anda dengan menyediakan kesan trend dan pilihan muat naik yang mudah.

Bolehkah saya mengalih keluar logo CapCut dari penghujung video yang diedit?

Ya awak boleh. Carinya di penghujung garis masa dan ketik dan tahan padanya untuk memilihnya. Apabila dipilih, ia harus digariskan putih, kemudian hanya ketik butang “PADAM”.

Adakah CapCut tersedia pada PC?

ya. Anda tidak boleh memuat turunnya sebagai program, tetapi jika anda mencarinya dalam penyemak imbas anda, anda akan melihat pilihan “Editor Video Dalam Talian Percuma”.

Lickety-Split to Action!

Kita hidup dalam masa yang mudah untuk mengekspresikan diri anda secara kreatif, terutamanya di internet dengan semua alatan multimedia yang ada. Di sinilah CapCut bersinar. Ia tersedia untuk sesiapa sahaja yang mempunyai telefon pintar dan terdapat banyak tutorial dan maklumat mengenainya.

Pernahkah anda mengalih keluar perpecahan pada CapCut? Adakah anda menggunakan mana-mana petua yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.