Bagaimana untuk Menyimpan Video KineMaster

24

Jika anda seorang pencipta kandungan yang menggunakan KineMaster, anda mungkin tertanya-tanya cara menyimpan video anda pada platform. Mungkin anda ingin mempromosikan perniagaan atau karya seni anda. Mungkin anda ingin mempamerkan produk baharu atau kemahiran muzik atau pembuatan filem anda.

Bagaimana untuk Menyimpan Video KineMaster

Walau apa pun keadaannya, KineMaster ialah pilihan yang bagus. Bukan sahaja percuma, tetapi ia mempunyai banyak pilihan penyuntingan yang hebat. Artikel ini akan menerangkan cara menyimpan video dalam KineMaster.

KineMaster – Cara Menyimpan Video

Jika anda telah mencipta video yang hebat di KineMaster, perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah menyimpannya. Dengan cara ini, anda tidak akan mengambil risiko kehilangan kandungan berharga anda dan boleh mengongsinya di media sosial, dengan bakal pelanggan atau pekerja, malah hanya dengan rakan dan keluarga anda. Anda boleh menggunakan dua kaedah untuk melakukan ini: Menu Eksport dan skrin Pengeditan. Walau bagaimanapun, terdapat tiga faktor penting yang perlu dipertimbangkan sebelum anda menyimpan video. Anda harus menyemak resolusi, kadar bit dan kadar bingkainya. Tiga aspek ini akan menentukan kualiti video anda selepas disimpan.

Menggunakan Menu Eksport

Kaedah ini bagus untuk menyimpan suntingan video sebelumnya kerana ia tidak memerlukan anda untuk membuka semula projek. Inilah perkara yang perlu anda lakukan untuk menyimpan video anda di KineMaster.

 1. Pergi ke halaman utama KineMaster.
 2. Cari video yang ingin anda simpan. Semua projek yang telah siap akan berada di bawah tab “Projek Saya”.
 3. Klik pada projek.
 4. Pilih resolusi, bingkai sesaat dan kadar bit pada skrin baharu. Anda juga boleh membiarkannya seperti sedia ada dan nilai yang disyorkan KineMaster.
 5. Setelah berpuas hati dengan tetapan video, klik pada “Simpan sebagai Video.”

Itu sahaja yang ada! Anda kini boleh berkongsi video anda dengan sesiapa sahaja yang anda mahukan.

Tempoh eksport bergantung pada pengeditan video yang dibuat dan saiznya. Ia juga berbeza dengan tetapan yang telah anda buat dan spesifikasi peranti anda. Video biasanya disimpan dalam format mp4. Anda boleh mengakses media anda yang dieksport pada folder KineMaster untuk Android dan apl Photos untuk peranti iOS.

Menggunakan Skrin Pengeditan KineMaster

Ini adalah kaedah untuk digunakan jika anda ingin menyimpan video anda serta-merta selepas mengedit. Begini cara anda boleh menyimpan media anda melalui skrin Pengeditan KineMaster:

 1. Ketik ikon “Kongsi” yang terletak pada anak tetingkap kanan skrin anda.
 2. Menu “Tetapan” video akan dipaparkan.
 3. Pilih pilihan eksport yang anda inginkan. Ketik “Simpan sebagai Video .”
 4. Video anda yang disimpan akan dipaparkan pada skrin sebelah kanan. Anda boleh mengklik ikon “Kongsi” padanya untuk menghantar video ke platform lain. Walau bagaimanapun, ia juga telah disimpan pada peranti anda.

Sebagai alternatif, anda boleh melakukan perkara berikut:

 1. Klik ikon “Eksport” di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 2. Tetingkap “Tetapan” eksport akan dipaparkan. Pilih nilai FPS, resolusi dan kadar bit yang anda inginkan di sini.
 3. Navigasi ke penjuru kanan sebelah bawah skrin anda dan klik pada butang “Simpan sebagai Video”.
 4. Proses pengeksportan akan bermula dan video akan disimpan pada galeri peranti anda atau folder yang dipilih.

Memahami Proses Pengeksportan Video KineMaster

Sebagai pencipta kandungan, adalah penting bahawa video yang anda hasilkan menarik dan menarik secara visual. Untuk mencapai matlamat ini, anda perlu memberi perhatian khusus kepada beberapa ciri unik yang boleh meningkatkan jumlah penonton anda dengan ketara. Disenaraikan di bawah ialah faktor paling penting untuk dipertimbangkan sebelum mengeksport video anda.

Resolusi Video

Nilai ini memaparkan ketinggian video dalam piksel. Metrik biasanya disertakan dengan simbol “P” di hujung yang merujuk kepada imbasan progresif. Ini ialah format yang digunakan kebanyakan skrin untuk memaparkan video. Lebih tinggi nilai lebih baik resolusi media anda.

