Bagaimana Untuk Menyertai Kumpulan dalam Diablo 4

30

“Diablo 4” ialah permainan dunia terbuka berbilang pemain yang sensasi yang membolehkan pemain berganding bahu menentang kuasa gelap yang berkeliaran di Sanctuary. Menyertai kumpulan membantu meningkatkan mata pengalaman (XP) anda dan meningkatkan kelajuan pembersihan kandungan anda supaya anda boleh merebut lebih banyak rampasan.

Bagaimana Untuk Menyertai Kumpulan dalam Diablo 4

Jika anda tertanya-tanya cara untuk menyertai kumpulan “Diablo 4”, anda telah datang ke tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang menyertai parti, cara kumpulan berfungsi dan memulakan sesi koperasi sofa.

Menyertai Parti

Sebahagian penting daripada jalan cerita utama “Diablo 4” akan melihat anda menerokai penjara bawah tanah Sanctuary yang dipenuhi gelap untuk mencari barang rampasan. Tetapi anda tidak perlu menghadapi syaitan jahat seorang diri. Bekerjasama dengan rakan akan membantu anda lebih menikmati permainan.

Selain itu, kekal dekat dengan pemain akan memberi anda bonus XP tambahan 5%, manakala kekal dalam kumpulan aktif akan membantu anda memperoleh rangsangan XP sebanyak 10%. Arahan di bawah akan membantu anda menghantar permintaan kepada pemain untuk menyertai parti mereka.

 1. Tuding tetikus anda pada pemain untuk mengakses “Roda Tindakan.” Pemain yang menggunakan Xbox dan PlayStation harus mencuba dan mendekati pemain itu.
 2. Pilih “Jemput ke Parti” atau klik pada kekunci arah terapung berhampiran pemain.
 3. Permintaan jemputan akan dihantar dan mereka akan serta-merta menyertai parti anda sebaik sahaja mereka menerima permintaan anda.

Sebagai alternatif, anda boleh:

 1. Buka menu utama permainan.
 2. Navigasi ke tab “Sosial”.
 3. Untuk menambah rakan pada kumpulan anda, klik “Tambah Rakan”.
 4. Masukkan watak “BattleTag” atau e-mel yang dikaitkan dengan akaun “Diablo 4” mereka.
 5. Klik pada “Hantar Permintaan.”
 6. Sebaik sahaja watak itu menerima permintaan itu, anda akan dapat melihatnya dalam senarai rakan anda.
 7. Klik pada nama untuk memilih.
 8. Pilih “Permintaan untuk Sertai Parti.”

Permainan ini biasanya menggesa pemain yang telah anda jemput untuk “Sertai contoh pemain itu.” Perlu diingat bahawa anda tidak akan dapat menyertai mana-mana kumpulan dalam “Diablo 4” sehingga anda menyelesaikan Prolog permainan dan tiba di Kyovashad.

Cara Kumpulan Berfungsi dalam Diablo 4

Terdapat beberapa mekanik asas yang mesti diikuti oleh kumpulan dalam “Diablo 4”. Pastikan anda mematuhi mekanik permainan untuk meraih faedah yang tidak terkira banyaknya dengan menyertai kumpulan.

 • Tidak boleh ada lebih daripada empat ahli parti dalam satu kumpulan.
 • Pemimpin bertanggungjawab menambah atau memecat ahli parti; setiap kumpulan hanya mempunyai seorang ketua pasukan.
 • Ketua parti bertanggungjawab ke atas keadaan Negara Dunia Terbuka anda, dan cara anda maju dalam pencarian permainan bergantung pada kapten kumpulan.
 • Pemain boleh meninggalkan kumpulan mereka pada bila-bila masa.
 • Setiap kumpulan mempunyai ruang sembang parti dalam permainan yang unik di mana semua ahli parti boleh berkomunikasi.
 • Peningkatan kemahiran akan memberi manfaat kepada semua ahli kumpulan dan pemain bukan bersekutu yang rapat dengan kumpulan anda di Dunia Terbuka.
 • Ahli kumpulan yang tinggi mestilah tergolong dalam Peringkat Dunia yang sama.

