Bagaimana untuk menyembunyikan foto memalukan anda daripada WhatsApp

125
AndroidPIT WHATSAPP FRESH
© NextPit

Walaupun WhatsApp ialah aplikasi pemesejan yang mudah, kadangkala anda tidak mahu imej yang anda terima daripada pengguna tertentu berada di galeri telefon anda. WhatsApp kini menawarkan ciri yang membolehkan anda mengawal sama ada foto daripada WhatsApp akan berada dalam album anda atau tidak. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mengaktifkannya.

  • Petua dan helah WhatsApp terbaik untuk Android
  • Ciri-ciri WhatsApp yang ditambah baru-baru ini anda mungkin perlu menyemak

Adakah rakan anda menghantar meme bodoh dan gambar memalukan anda menari mabuk di parti? Mungkin lebih baik anda menyembunyikan gambar tersebut. Ciri baharu ini membolehkan anda menyembunyikan media daripada perbualan tertentu dan menghalangnya daripada dipaparkan dalam album galeri telefon anda.

Malangnya, perkara ini tidak boleh dilakukan untuk setiap perbualan sekaligus, jadi anda perlu mengaktifkan ciri ini secara manual untuk setiap perbualan yang anda ingin gunakan. Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa ciri ini hanya berfungsi untuk media yang baru dimuat turun dan tidak akan digunakan secara retroaktif pada foto dan video yang telah memasuki galeri anda.

Bagaimana untuk menyembunyikan foto memalukan anda daripada WhatsApp

  • Buka WhatsApp.
  • Ketik pada sembang yang anda ingin aktifkan ciri itu
  • Ketik pada Keterlihatan Media
  • Pilih Lalai (Ya), Ya atau Tidak
  • Ketik OK untuk mengesahkan
whatsapp sembunyikan foto

Berguna untuk beberapa sembang, tetapi bukan semua. / © NextPit

Ciri ini hanya tersedia dalam versi beta WhatsApp buat masa ini, dan hanya akan datang kepada versi biasa kemudian. Anda boleh mendapatkan versi beta terbaharu apl Android daripada Gedung Play di sini.

Adakah ini kelihatan seperti ciri yang berguna untuk anda? Kongsi pendapat anda dalam komen!