Kadar bingkai

Kadar bingkai menggambarkan ketumpatan video. Ia mengukur jumlah gambar yang muncul pada skrin anda dalam satu saat. Ini biasanya dirujuk sebagai bingkai sesaat (FPS). Mana-mana nilai kadar bingkai yang jatuh antara 25 dan 30 adalah ideal.

Kadar bit

Kadar bit memaparkan bilangan bit yang dijejaki sesaat dan menandakan kualiti dan saiz video. Lebih tinggi nilai bitrate lebih baik.

Petua Menyimpan Video KineMaster

Untuk berjaya menyimpan video anda pada KineMaster tanpa sebarang cabaran, terdapat beberapa perkara penting yang perlu diingat.

 • Uji format video yang berbeza untuk mencari yang paling sesuai dengan keperluan anda.
 • Pastikan peranti anda mempunyai storan yang mencukupi sebelum anda mula mengeksport media anda.
 • Pilih tetapan eksport yang serasi dengan spesifikasi peranti anda.

Pilihan Penyelesaian Masalah Eksport Video KineMaster

Kadangkala anda mungkin menghadapi beberapa cabaran semasa cuba mengeksport video anda yang diedit dalam KineMaster. Apl mungkin membenderakan mesej ralat atau menghentikan proses pemaparan sepenuhnya. Ini boleh mengecewakan memandangkan masa dan usaha yang diperlukan untuk menyedapkan kandungan mentah. Di bawah ialah beberapa kaedah yang boleh anda laksanakan untuk mencuba dan menyelesaikan isu eksport video dalam KineMaster.

Kosongkan Latar Belakang Apl Berjalan

Lazimnya codec daripada apl lain pada peranti anda mengganggu kelancaran apl lain. Ini adalah perkara biasa jika terdapat perisian grafik lain kerana mereka perlu berkongsi penyahkod video yang sama.

Begini cara anda boleh menghentikan apl daripada berjalan di latar belakang:

 1. Keluar dari aplikasi KineMaster anda.
 2. Navigasi ke bahagian bawah skrin anda dan ketik pada butang “Apl terbaharu”.
 3. Pilih pilihan “Tutup Semua”.
 4. Lancarkan semula apl dan cuba simpan video anda untuk melihat sama ada isu itu telah diselesaikan.

Kosongkan cache

Gangguan dalam apl boleh menyebabkannya mengalami masalah eksport video. Mengosongkan data cache daripada apl boleh membantu menyelesaikan masalah. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Navigasi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Apl.”
 3. Pergi ke “KineMaster.”
 4. Pilih pilihan “Storan”.
 5. Pilih “Kosongkan Data.”

Lancarkan semula KineMaster dan cuba eksport video untuk mengesahkan sama ada masalah telah dibetulkan.

Turunkan Tetapan Resolusi Anda

Jika resolusi yang anda pilih tidak serasi dengan peranti anda, KineMaster akan mengalami ralat semasa proses pengeksportan. Cuba kurangkan nilai untuk melihat sama ada anda boleh menyimpan video dengan jayanya.

Hentikan Paksa Apl dan Mulakan Semula

Jika anda tidak dapat menentukan punca masalah dengan mudah, menyatakan semula KineMaster biasanya merupakan penyelesaian yang baik. Ia membantu menyegarkan tetapan apl dan menyingkirkan pepijat kecil. Begini cara anda boleh menghentikan paksa apl dan mulakan semula:

 1. Cari “Tetapan.”
 2. Pergi ke “Apl.”
 3. Cari “KineMaster” dan buka apl.
 4. Tatal ke bahagian bawah skrin dan ketik pada pilihan “Henti Paksa”.

Soalan Lazim

Bolehkah anda menggunakan KineMaster untuk PC?

ya. Walaupun pada mulanya ia ditujukan terutamanya untuk peranti mudah alih, terdapat sambungan Chrome yang boleh anda pasang dan aktifkan untuk mengedit video anda pada sama ada PC atau Mac menggunakan KineMaster.

Bagaimanakah anda boleh mengalih keluar tera air pada video KineMaster anda?

Satu-satunya cara anda boleh menghapuskan tera air adalah dengan menaik taraf kepada langganan premium.

Adakah Anda Bersedia?

Jika anda telah mencipta beberapa kandungan yang hebat dengan KineMaster, anda perlu memastikan bahawa anda menyimpannya dengan betul. Ini bukan sahaja akan memberi anda ketenangan fikiran, tetapi membolehkan anda berkongsi kerja anda dengan bakal pelanggan, rakan dan ahli keluarga.

Pernahkah anda menyimpan video anda dengan KineMaster? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana petua dan helah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.