Bagaimana untuk menutup dan memulakan semula Apple Vision Pro

29

  • Untuk mematikan Apple Vision Pro anda dengan segera, tekan dan tahan butang atas dan Digital Crown. Apabila peluncur Power Off muncul, leret ke kanan. Anda juga boleh mematikan Apple Vision Pro anda dengan bertanya kepada Siri.
  • Untuk memulakan semula, tekan dan tahan butang atas sehingga logo Apple muncul.

Adakah anda memutuskan sambungan Apple Vision Pro anda daripada kuasa setiap kali anda mahu mematikannya? Biar saya menyelamatkan masalah anda dan menunjukkan kepada anda cara untuk menutup dan memulakan semula Apple Vision Pro anda secara sistematik.

Sama ada anda mengalami masalah teknikal atau hanya perlu melakukan pemeriksaan penyelenggaraan rutin, memulakan semula akan membantu anda. Jadi, mari kita pelajari semua prosedur yang diperlukan untuk memastikan penutupan lancar dan mulakan semula Apple Vision Pro anda.

Bagaimana untuk menutup Apple Vision Pro

Apabila Apple Vision Pro anda disambungkan ke bateri dan dihidupkan, ia masuk ke mod tidur apabila anda menanggalkannya. Selepas itu, setiap kali anda memakainya semula, ia akan dihidupkan secara automatik. Anda tidak perlu mematikan Vision Pro anda setiap kali ia tidak digunakan.

Walau bagaimanapun, jika anda secara khusus ingin mematikan Apple Vision Pro, ia adalah proses yang sangat mudah. Anda boleh melaksanakan idea ini dalam tiga cara yang berbeza.

Kaedah 1: Menggunakan kawalan butang

  1. Tekan dan tahan butang Digital Crown dan atas bersama-sama sehingga peluncur Power Off muncul.

    Butang-atas-dan-Mahkota-Digital

  2. Sekarang, lihat peluncur Power Off dan leret ke kanan dengan melakukan gerak isyarat cubit.

Kaedah 2: Melalui Tetapan

Anda boleh mematikan Apple Vision Pro anda secara sistematik melalui menu Tetapan.

  1. Pergi ke paparan Laman Utama → Buka Tetapan.

    Pilih Tetapan dalam Apple Vision Pro

  2. Pilih menu Umum → Klik Matikan.
  3. Sekarang lihat peluncur Power Off dan seretnya ke kanan melakukan gerak isyarat cubit.

Kaedah 3: Perintah Siri

Cara paling mudah untuk melakukan penutupan adalah dengan memanggil Siri dan memintanya mematikan Apple Vision Pro anda. Walau bagaimanapun, anda mesti mendayakan Siri.

Jika anda belum lagi menyediakan Siri pada Apple Vision Pro anda, buka paparan Laman Utama dan navigasi ke Tetapan → Klik Siri & Cari pada anak tetingkap kiri → Togol pada Dengar untuk “Hey Siri” atau “Siri.”

Saya harap anda telah berjaya mematikan Vision Pro anda. Jika tiada kaedah yang dinyatakan di atas berfungsi, cuma putuskan sambungan Apple Vision Pro anda daripada bateri. Ia akhirnya akan kehabisan jus dan ditutup selepas 24 jam tidak aktif.

Bagaimana untuk menghidupkan Apple Vision Pro

Sebaik sahaja anda telah mematikan Apple Vision Pro, berikut ialah cara yang mungkin untuk memulihkannya semula:

  • Tekan dan tahan butang atas pada Apple Vision Pro anda selama beberapa saat. Apabila logo Apple muncul pada skrin, lepaskan butang. Vision Pro anda akan dihidupkan sebentar lagi.
  • Jika anda akhirnya memutuskan sambungan Apple Vision Pro anda daripada kuasa, pasang semula untuk mengecas. Tunggu seketika sehingga baterinya mencukupi untuk bertindak balas. Vision Pro anda akan dihidupkan secara automatik.

Bagaimana untuk memaksa semula Apple Vision Pro

Malangnya, jika Apple Vision Pro anda tidak bertindak balas, cara paling mudah untuk membetulkan isu ini adalah dengan melakukan mula semula secara paksa.

  1. Terus tahan butang atas dan Digital Crown sehingga skrin menjadi hitam.
  2. Teruskan menahan butang apabila peluncur Force Quit Applications dan Power Off muncul pada skrin.
  3. Sebaik sahaja logo Apple menggesa skrin anda, tanggalkan jari anda.
Bolehkah saya menjadualkan mula semula automatik untuk Apple Vision Pro saya?

Setakat maklumat terkini yang tersedia, Apple Vision Pro tidak mempunyai ciri terbina dalam untuk menjadualkan permulaan semula automatik.

Berapa lama masa yang diambil untuk Apple Vision Pro dimulakan semula?

Masa mulakan semula mungkin berbeza-beza, tetapi lazimnya, ia perlu mengambil masa satu atau dua minit untuk Apple Vision Pro dimulakan semula sepenuhnya dan mula beroperasi.

Tutup Apple Vision seperti Pro!

Kesimpulannya, menutup dan memulakan semula Apple Vision Pro adalah proses mudah yang boleh dilakukan dalam beberapa langkah. Semasa anda melakukannya, luangkan sedikit masa untuk menyimpan data apl anda yang sedang aktif untuk mengelakkan kehilangan sebarang data penting.

Terima kasih kerana membaca. Jika anda mempunyai sebarang keraguan, jangan teragak-agak untuk meninggalkan fikiran anda di bahagian komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

  • Spesifikasi, ciri, harga, tarikh keluaran Apple Vision Pro dan banyak lagi
  • Sarung perjalanan Apple Vision Pro terbaik
  • Aksesori Apple Vision Pro terbaik

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.