Bagaimana untuk menyembunyikan/menyekat nombor telefon anda pada telefon pintar Samsung Galaxy

62
Perkhidmatan Tambahan Sembunyikan Nombor
© Prathankarnpap / Shutterstock.com

Kadangkala anda mungkin tidak mahu orang yang anda hubungi dengan telefon pintar Galaxy anda melihat nombor telefon anda. Anda boleh mengaktifkan penindasan ID pemanggil dengan mudah pada telefon anda untuk menyekat nombor telefon anda—dan anda boleh mengetahui cara ini berfungsi pada telefon pintar Samsung di sini.

Terdapat pelbagai sebab mengapa anda ingin menyekat nombor telefon anda apabila menandakan panggilan. Jika anda ingin menyembunyikan nombor telefon anda semasa membuat panggilan daripada telefon Galaxy anda, terdapat langkah yang sedikit berbeza bergantung pada umur peranti. Walau bagaimanapun, anda pada asasnya boleh mengaktifkan penindasan nombor pada setiap telefon pintar Samsung—dan juga pada semua telefon Android secara umum. Berikut ialah panduan langkah demi langkah kami:

Bagaimana untuk menyekat/menyembunyikan nombor telefon anda pada telefon Galaxy

Tangkapan skrin der Telefonnummer-Einstellungen auf einem Samsung-Handy

Hanya dalam beberapa langkah, anda boleh menyembunyikan nombor anda semasa membuat panggilan daripada telefon Samsung Galaxy. / © NextPit

  1. Buka apl telefon.
  2. Ketik ikon 3 titik di penjuru kanan sebelah atas dan pilih Tetapan.
  3. Ketik Perkhidmatan tambahan.
  4. Tekan Sekatan panggilan Pilih Sembunyikan nombor.

Itu sahaja. Bergantung pada telefon pintar Galaxy yang anda gunakan, dialog menu ini untuk menyembunyikan/menyekat nombor telefon anda akan mempunyai perkataan yang sedikit berbeza. Daripada “Sembunyikan nombor” atau “Tunjukkan nombor”, dialog sekatan Panggilan mungkin menyenaraikan pilihan “Jangan sekali-kali” dan “Sentiasa”.

  • Juga lihat 24 petua dan kiat terbaik kami untuk Samsung One UI.

Jika anda membuka menu “Perkhidmatan tambahan”, anda boleh melihat dalam teks maklumat sama ada pilihan untuk menyembunyikan nombor anda aktif atau tidak. Jika anda ingin menunjukkan nombor itu sekali lagi, anda hanya perlu melalui langkah di atas sekali lagi dan kemudian pilih “Sentiasa” atau “Tunjukkan nombor”.

Beritahu kami dalam ulasan jika anda lebih suka menyembunyikan atau menyekat nombor telefon anda—atau jika semua orang dapat melihat orang yang memanggil.