Bagaimana untuk menyiarkan video yang lebih panjang di Instagram

96

Instagram semakin popular sejak kemunculannya pada tahun 2010, dan pengguna cenderung menyukai fokus Instagram dalam berkomunikasi melalui gambar dan video. Aplikasi ini dioptimumkan untuk peranti mudah alih, menjadikannya platform media sosial yang sempurna untuk zaman teknologi hari ini. Tidak pernah semudah ini untuk mengambil dan berkongsi foto berkualiti tinggi.

Instagram telah menambah ciri tambahan secara beransur-ansur kerana pengguna menuntut lebih banyak cara untuk berkomunikasi dengan rakan dan pengikut. Walau bagaimanapun, Instagram terus mengehadkan fungsi yang sama tersebut, memerlukan pengguna melompat melalui gelung untuk mencapai matlamat mereka. Satu matlamat sedemikian ialah video berdurasi lebih panjang.

Panjangnya Video Instagram

Dengan kemunculan Instagram yang memfokuskan pada video untuk bersaing dengan TikTok dan YouTube, pengguna boleh mengambil video, berkongsinya pada profil mereka, menghantarnya melalui mesej terus dan menyiarkannya ke Cerita mereka. Walau bagaimanapun, video ini disertakan dengan had masa.

 • Instagram Live boleh bertahan sehingga empat jam (sebelum ini satu jam).

 • Cerita Instagram boleh bertahan sehingga 15 saat.

 • Video Instagram pada suapan anda (dahulunya IGTV dan siaran suapan sehingga Okt. 2021) boleh bertahan sehingga 60 minit.

 • Gulungan Instagram boleh bertahan sehingga 90 saat (sebelum ini 60 saat).

Sudah tentu, ini boleh menjengkelkan apabila anda ingin berkongsi sesuatu yang tidak sesuai dalam kekangan masa ini.

Jadi bagaimana anda mengatasi had video Instagram? Terdapat beberapa kaedah untuk menyiarkan video anda yang lebih panjang di Instagram tempat mereka berada! Ia bermula dengan memutuskan pilihan yang terbaik. Anda tidak boleh membuat Kekili, Langsung atau Video lebih lama daripada had pratetapnya, tetapi anda boleh membuat Cerita “muncul” lebih lama.

Jika anda mempunyai video prarakam yang sesuai dalam kekangan masa Reels (kini 90 saat berbanding 60), adalah lebih baik untuk menerbitkannya di sana, supaya keseluruhan video dapat dilihat. Walau bagaimanapun, jika anda perlu menggunakan Cerita Instagram, ia boleh bertindih untuk muncul sebagai satu (sehingga 100 klip pada 15 saat setiap satu dengan jeda yang sedikit, hampir tidak dapat dilihat di antara mereka), yang memberi anda banyak masa untuk menggunakannya dalam 24- tempoh jam.

Bagaimana untuk menyiarkan video Instagram Stories yang lebih panjang

Memuat naik video pada Cerita Instagram mempunyai had 15 saat bagi setiap klip. Jika video anda bertindih dengan had itu, IG memotongnya kepada segmen 15 saat (jumlah sehingga 60 saat). Pilihan terbaik ialah menggunakan apl pihak ketiga untuk memangkas video anda sebelum memuat naiknya supaya anda boleh klip video lebih panjang yang bertindih had 60 saat. Dengan cara ini, ia secara automatik memainkan cara yang anda mahu, menentukan tempoh untuk setiap klip dan bukannya kenaikan 15 saat.

Anda boleh memotong segmen pertama pada 10 saat, diikuti dengan 15 untuk klip kedua, dan kemudian meneruskan melebihi 60 saat untuk menjadikan IG Story anda lebih panjang. Seperti yang disahkan pada Mashable, the bilangan maksimum Cerita (segmen) setiap hari ialah 100.

Walaupun Instagram mengehadkan Cerita anda kepada jumlah 60 saat, anda boleh terus menambah lebih banyak klip/segmen untuk menjadikannya selagi anda perlukan—sehingga had 100 Cerita. Instagram automain setiap segmen, satu demi satu dengan ketepatan yang hampir lancar.

Nota: Jika anda mengalami video kabur atau peralihan pelik antara setiap klip, ia mungkin kelajuan internet anda semasa memuat naik, atau Instagram memerlukan lebih masa untuk menyelesaikan proses penerbitan. Apabila kami cuba membahagikan video yang panjang dan memuat naiknya dalam segmen menggunakan apl pihak ketiga, peralihan antara klip menjadi kabur seketika. Kemudian, kabur itu hilang, dan IG menunjukkan peralihan yang agak lancar.

