Bagaimana untuk Tetapkan Semula Dungeon dalam Diablo 4

37

Dungeons memainkan peranan penting dalam “Diablo 4.” Pemain yang mencari cara mudah untuk meningkatkan mata pengalaman (XP) mereka boleh terus menetapkan semula penjara bawah tanah mereka untuk mencapai matlamat ini. Ia juga membantu dalam menanam lebih banyak Emas dan rampasan. Menetapkan semula penjara bawah tanah membolehkan anda menghapuskan semua musuh di kawasan tertentu beberapa kali sebelum mara dalam permainan.

Bagaimana untuk Tetapkan Semula Dungeon dalam Diablo 4

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menetapkan semula penjara bawah tanah dalam “Diablo 4.”

Menetapkan Semula Dungeons dalam Diablo 4

Anda disyorkan supaya melengkapkan penjara bawah tanah terlebih dahulu sebelum menetapkannya semula. Terdapat tiga jenis penjara bawah tanah dalam “Diablo 4”: Kempen, Normal dan Mimpi ngeri. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh menetapkan semula penjara bawah tanah Normal dan Nightmare.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk menetapkan semula mekanik penjara bawah tanah, anda telah datang ke tempat yang betul. Begini cara anda boleh mencapai tugasan ini dalam permainan solo:

 1. Keluar dari penjara bawah tanah.
 2. Buka peta anda.
 3. Misi yang sedang anda lakukan akan dipaparkan dalam jurnal. Tatal ke bawah untuk mencari pilihan “Reset Dungeons”.
 4. Pengguna PC boleh klik pada butang terus. Pengguna Xbox harus menekan lama kekunci “X”, manakala pengguna PS5 hanya boleh menekan butang “Sentuh” ​​dan memilih “Reset Dungeons.”
 5. Klik “Terima” sebaik sahaja mesej amaran muncul.
 6. Kembali ke penjara bawah tanah, dan segala-galanya akan bertelur untuk anda merompak dan bertani semula.

Harap maklum bahawa anda perlu keluar dari penjara bawah tanah untuk menetapkannya semula. Kaedah ini juga tidak disyorkan untuk penjara bawah tanah Nightmare melainkan anda baik-baik saja dengan mereka kembali ke penjara bawah tanah biasa.

Sebagai alternatif, anda boleh:

 1. Tekan kekunci “M” pada PC anda, butang “Sentuh” ​​untuk pengguna PlayStation dan kawalan “Lihat” untuk pengguna Xbox untuk memaparkan peta dunia anda.
 2. Pilih pilihan “Reset Dungeons”.
 3. Amaran berjaga-jaga akan dipaparkan, memerlukan anda mengesahkan sama ada anda mahu menetapkan semula semua penjara bawah tanah, termasuk Nightmare.
 4. Memilih “Terima” akan memulihkan semua penjara bawah tanah kecuali yang dalam kategori Kempen.

Harap maklum bahawa penjara bawah tanah biasanya bertindak sebagai kubu musuh, dan anda perlu melengkapkan diri anda dengan perisai terbaik untuk terus hidup dan memastikan kesihatan anda berada pada tahap optimum. “Diablo 4” membolehkan anda menetapkan semula ciri ini sekerap yang dikehendaki.

Jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya penjara bawah tanah dalam “Diablo 4”, anda disyorkan bahawa sebaik sahaja anda menemui yang anda suka, luangkan masa untuk mendapatkan XP, rompakan dan Emas yang mencukupi sebelum beralih ke yang seterusnya. Ini akan menjadikan pertanian anda lebih cekap. Anda boleh keluar dari penjara bawah tanah melalui pintu masuk atau teleportasinya.

Menetapkan Semula Dungeons dengan Meninggalkan Permainan

Kaedah ini akan membolehkan anda menetapkan semula penjara bawah tanah yang berkenaan untuk permainan solo dan dalam talian.

 1. Keluar dari penjara dan tunggu seminit di luar kawasan itu.
 2. Tinggalkan permainan dan kembali ke menu pilih watak.
 3. Semua musuh dan barang yang akan diternak akan muncul semula sebaik sahaja anda kembali ke permainan.

