Bagaimana untuk mengurangkan kecerahan skrin melebihi peluncur asas

74
mod malam
© NextPit

Adakah tetapan kecerahan terendah pada telefon pintar anda tidak cukup rendah untuk anda? Nah, anda telah datang ke tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami memberitahu anda kaedah mudah untuk mengurangkan kecerahan skrin melebihi apa yang dibenarkan oleh peluncur kecerahan pada telefon pintar anda.

Lompat ke

Mengurangkan kecerahan skrin anda mempunyai faedahnya

Paparan telefon pintar yang kita luangkan banyak masa untuk melihat tidak baik untuk kita. Terdapat beberapa kesan negatif yang boleh disebabkan oleh cahaya luar biasa yang dipancarkan daripada telefon pintar ini. Cahaya daripada peranti kita boleh mengganggu corak tidur kita dan menegangkan mata kita.

Lama kelamaan pengeluar mengakui fakta ini. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan telefon pintar Android moden menampilkan mod ‘Night Light’ khusus. Seperti yang anda mungkin sangka, mod Lampu Malam ini (yang juga boleh dipanggil mod membaca pada sesetengah telefon) bertujuan untuk melegakan ketegangan pada mata anda dan membuatkan mereka berasa selesa semasa membaca malam.

  • Baca juga: Cara membetulkan telefon yang tidak dicas dengan betul

Satu lagi perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan ketegangan pada mata anda dalam keadaan cahaya malap ialah mengurangkan kecerahan skrin anda. Pada tahap tertentu, anda boleh berbuat demikian dengan tetapan standard telefon bimbit anda, tetapi bagaimana jika tetapan kecerahan paling rendah pada telefon anda tidak cukup malap mengikut keinginan anda?

Nah, anda perlu beralih kepada penyelesaian di Gedung Google Play!

Skrin AndroidPIT dimmers 2511

Anda boleh mengurangkan kecerahan paparan anda di bawah tetapan terendah menggunakan aplikasi. / © NextPit

Cara meredupkan skrin anda di bawah kecerahan minimum

Saya menjelajah Gedung Google Play untuk mendapatkan apl yang membolehkan anda melakukan perkara ini dengan tepat. Walau bagaimanapun, kebanyakan apl yang saya temui sama ada terlalu lapuk atau tidak dikemas kini selama bertahun-tahun.

Itu sehingga saya kebetulan melihat apl bernama “Pemalap Kecerahan & Penapis Cahaya Skrin” di Gedung Google Play. Ia belum mempunyai terlalu banyak ulasan, tetapi saya mendapati antara muka itu bagus dan mudah digunakan. Menyediakan apl adalah mudah, dan anda hanya perlu mengikut arahan pada skrin dan memberikan kebenaran yang diperlukan.

Tetapan Kecerahan Rendah

Ikut arahan pada skrin untuk menyediakan apl! / © NextPit

Ambil perhatian bahawa apa yang dilakukan oleh aplikasi ini pada asasnya ialah menambah tindanan pada kandungan yang dipaparkan. Tetapi ia melakukan kerja dengan agak berkesan.

Satu perkara yang anda juga perlu ambil perhatian ialah pada aplikasi ini, anda perlu meningkatkan peratusan pada gelangsar untuk menurunkan kecerahan- dan bukan sebaliknya! Anda mungkin merasa pelik untuk seketika, tetapi saya terbiasa dengannya dengan cepat.

Muat turun Kecerahan Dimmer & Penapis Cahaya Skrin daripada Gedung Google Play

Adakah anda telah memalapkan kecerahan skrin anda? Adakah ia membantu? Tinggalkan komen dan beritahu kami pendapat anda.