Berikut adalah kaedah yang tersedia untuk menjadikan Cerita Instagram lebih panjang.

#1. Muat Naik Video Panjang Anda ke Cerita Instagram Secara Terus

Cara terpantas untuk memuat naik video anda yang lebih panjang ke Cerita Instagram adalah dengan melakukannya terus dalam apl. Ingat Instagram tu hanya menggunakan 60 saat pertama, dan ia memotong segmen kepada kenaikan 15 saat. Oleh itu, hanya minit pertama video anda diterbitkan, yang selalunya tidak diingini.

Pergi ke Instagram dan tambahkan video panjang itu pada Cerita anda. IG secara automatik mencipta klip selama 15 saat dan berterusan sehingga 1 minit. Selebihnya video akan dipotong.

Nota: Pilihan ini mungkin tidak berfungsi untuk sesetengah pengguna. Apabila kami mencubanya pada 18 Jun 2022, kami terus mendapat ralat selepas klip 15 saat pertama dimuat naik. Ia tidak akan diteruskan ke segmen/klip seterusnya.

#2. Gunakan Berbilang Klip untuk Membuat Cerita Instagram yang Lebih Panjang

Cara terbaik dan paling mudah untuk membuat video yang lebih panjang untuk Kisah Instagram anda adalah dengan menyiarkan video anda secara manual secara bertahap. Kaedah ini membolehkan anda menyiarkan segmen/klip yang melebihi had Cerita 60 saat.

Untuk membahagikan video anda kepada segmen 15 saat atau kurang, banyak apl pihak ketiga melakukan kerja keras untuk anda, dan sesetengahnya memastikan video anda layak untuk Instagram (peleraian, kadar bingkai, dll.). Jika tidak, Instagram secara automatik menukarnya kepada spesifikasi yang diperlukan. Berikut ialah beberapa pilihan terbaik untuk menjadikan Cerita Instagram lebih panjang.

InShot untuk Android dan iOS

InShot ialah salah satu pilihan terbaik kerana anda boleh membuat “banyak” pengeditan pada video anda sebelum memuat naiknya, seperti pelekat, peralihan, audio, penapis, dll. Selain itu, anda boleh mendapatkan InShot untuk Android dan InShot untuk iPhone, berbanding dengan banyak aplikasi yang direka khusus untuk satu sistem pengendalian sahaja. Tambahkan video anda pada InShot dan buat sebarang pengeditan yang diingini, kemudian pilih untuk mengongsinya ke Instagram. Dari situ, anda hantar ke IG Story anda.

Pemotong Cerita untuk Android

Pada Android, Pemotong Cerita oleh Bilik Kebal Foto Persendirian Cubetix adalah pilihan kedua yang baik, kebanyakannya kerana ia mudah digunakan dan pantas. Kami cuba sentiasa menyebut nama penerbit untuk melindungi anda daripada aplikasi peniru. Anda hanya memilih video, pilih Instagram sebagai sumber yang dikehendaki, ketik pada “Selesai,” kemudian biarkan ia memulakan proses pemisahan. Dari sana, anda berkongsi setiap klip/segmen ke Cerita Instagram, dan IG menggabungkannya untuk membuat video anda yang lebih panjang.

Pisahkan video untuk iOS/iPhone

Pada iOS/iPhone, Video Pisah oleh Makmal Pemasaran Baharu, Inc adalah pilihan yang baik. Aplikasi ini 100% percuma dengan fungsi penuh. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah iklan terkawal/terhad.

CutStory untuk iOS/IPhone

Imej ini mempunyai atribut alt kosong; nama failnya ialah Screen-Shot-2022-06-19-at-12.34.16-AM-1024x391.png

CutStory oleh LLC Pengurusan Bintang Sukan ialah satu lagi aplikasi iOS yang mendapat rating tinggi dan menawarkan pilihan penyuntingan tambahan apabila membuat klip berurutan 15 saat untuk video Instagram Story. Walau bagaimanapun, CutStory menggabungkan tera air melainkan anda membayar harga premium (agak murah) atau melanggan, tetapi tiada iklan tanpa mengira.

Berterusan untuk Instagram untuk iPhone

Jika anda seorang pengguna iPhone, pertimbangkan untuk mengeluarkan $7.99 untuk Berterusan untuk Instagram. Apl ini secara automatik memangkas video anda yang lebih panjang kepada kenaikan 15 saat untuk berkongsinya di Cerita Instagram anda. Anda kemudian boleh memuat naik klip bersama-sama atau secara individu.

