Bagaimana untuk menunjukkan kiraan pemberitahuan pada Skrin Kunci iPhone dalam iOS 17

32
Bagaimana untuk menunjukkan kiraan pemberitahuan pada Skrin Kunci iPhone

Adakah anda mahu melihat bilangan pemberitahuan yang anda ada pada Skrin Kunci anda tanpa perlu membuka kunci iPhone anda? iOS 17 kini membolehkan anda berbuat demikian. Dalam catatan blog ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara mendayakan pemberitahuan untuk dikira pada Skrin Kunci anda dan cara menyesuaikannya mengikut keinginan anda.

Tukar reka letak paparan pemberitahuan daripada Tetapan

  1. Buka apl Tetapan pada iPhone anda
  2. Ketik Pemberitahuan.
  3. Pilih Paparan Sebagai → Pilih Kira.

    dayakan kiraan pemberitahuan pada iPhone

Itu sahaja!

Kini, setiap kali anda mendapat pemberitahuan, anda akan melihat kiraan pada Skrin Kunci anda. Anda boleh mengaksesnya dengan meleretnya ke atas atau mengetiknya.

Kaedah alternatif: Anda juga boleh mencubit atau meleret ke bawah pada semua pemberitahuan apabila anda melihatnya pada Skrin Kunci. Ini akan memaparkan nombor di bahagian bawah. Walau bagaimanapun, ini hanyalah penyelesaian dan lencana nombor akan dialih keluar setiap kali anda menerima pemberitahuan baharu.

Soalan Lazim

Apakah perbezaan antara lencana dan sepanduk pada iPhone?

Makluman sepanduk ialah pemberitahuan yang muncul di bahagian atas skrin anda semasa menggunakan iPhone anda. Manakala Lencana ialah bulatan merah kecil atau nombor yang muncul pada ikon apl yang memberitahu anda jumlah pemberitahuan yang belum dibaca.

Bagaimanakah cara menukar pemberitahuan paparan pada iPhone saya?

Buka Tetapan → Pemberitahuan → Pilih aplikasi di bawah Gaya Pemberitahuan dan di bawah Makluman, pilih gaya amaran.

Bagaimana untuk melihat pemberitahuan yang dikosongkan pada iPhone?

Malangnya, anda tidak boleh melihat pemberitahuan yang telah dikosongkan pada iPhone anda. Anda hanya boleh melihat pemberitahuan sebaik sahaja anda menerima dan jika anda mengosongkannya, anda tidak boleh melihatnya lagi.

Itu sahaja

Dengan iOS terkini, Apple telah menyelesaikan isu jangka panjang kekacauan pemberitahuan. Bersama-sama dengan mengatur pemberitahuan, anda kini boleh menyembunyikannya dan mendayakan pengiraan. Adakah anda lebih suka kiraan pemberitahuan berbanding susun pemberitahuan biasa? Beritahu saya dalam komen di bawah.

Berikut ialah beberapa lagi petua dan petua untuk iPhone anda:

  • Petua untuk Melindungi Skrin Kunci iPhone dan iPad anda
  • Bagaimana untuk mengalih keluar pemain muzik daripada skrin Kunci iPhone
  • Cara menukar atau orientasi Skrin Kunci pada iPhone atau iPad
  • Aktiviti Langsung pada iPhone

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.

Profil Pengarang


Jibin

Jibin Joseph ialah seorang editor di iGeeksBlog dan mempunyai perhatian yang sangat baik terhadap perincian. Dia seorang pembaca yang rakus, dengan minat yang terdiri daripada falsafah dan sejarah kepada geopolitik dan teknologi. Apabila tidak membaca atau membetulkan tatabahasa, anda akan mendapati dia terlibat dalam perbincangan tentang bola sepak. Anda boleh mengikutinya di Twitter dan Instagram di @4ibin.