Bagaimana untuk menukar nama paparan Snapchat seseorang pada iPhone

28
Bagaimana untuk menukar Nama Paparan Snapchat seseorang pada iPhone

Ingin menjadikan pengalaman Snap anda lebih menyeronokkan? Anda boleh memberikan nama paparan unik kepada rakan anda dan diri anda sendiri yang berbeza daripada nama pengguna. Dalam panduan ini, anda akan belajar cara menukar Nama Paparan Snapchat seseorang pada iPhone anda. Ia akan memberkati anda dengan pengalaman Snapchat yang lebih tersuai di hujung jari anda.

Apakah perbezaan antara nama pengguna Snapchat dan nama paparan?

Nama pengguna Snapchat ialah pengecam yang membolehkan anda log masuk ke akaun anda dan menambah rakan. Sebaik sahaja anda membuat akaun anda, anda boleh menukar nama pengguna anda hanya sekali setahun. Ia muncul pada akaun orang lain apabila mereka mencari anda atau melihat profil Snapchat peribadi atau awam anda.

Sebaliknya, Nama Paparan Snapchat ialah nama yang dilihat rakan Snapchat anda apabila mereka berinteraksi dengan anda. Tidak seperti nama pengguna, anda boleh menukar nama paparan pada bila-bila masa dan sekerap mungkin. Selain itu, anda boleh menukar nama paparan Snapchat untuk semua orang dalam senarai rakan anda. Langkah-langkah disenaraikan di sini.

Bagaimana untuk menukar nama paparan Snapchat rakan pada iPhone

 1. Lancarkan apl Snapchat.
 2. Ketik ikon sembang → Pilih profil yang nama paparannya ingin anda ubah.

  Lancarkan Snapchat, ketik ikon sembang, pilih profil rakan

 3. Ketik nama paparan yang muncul di bahagian atas tetingkap sembang.
 4. Dalam skrin profil, pilih nama paparan sekali lagi.
 5. Masukkan nama paparan pilihan anda dalam pop timbul.
 6. Ketik Simpan.

  Ketik nama paparan, pilih nama paparan sekali lagi, masukkan nama paparan baharu, ketik simpan

Apabila anda menukar nama paparan Snapchat seseorang, ia hanya muncul untuk anda. Orang lain tidak mendapat sebarang pemberitahuan Snapchat tentang nama baharu itu.

Bagaimana untuk mengedit nama paparan Snapchat anda pada iPhone

Selain menukar nama orang lain pada Snapchat, anda juga boleh mengedit nama paparan anda. Jadi, apabila rakan baharu menambah anda, mereka akan melihat nama baharu anda. Ambil perhatian bahawa nama anda akan menunjukkan cara rakan Snapchat anda telah menyimpan maklumat hubungan anda pada telefon mereka.

 1. Buka Snapchat → Ketik Bitmoji anda.
 2. Pilih nama anda.
 3. Masukkan nama paparan pilihan anda → Ketik Simpan.

  Ketik Bitmoji, pilih nama anda, tukar nama, pilih simpan

Soalan Lazim

Jika saya menukar nama paparan Snapchat saya, adakah ia akan berubah untuk semua orang?

Tidak. Nama paparan Snapchat baharu anda hanya akan kelihatan kepada rakan yang dibuat selepas perubahan. Malangnya, pengikut sedia ada anda akan melihat nama paparan lama.

Apakah had aksara untuk nama paparan Snapchat?

Had aksara untuk nama paparan Snapchat ialah 30 (termasuk ruang).

Mengakhiri…

Snapchat ialah cara terbaik untuk berkongsi detik setiap hari dengan orang tersayang. Inilah sebabnya mengapa langkah kecil untuk menukar Nama Paparan rakan pada Snapchat boleh menjadi pengubah permainan yang besar. Saya harap langkah-langkah yang dinyatakan di sini akan membantu anda. Beritahu saya di bahagian komen. Sehingga itu, teruskan membaca!

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk menyimpan video dan foto Snapchat pada iPhone
 • Bagaimana untuk memuat turun data Snapchat pada iPhone dan Mac
 • Bagaimana untuk memadam akaun Snapchat pada iPhone, iPad dan Mac

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.