Bagaimana untuk menyembunyikan makluman daripada Nota yang dikongsi pada iPhone dan iPad

10
Bagaimana untuk menyembunyikan makluman daripada Nota yang dikongsi pada iPhone dan iPad

  • Setiap kali peserta dalam nota kongsi membuat sebarang perubahan, peserta lain mendapat pemberitahuan.
  • Untuk mematikan makluman daripada nota kongsi pada iPhone atau iPad, buka nota kongsi > menu Peserta > Urus Nota Dikongsi > Togol pada Sembunyikan Makluman.
  • Anda mempunyai tiga pilihan untuk mengurus pemberitahuan untuk nota kongsi: sembunyikan makluman untuk nota tertentu, lumpuhkan pemberitahuan secara global atau laraskan kebenaran pengguna.

Adakah anda semakin terharu dengan banyak pemberitahuan daripada nota kongsi? Ia cukup untuk membuat anda jatuh! Tetapi jangan risau; Saya akan membantu anda menyembunyikan makluman daripada nota kongsi pada iPhone dan iPad.

Mari mulakan menyingkirkan makluman nota kongsi atau ping pada iPhone dan membawa ketenangan fikiran!

5 Cara untuk mematikan makluman untuk nota kongsi pada iPhone dan iPad

Terdapat beberapa cara untuk melumpuhkan makluman daripada nota kongsi untuk menghentikan pemberitahuan berterusan dan menuntut semula senyap yang hilang. Saya telah menyenaraikannya di bawah; mengintip melalui mereka untuk mendapatkan penyelesaian yang diingini.

  1. Sembunyikan makluman untuk nota kongsi
  2. Matikan pemberitahuan apl Nota
  3. Tukar kebenaran untuk nota kongsi
  4. Alih keluar peserta daripada nota kongsi
  5. Berhenti berkongsi nota

1. Sembunyikan makluman untuk nota kongsi

Apple menawarkan kaedah asli untuk melumpuhkan pemberitahuan Nota yang dikongsi pada iPhone. Inilah yang perlu dilakukan:

  1. Akses apl Nota → Pergi ke Folder → Pilih Dikongsi.
  2. Buka nota kongsi.

    Nota, Nota Dikongsi

  3. Ketik menu Peserta daripada bar tajuk.
  4. Pilih Urus Nota Dikongsi → Togol pada Sembunyikan Makluman.
  5. Tekan Selesai untuk menyimpulkan proses.

    Urus Nota Dikongsi, Sembunyikan Makluman, Selesai

2. Matikan pemberitahuan apl Nota

Melumpuhkan pemberitahuan apl ialah cara lain untuk mematikan makluman daripada Nota kongsi pada iPhone dan iPad. Tindakan ini akan menghalang semua jenis pemberitahuan Nota daripada melakukan ping pada peranti anda.

  1. Lancarkan Tetapan → Pilih aplikasi Nota.
  2. Pilih Pemberitahuan → Togol matikan Benarkan Pemberitahuan.

    Nota, Pemberitahuan, Benarkan Pemberitahuan

  3. Kini, apabila anda membuka aplikasi Nota pada iPhone anda, anda akan menerima makluman mengenainya.

    Pemberitahuan dilumpuhkan untuk apl nota

3. Tukar kebenaran untuk nota kongsi

Jika anda menambah berbilang pengguna pada nota dan tidak dapat membezakan makluman penting daripada makluman yang enggan, cuma laraskan kebenaran nota untuk pengguna masing-masing. Berikut ialah perkara yang boleh anda lakukan:

  1. Navigasi ke menu Urus Nota Dikongsi, seperti yang dibincangkan di atas.
  2. Pilih pengguna yang anda mahu hentikan membuat perubahan.
  3. Sekarang tetapkan KEBENARAN kepada Lihat sahaja.

    Pilih-pengguna-pilih-Lihat-Sahaja

4. Alih keluar peserta daripada nota kongsi

Jika pengguna tertentu sentiasa membuat perubahan sekaligus, anda boleh mengalih keluarnya daripada nota kongsi. Azam yang melampau tetapi perlu.

  1. Pergi ke apl Nota → Buka nota kongsi → Urus Nota Dikongsi.
  2. Pilih pengguna → Ketik Alih Keluar Akses → Tekan Teruskan.

    Alih keluar-peserta-dari-nota-kongsi

5. Berhenti berkongsi nota

Jika kerjasama telah mencapai tujuannya, anda boleh berhenti berkongsi nota sepenuhnya.

  1. Pergi ke menu Urus Nota Dikongsi.
  2. Pilih Hentikan Perkongsian → Ketik Hentikan Perkongsian untuk mengesahkan.

    Berhenti berkongsi nota

Soalan Lazim

Adakah pemberitahuan meredamkan menjejaskan orang lain yang mempunyai akses kepada Nota kongsi?

Tidak, mematikan pemberitahuan nota kongsi hanya menjejaskan peranti anda. Orang lain masih akan menerima makluman untuk perubahan pada Nota kongsi.

Bolehkah saya menyesuaikan jenis makluman yang saya terima untuk nota kongsi?

Pada masa ini, pilihan adalah terhad; anda boleh menunjukkan atau menyembunyikan makluman untuk nota kongsi. Tiada tetapan yang boleh disesuaikan untuk jenis makluman tertentu.

Senyapkan nota!

Jika anda ingin meminimumkan gangguan dan meningkatkan pengurusan keseluruhan nota kongsi, menyembunyikan makluman yang tidak perlu adalah cara yang perlu dilakukan. Mengikuti langkah di atas, anda boleh melumpuhkan makluman untuk nota kongsi dengan mudah dan terus bekerjasama tanpa gangguan.

Terima kasih kerana membaca. Sila luangkan sedikit masa untuk berkongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

  • Cara untuk menandakan seseorang dalam apl Nota pada iPhone, iPad dan Mac
  • Petua untuk menggunakan aplikasi Nota pada iPhone seperti seorang profesional!
  • Cara berkongsi folder aplikasi Notes pada iPhone, iPad dan Mac

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.