Jika anda sedang mencari cara untuk memotong dan memuat naik video panjang ke Instagram, ia tidak menjadi lebih mudah daripada ini.

StorySplitter untuk iPhone

Jika anda tidak boleh mewajarkan harga untuk sesetengah apl penyuntingan video, StorySplitter adalah percuma untuk pengguna iOS (.99 untuk versi premium). Ia melakukan perkara yang sama dengan berkesan, membahagikan video kepada klip 15 saat.

Walau bagaimanapun, tidak seperti Continual untuk Instagram, ia tidak membenarkan anda menyiarkan video dalam format landskap dan melainkan anda mendapat versi premium, ia akan menanda air imej anda. Namun, untuk apl percuma, ia harus menyelesaikan tugas.

Editor Video Terbina Dalam

Anda juga mungkin boleh menggunakan ciri pengeditan video telefon anda untuk memangkas video kepada kenaikan 15 saat, tetapi adalah mencabar untuk berbuat demikian. Sukar untuk menentukan masa yang tepat untuk klip, dan anda mungkin terlepas segmen semasa proses pemotongan. Jika anda memilih pilihan ini, anda perlu membuat video 1 minit anda dan memangkasnya kepada empat (atau lebih) klip 15 saat (atau kurang), yang boleh anda muat naik dengan mudah ke Instagram, satu demi satu.

Begini caranya untuk memuat naik klip anda ke Instagram Stories daripada galeri imej telefon anda. Ambil perhatian bahawa apl pihak ketiga mempunyai butang Instagram yang membawa anda ke Cerita Instagram secara automatik.

 1. Ketik “ikon ” (tambah ikon) di bahagian atas sebelah kanan.
 2. Pilih “Kisah” daripada pilihan lungsur turun.
 3. Ketik pada video yang ingin anda tambahkan pada Cerita anda atau pilih berbilang video dan imej dengan menekan lama salah satu daripadanya untuk membuka pilihan berbilang pilih.
 4. Ketik “Seterusnya” di bahagian bawah sebelah kanan untuk meneruskan ke langkah seterusnya.
 5. Ketik pada “Asingkan” untuk video, imej atau kedua-duanya, atau pilih “Reka Letak” untuk imej sahaja.
 6. Anda akan melihat fail yang dipilih muncul sebagai klip/segmen di bahagian bawah skrin baharu. Ketik pada “Seterusnya” untuk pergi ke langkah seterusnya.
 7. Skrin “Kongsi” muncul di bahagian bawah. Pastikan “Kisah Anda” ditandakan, kemudian ketik “Kongsi.”
 8. Instagram akan memulakan proses penukaran/muat naik.

Tidak kira kaedah yang digunakan untuk menjadikan Cerita Instagram lebih panjang, apabila seseorang melihat Cerita anda, mereka akan melihat segmen/klip video anda mengikut susunan yang anda siarkan. Ia tidak akan menjadi 100% lancar, tetapi ia akan menjadi sangat hampir dengan naratif yang anda inginkan.

Kaedah Tiga: Siaran Langsung

Satu kelemahan utama kepada dua kaedah yang dinyatakan di atas ialah video anda tidak akan menjadi 100% lancar. Walaupun Cerita Instagram akan dimainkan secara automatik, ia mungkin kelihatan agak tersentak apabila satu klip berakhir dan satu lagi bermula.

Jika anda mahu video anda lengkap, cuba buat secara langsung dahulu.

Video langsung Instagram boleh berdurasi sehingga 4 jam.

Soalan Lazim: Membuat Video Instagram Lebih Panjang

Bolehkah saya meletakkan pautan ke video saya?

Apabila anda membuat siaran, anda boleh menyebut “Pautan dalam Bio” pada bila-bila masa dan halakan orang ke saluran YouTube anda, tapak web atau di mana-mana sahaja video anda dikongsi. Instagram tidak membenarkan pengguna menambah pautan pada siaran mereka terima kasih kepada protokol penyekatan spam mereka.

Fikiran Akhir

Instagram sangat popular atas sebab tertentu—ia merupakan platform yang hebat untuk mengambil dan berkongsi foto dan video dengan pengikut anda. Walau bagaimanapun, apabila anda ingin memuat naik video lebih lama daripada satu minit, sekatan masa Instagram boleh mengecewakan.

Jika anda perlu menyiarkan video anda pada suapan Instagram anda, sebaiknya luangkan masa dan jadikan video itu memberi kesan yang mungkin. Membungkus video yang menarik, berkualiti tinggi dan menarik dalam 15 saat bukanlah mudah, tetapi ia pasti boleh dilakukan.