Bagaimana untuk Senyapkan Pemanggil Tidak Dikenali dalam WhatsApp pada iPhone

48
Bagaimana untuk Senyapkan Pemanggil Tidak Dikenali dalam WhatsApp pada iPhone

WhatsApp baru-baru ini mengalami a pelanggaran data yang menjejaskan 500 juta pengguna, yang membawa kepada peningkatan penipuan dan panggilan penipuan. WhatsApp bertindak balas dengan segera dengan memperkenalkan ciri berguna yang membolehkan anda menyenyapkan pemanggil yang tidak dikenali pada iPhone dalam apl. Begini cara melakukannya.

Bagaimana untuk mendayakan senyapkan Pemanggil Tidak Dikenali dalam WhatsApp pada iPhone

 1. Lancarkan aplikasi WhatsApp pada iPhone.
 2. Pergi ke tab Tetapan → Ketik Privasi.
 3. Pilih Panggilan → Togol pada Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui.

  Langkah-langkah untuk Senyapkan Pemanggil Tidak Dikenali di WhatsApp secara automatik

Mengapa anda perlu menyenyapkan pemanggil yang tidak dikenali pada iPhone?

Menggunakan ciri Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui dalam WhatsApp, anda boleh mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi diri anda daripada potensi risiko atau gangguan. Berikut adalah beberapa sebab untuk berbuat demikian.

 • Elakkan panggilan spam dan telepemasaran
 • Lindungi daripada penipuan dan penipuan
 • Kekalkan privasi anda
 • Cegah gangguan atau komunikasi yang tidak diingini
 • Kekalkan fokus dan produktiviti

Bagaimana untuk melihat panggilan yang disenyapkan pada WhatsApp pada iPhone

Apabila anda mendayakan ciri Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui pada WhatsApp, ia melumpuhkan nada dering untuk nombor yang tidak diketahui pada iPhone anda. Anda hanya menerima pemberitahuan apabila panggilan ditamatkan. Tetapi bagaimana jika anda terlepas panggilan daripada rakan baharu anda, yang bukan kenalan anda lagi? Setiap panggilan yang disenyapkan didaftarkan sebagai panggilan yang tidak dijawab.

 1. Buka WhatsApp → Pergi ke menu Panggilan.
 2. Beralih ke tab Terlepas.

  Pergi ke WhatsApp kemudian tab Panggilan dan Tab Terlepas

Di sini, anda akan melihat semua panggilan yang anda terima daripada nombor yang tidak dikenali. Ketik ikon maklumat di sebelah nombor untuk mendapatkan butiran tambahan tentang orang itu. Anda juga boleh menelefonnya kembali dengan mengetik Audio.

Soalan Lazim

Adakah saya masih akan menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali jika saya mendayakan ciri Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui di WhatsApp?

Ya, anda masih akan menerima panggilan daripada nombor yang tidak diketahui jika anda mendayakan ciri Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui. Walau bagaimanapun, panggilan akan diredamkan, jadi anda tidak akan mendengar deringan.

Bagaimana untuk menyenyapkan pemanggil yang tidak dikenali secara automatik pada iPhone saya?

Untuk menyenyapkan pemanggil yang tidak diketahui secara automatik pada iPhone anda, lancarkan apl Tetapan → Pergi ke Telefon → Ketik Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui → Togol Senyapkan Pemanggil Tidak Diketahui.

Bagaimanakah anda berhenti menerima sembang daripada nombor yang tidak dikenali di WhatsApp?

WhatsApp tidak mempunyai ciri yang boleh menghalang penghantar yang tidak dikenali daripada menghantar mesej kepada anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menyekat nombor itu atau melaporkannya sebagai spam sebaik sahaja anda menerima teks.

Adakah menyekat pemanggil yang tidak dikenali juga menyekat mereka di WhatsApp?

Menyenyapkan pemanggil yang tidak dikenali adalah bagus jika anda kerap menerima panggilan spam. Ia membantu anda menghapuskan gangguan dan mengekalkan privasi anda. Walau bagaimanapun, ia tidak menyekat nombor secara kekal. Nombor yang tidak dikenali itu boleh menghantar mesej dan menghubungi anda semula.

Kekal dilindungi!

Memastikan maklumat peribadi kami selamat adalah penting. Walaupun kaedah yang dinyatakan sebelum ini tidak dapat menjamin keselamatan data anda sepenuhnya, kaedah ini boleh mengurangkan risiko anda menghadapi masalah dengan ketara.

Apakah langkah lain yang boleh kami ambil untuk melindungi data WhatsApp peribadi kami? Kongsi cadangan anda dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

 • Cara menggunakan Pemeriksaan Privasi WhatsApp pada iPhone
 • Bagaimana untuk mengunci dan membuka kunci sembang WhatsApp pada iPhone
 • Cara menggunakan WhatsApp pada berbilang peranti dengan nombor yang sama

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.