Bagaimana untuk Remix Snaps dalam Snapchat pada iPhone pada tahun 2023

19
Bagaimana untuk Remix Snaps pada Snapchat

Adakah anda masih percaya bahawa Snapchat adalah tentang mengekalkan coretan dan mencuba penapis gila? Maaf untuk memecahkan gelembung anda, tetapi ini tidak benar. Antara lain, platform ini menawarkan ciri menarik yang dipanggil Remix Snaps yang membolehkan anda merekodkan reaksi sebagai tindak balas kepada Snaps dan Stories dengan cara yang paling kreatif yang mungkin. Ketahui lebih lanjut tentang perkara yang sama dalam panduan langkah demi langkah ini tentang cara mengadun semula snap pada Snapchat pada iPhone.

Apakah ciri Snapchat Remix Snap?

Kadangkala, anda ingin membalas cerita rakan anda di Snapchat dengan sesuatu yang lebih daripada perkataan. Dan memandangkan gambar bernilai seribu perkataan, saya pasti anda telah membalas cerita rakan anda dengan imej/video anda sendiri.

Walau bagaimanapun, dengan ciri Remix Snap pada Snapchat, anda boleh mencipta duet seperti TikTok sambil membalas cerita rakan anda. Dan anda boleh membuat adunan semula daripada kenangan Snapchat anda, yang boleh dikongsi, tidak seperti adunan semula yang dibuat pada Snapchat.

Pengguna boleh memilih daripada 5 pilihan. Pilihan ini membenarkan membalas melalui duet secara mendatar, menegak atau melalui gambar dalam mod gambar. Pengguna juga boleh membalas dengan mencipta pelekat sendiri atau hanya penapis Snapchat menyeramkan yang memaparkan mata dan mulut seseorang.

Cara menggunakan ciri Remix Snap pada iPhone dan iPad

 1. Buka Snapchat.
 2. Leret ke kiri atau ketik ikon kedua dari tengah di bahagian bawah skrin.

 3. Ketik dan buka cerita rakan anda.

 4. Sekarang, ketik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas paparan.

  Bagaimana untuk Remix imej pada Snapchat

 5. Pilih pilihan Snap Remix.
 6. Pilih daripada 5 pilihan di bahagian tengah-kiri skrin.
 7. Klik atau rekod balasan anda.

 8. Tambahkan pelekat, teks, dsb., dan tekan Hantar.

  Bagaimana untuk Remix imej pada Snapchat 2

Bagaimana untuk Remix Snaps daripada Kenangan anda pada iPhone

Apabila menggunakan ciri Remix Snap untuk membalas cerita rakan anda, anda tidak boleh menyimpan snap campuran semula. Jika anda ingin menyimpan dan berkongsi snap bercampur semula daripada gulungan Kamera atau tangkapan skrin anda, ikut langkah yang dinyatakan di bawah.

 1. Buka Snapchat.
 2. Leret ke atas atau ketik ikon di sebelah butang tangkap.

 3. Pilih imej atau video daripada kenangan Snapchat anda.

 4. Sekarang, ketik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas paparan.

  Bagaimana untuk Remix Snaps daripada Kenangan anda 1

 5. Pilih pilihan Snap Remix.
 6. Pilih daripada 5 pilihan di bahagian tengah-kiri skrin.
 7. Klik atau rekod balasan anda.

 8. Tambahkan pelekat, teks, dsb., dan anda boleh sama ada Kongsi ke Cerita Snapchat anda atau Hantarnya kepada rakan anda atau Simpan snap campuran semula.

  Bagaimana untuk Remix Snaps daripada Kenangan anda 2

Soalan Lazim

Bolehkah anda melihat jika seseorang mengadun semula Snap?

Tidak. Jika rakan anda mengadun semula Snap anda, mereka hanya boleh menghantarnya kepada anda dan tidak pun menyimpan Remix itu. Selain itu, jika seseorang telah Mengubah semula Snap anda, ia akan muncul sebagai tangkapan skrin yang diambil dalam bahagian Kisah Saya.

Bolehkah anda mengedit cerita Snap?

Tidak. Pada masa ini, tiada pilihan untuk mengedit cerita yang telah disiarkan. Setelah dimuat naik, anda hanya boleh memadamkan cerita anda.

Jika saya remix snap kawan, adakah mereka akan tahu?

Tidak. Snapchat tidak memberitahu rakan anda apabila anda mengadun semula snap mereka. Walau bagaimanapun, jika rakan anda mengadun semula snap anda, syot kilat itu akan kelihatan dalam bahagian Kisah Saya.

Ini adalah Remix!

Menggunakan Remix pada Snapchat agak menyeronokkan dan mudah. Dalam artikel ini, saya memberikan penyelesaian langkah demi langkah tentang cara membuat campuran semula Snapchat daripada tangkapan skrin, mengadun semula snap daripada gulungan kamera dan banyak lagi. Saya harap anda akan mendapati panduan ini berguna. Sila kongsikan pendapat anda di ruangan komen.

Baca lebih lanjut:

 • Cara menggunakan ciri My Eyes Only Snapchat pada iPhone.

 • Penapis dan kanta Snapchat terbaik untuk digunakan.

 • Spotlight Snapchat: Apakah itu dan bagaimana untuk membuat wang daripadanya?
 • Cara membuat pintasan untuk Snapchat Streaks

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.