Pemain yang menggunakan kaedah ini mesti memastikan bahawa tiada portal aktif kekal di dalam penjara sebelum mereka keluar. Anda tidak akan dapat menanam penjara bawah tanah itu lagi jika anda meninggalkan portal terbuka di dalamnya. Terdapat juga kemungkinan kehilangan kesan elixir anda apabila menggunakan kaedah ini.

Tetapan Semula Segera untuk Kumpulan Play Dungeons

Anda boleh melengkapkan “Diablo 4” secara bersendirian atau sebagai satu kumpulan. Namun, lebih mudah untuk menjatuhkan bos yang sukar di penjara apabila berada dalam suasana kumpulan. Begini cara anda boleh menetapkan semula penjara bawah tanah dalam permainan kumpulan:

 1. Pemimpin parti harus pergi ke menu “Sosial” dan keluar dari penjara.
 2. Sebaik sahaja pemimpin keluar, semua ahli parti akan dikeluarkan daripada kumpulan.
 3. Tunggu sekurang-kurangnya lima minit untuk penjara bawah tanah disegarkan.
 4. Minta pemain lain untuk menghantar jemputan kepada ahli parti lain.
 5. Masukkan semula penjara bawah tanah set semula dan mula bertani semula.

Memulihkan Penjara Bawah Tanah yang Separa Siap

Ini boleh membantu kumpulan atau individu yang telah memulakan penjara bawah tanah dengan salah, berasa tertekan oleh musuh, atau bukan peminat susun atur penjara bawah tanah. Begini cara anda boleh memulihkan penjara bawah tanah yang separa siap:

 1. Tinggalkan penjara (bersama ahli parti anda).
 2. Tunggu sekurang-kurangnya 150 saat.
 3. Masuk semula ke penjara bawah tanah, dan semua bahan akan muncul semula.

Helah Set Semula Dungeon

Ingat, anda sentiasa boleh melibatkan diri dalam pelbagai kandungan sampingan permainan sementara menunggu penjara bawah tanah ditetapkan semula. Memastikan inventori anda kosong sebelum memulakan larian penjara bawah tanah adalah yang terbaik. Ini meningkatkan kecekapan anda kerana anda tidak perlu terus kembali ke bandar untuk berdagang item inventori anda. Item anda juga boleh terus jatuh di atas tanah, yang berkemungkinan menyukarkan beberapa pencarian untuk anda selesaikan.

Soalan Lazim

Bolehkah anda menetapkan semula penjara bawah tanah sebagai kumpulan dalam Diablo 4?

ya. Ketua parti anda boleh meninggalkan kumpulan dan semua ahli parti akan dialih keluar secara automatik. Pemain boleh menyertai kumpulan baharu ketua apabila penjara bawah tanah telah ditetapkan semula.

Berapa lamakah masa yang anda ambil untuk menetapkan semula penjara bawah tanah dalam Diablo 4?

Menetapkan semula penjara bawah tanah boleh mengambil masa kira-kira lima minit untuk diselesaikan.

Apakah penjara bawah tanah terbaik untuk ditetapkan semula dalam Diablo 4?

Terusan Guulrahn sesuai kerana ia mengandungi lebih sedikit musuh dan lebih sedikit cabaran untuk diselesaikan.

Kumpul Loot Sesuka Hati Anda

Walaupun terdapat banyak lokasi di mana anda boleh mengumpul bahan berharga, penjara bawah tanah adalah salah satu sumber rampasan terbaik dalam siri “Diablo”. Jika anda ingin menyimpan permata Sanctuary, menetapkan semula penjara bawah tanah ialah pilihan yang bijak.

Walaupun ia pasti akan memperlahankan perkembangan permainan anda, mengulangi penjara bawah tanah yang sama boleh memberi anda XP dan ganjaran penting yang boleh menjadikan perjalanan penerokaan anda dalam “Diablo 4” lebih mudah. Ia melakukan semua ini sambil memastikan anda tidak kehilangan kemajuan anda dalam permainan.

Ingat, setiap penjara bawah tanah mempunyai ganjaran dan permainan yang unik, jadi jangan teragak-agak untuk meneroka kesemuanya sambil anda mara melalui permainan.

Pernahkah anda cuba menetapkan semula penjara bawah tanah dalam “Diablo 4”? Jenis penjara bawah tanah manakah yang anda dapat ulangi setakat ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.