Bagaimana untuk menyembunyikan nombor telefon anda di Telegram

7
bagaimana untuk menyembunyikan nombor telefon wira telegram
© nextpit

Adakah anda menggunakan Telegram? Dengan Telegram, nombor telefon yang dipautkan ke akaun anda akan kekal kelihatan kepada semua orang, membenarkan orang yang tidak dikenali menemui anda pada aplikasi pemesejan hanya kerana itu. Ikuti tutorial pantas ini tentang cara menyembunyikan nombor telefon anda di Telegram untuk tahap privasi yang lebih tinggi.

Malah apl pemesejan yang paling selamat akan memerlukan nombor telefon untuk mendaftar. Telegram tidak terkecuali, dan nombor telefon yang anda masukkan juga boleh digunakan untuk mencari kenalan dalam buku alamat anda yang ada di Telegram.

  • Kuasai Telegram dengan petua & petua ini

Secara teorinya, pengguna boleh melihat nombor telefon anda. Syukurlah, sangat mudah untuk menyembunyikan nombor anda di Telegram.

Bagaimana anda menyembunyikan nombor telefon anda di Telegram?

Untuk menyembunyikan nombor telefon anda di Telegram, lakukan perkara berikut:

  1. Pergi ke Tetapan melalui menu akaun anda.
  2. Dalam Tetapan, pergi ke bahagian Privasi dan Keselamatan.
  3. Pilih Nombor Telefon.
  4. Pilih Tiada Siapa untuk Siapa yang boleh melihat nombor saya? dan Kenalan Saya untuk Siapa yang boleh mencari saya melalui nombor saya?
bagaimana untuk menyembunyikan nombor telefon telegram ENG

Begini cara anda menyembunyikan nombor telefon anda di Telegram / © NextPit

Anda boleh memilih untuk menyembunyikan nombor anda daripada semua pengguna dengan menjadikannya kelihatan kepada anda sahaja atau menjadikannya kelihatan kepada kenalan anda sahaja. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menghalang kenalan anda daripada mencari anda di Telegram melalui nombor telefon anda.

Tetapi walaupun pengguna mengetahui nombor telefon anda tetapi bukan salah satu daripada kenalan anda, mereka tidak akan dapat mencari anda jika anda telah memilih Kenalan Saya dalam Siapa yang boleh mencari saya melalui nombor saya? bahagian.

  • Alternatif WhatsApp terbaik pada tahun 2021

Jika, seperti saya, anda adalah sebahagian daripada banyak kumpulan Telegram yang penuh dengan orang yang tidak dikenali, menyembunyikan nombor anda boleh menjadi sangat berguna. Anda sentiasa boleh ditemui oleh kenalan anda (yang disimpan dalam buku alamat anda) jadi adalah mustahil untuk menggunakan apl dalam cara inkognito yang lengkap.

Apa pendapat anda tentang tutorial pantas ini? Adakah anda mendapati ia berguna? Apakah jenis panduan yang anda ingin miliki mengenai Telegram? Beritahu kami semua tentangnya dalam ulasan.