Memilih Ahli Parti

“Diablo 4” tidak mempunyai sebarang mekanisme automatik untuk membantu anda mencari kumpulan. Tetapi terdapat banyak pilihan dalam permainan untuk membantu anda mencari ahli parti. Di bawah ialah beberapa saluran yang boleh anda ikuti:

Pemain Tempatan

Anda boleh mencari sistem pemain tempatan anda di sebelah senarai rakan anda dalam “Diablo 4.” Gunakan ciri ini untuk berhubung dengan pemain berhampiran anda di Dunia Terbuka.

Senarai Rakan Battle.net

Jika anda seorang veteran siri “Diablo”, anda mungkin telah mendapat ramai rakan pada pelayan selama ini. Pemain boleh menghubungi orang yang pernah berinteraksi dengan mereka semasa bermain permainan Blizzard dan meminta untuk menyertai kumpulan mereka.

Puak-puak

Puak dalam “Diablo 4” merujuk kepada sekumpulan pemain yang membunuh syaitan bersama-sama. Ia adalah alat yang berguna untuk membantu rakan berhubung dan membentuk kumpulan. Begini cara anda boleh membuat klan:

 1. Buka menu utama permainan.
 2. Pergi ke tab “Klan”.
 3. Cari klan awam dan sertai atau pilih “Buat Klan.”

Harap maklum bahawa mencipta klan memerlukan nama Klan, tag dan objektif yang ditetapkan untuk kumpulan anda. Penciptaan klan adalah percuma, tetapi salah satu perkara terbaik tentang mencipta atau menyertai satu kumpulan ialah ia mempunyai lebih ramai ahli daripada kumpulan, maksimum 150 orang.

Sembang Dalam Permainan

Permainan ini menyediakan pelbagai pilihan sembang dalam permainan yang boleh anda gunakan untuk menyertai kumpulan. Pemain boleh cuba untuk berhubung dengan pemain lain selepas perdagangan atau apabila meneroka wilayah yang sama dalam dunia “Diablo 4”.

Perselisihan dan komuniti penstriman ialah beberapa jalan lain yang boleh digunakan pemain untuk mencari dan menyertai kumpulan yang berbeza.

Sokongan Co-op Couch dalam Diablo 4

Mod permainan ini membolehkan berbilang pemain berkongsi skrin semasa bermain permainan yang sama pada konsol yang sama. Walaupun “Diablo 4” menyokong koperasi sofa, ia hanya tersedia untuk konsol. Begini cara anda boleh mengaktifkan couch-co-op:

 1. Hidupkan pengawal kedua untuk konsol anda.
 2. Permainan akan meminta log masuk akaun kedua.
 3. Pilih watak kedua.

Setelah proses selesai, rakan anda akan turun ke dunia anda, dan koperasi sofa akan dimulakan. Ingat bahawa menyertai parti akan meningkatkan kuasa, tahap dan ketahanan lawan anda. Walau bagaimanapun, ini tidak mungkin menyebabkan sebarang masalah jika kumpulan anda bersatu dengan baik dan bersatu.

Juga, ingat bahawa walaupun anda berada dalam kumpulan, anda tidak akan sentiasa mempunyai perkembangan yang sama. Untuk semua orang dalam kumpulan mencapai kemajuan dan ganjaran pencarian yang sama, semua orang harus berada pada peringkat pencarian yang sama.

Jika tidak, anda boleh memilih pemain peringkat terendah untuk menjadi ketua. Ini akan membantu mereka meningkatkan kedudukan dengan lebih cepat dan mengejar ahli kumpulan lain.

Soalan Lazim

Berapa ramai orang yang boleh anda duduki bersama dalam Diablo 4?

Anda boleh mempunyai maksimum empat ahli parti, termasuk anda sendiri.

Adakah Diablo 4 mengehadkan gear anda apabila menyertai kumpulan?

Tidak. Permainan ini tidak meletakkan sebarang sekatan pada gear atau pangkat.

Bersenang-senang Membunuh Raksasa sebagai Satu Kumpulan

Memainkan “Diablo 4” sahaja sudah cukup menggembirakan, tetapi ia pasti menjadi epik apabila anda bekerjasama dengan rakan-rakan. Permainan ini mempunyai lima kelas yang saling melengkapi dengan cara yang unik dan menarik, dan permainan berkumpulan boleh meningkatkan dinamik itu. Menyertai kumpulan dan membuat sekutu juga merupakan cara terbaik untuk meningkatkan peluang anda untuk terus hidup dalam permainan.

Bagaimanakah pembangun boleh menambah baik persediaan kumpulan dalam “Diablo 4”? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.