Bagaimana untuk menyusun semula dan memadam aplikasi iMessage pada iPhone atau iPad

6
Susun semula atau Padam apl iMessage pada iPhone

Sama ada anda ingin menghantar lokasi langsung anda dengan Daftar Masuk atau membuat sembang anda menyeronokkan dengan Pelekat Langsung, apl iMessage dalam iOS 17 mempunyai sesuatu untuk semua orang. Selain itu, laci apl iMessage membolehkan akses pantas kepada apl ini.

Walaupun aplikasi iMessage menawarkan kemudahan, ia adalah sangat mudah untuk laci aplikasi menjadi bersepah. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada iOS 17, kini anda boleh menyusun semula atau mengalih keluar apl iMessage pada iPhone atau iPad anda dengan mudah. Berikut ialah panduan bagaimana anda boleh melakukannya!

Bagaimana untuk menyusun semula apl iMessage dalam iOS 17 atau iPadOS 17

 1. Buka apl Mesej pada iPhone anda → Buka sebarang sembang atau urutan mesej sedia ada.
 2. Ketik ikon Plus di bahagian bawah kiri untuk membuka laci aplikasi iMessage.
 3. Ketik dan tahan aplikasi iMessage yang ingin anda susun semula.
  Jika anda tidak menemui apl yang anda cari, ketik Lagi atau leret ke atas.

 4. Leret apl ke atas atau ke bawah dengan jari anda masih pada skrin.

 5. Angkat jari anda dari skrin untuk meletakkan apl di mana sahaja anda mahu.

  Susun semula apl iMessage

Bagaimana untuk memadamkan aplikasi iMessage dalam iOS 17 atau iPadOS 17

 1. Buka apl Tetapan pada iPhone anda.
 2. Pergi ke Mesej → Apl iMessage.
 3. Ketik butang tolak di sebelah Apl iMessage → Padam.
  Anda juga boleh meleret ke kiri dengan cepat pada apl untuk memadamkannya.

  Padamkan apl iMessage dalam iOS 17

Berbanding dengan iOS 16, pemadaman apl iMessages telah menjadi sedikit rumit dengan iOS 17 – seperti yang ditunjukkan di atas. Walau bagaimanapun, langkah-langkah mudah ini sepatutnya mengurangkan kebimbangan anda dengan berkesan.

Untuk lebih banyak petua sedemikian, anda boleh merujuk kepada panduan lengkap kami tentang cara menggunakan apl Mesej dalam iOS 17.

Soalan Lazim

Adakah mungkin untuk mengalih keluar apl iMessage asli iOS 17 daripada laci?

Tidak, apl iMessage asli iOS 17 tidak boleh dialih keluar daripada iPhone anda. Ia adalah ciri terbina dalam apl Messages dan tidak boleh dialih keluar seperti apl iMessage pihak ketiga. Walau bagaimanapun, anda boleh menyusun semula mengikut keinginan anda.

Bolehkah saya memindahkan apl iMessage dari bahagian Lagi ke halaman pertama?

Ya, anda boleh memindahkan mana-mana apl iMessage dengan mudah daripada bahagian Lagi ke halaman pertama. Untuk melakukan ini, hanya ketik Lagi → ketik dan tahan mana-mana apl → seret apl ke arah atas untuk mencapai halaman pertama → letakkan apl itu di mana-mana yang anda mahu.

Berapa banyak apl iMessage boleh saya tambah pada separuh pertama laci aplikasi?

Tiada sebarang had kepada bilangan apl iMessage yang boleh anda tambahkan pada separuh pertama laci. Setiap kali anda menambah lebih daripada sepuluh aplikasi pada laci aplikasi iMessage, ia secara automatik berubah menjadi senarai boleh ditatal.

Bagaimanakah saya boleh mengetahui jika apl pihak ketiga menawarkan apl iMessage khusus?

Untuk menyemak sama ada apl pihak ketiga menawarkan apl iMessage khusus, pergi ke Stor aplikasi dan cari aplikasinya. Kemudian, cari bahagian ‘Tawarkan Apl iMessage’ atau sebarang sebutan ciri iMessage dalam huraian apl.

Urusan apl iMessage dipermudahkan!

Dengan keupayaan untuk memperibadikan laci apl iMessage dalam iOS 17, mengurus apl iMessage tidak pernah semudah ini. Sama ada anda ingin menyusun semula apl atau mengalih keluar apl yang tidak diingini, anda boleh menyelaraskan pengalaman pemesejan anda dengan mudah dan mempunyai akses pantas kepada apl yang paling kerap anda gunakan. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila tinggalkan di bahagian komen.

 • Bagaimana untuk merakam dan menghantar mesej video dalam FaceTime pada iPhone
 • Cara menggunakan Apple Daftar Masuk dalam apl Mesej pada iPhone
 • Cara membuat Pelekat Langsung pada iPhone

Profil Pengarang


Ayush

Ayush ialah peminat teknologi yang bertukar menjadi wartawan teknologi dan penulis cara untuk menerangkan topik yang rumit dengan jelas dan padat. Apabila dia tidak menulis, anda boleh mendapati dia sedang mengkaji arah aliran terkini dalam teknologi pengguna, menonton video daripada YouTubers teknologi kegemarannya atau menyelami permainan dunia terbuka yang mengasyikkan.