Bateri Bertindan Boleh Meningkatkan Pengecasan Ultra Galaxy S24 Samsung

33
NextPit samsung galaxy s23 s23 tambah cmd7 bawah
© nextpit

Samsung adalah antara jenama utama yang merancang untuk menggunakan sel bateri bertindan pada peranti mudah alih. Teknologi canggih membolehkan banyak faedah, termasuk reka bentuk yang lebih nipis dan kecekapan yang lebih tinggi. Kini, laporan baharu membayangkan Galaxy S24 Ultra boleh menjadi peranti Samsung pertama yang menggunakan komponen tersebut.

Beberapa bulan lalu telah dilaporkan bahawa Samsung telah membangunkan bateri bertindan sendiri yang akan digunakan pada peranti masa depannya seperti telefon pintar dan tablet. Menurut laporan terbaru pembocor yang kerap @RGcloudS di Twitter, syarikat itu baru-baru ini telah berkembang dalam menguji jenis bateri baharu yang boleh muncul pada Galaxy S24 Ultra tahun depan.

  • Baca juga: Ciri tersembunyi terbaik UI Samsung One

Daya tahan bateri yang lebih lama untuk telefon Samsung

Sumber itu menambah terdapat juga peluang untuk Galaxy S24+ dipasang dengan bateri bertindan yang sama bergantung pada ketersediaan bahan. Dia juga mencadangkan bahawa kedua-dua kapasiti pada Plus dan Ultra akan diberi penarafan 5,000 mAh, yang merupakan lonjakan yang besar daripada penarafan semasa Galaxy S23+ rakan sekerja kami Camila Rinaldi menyemak.

Tambahan pula, struktur sel baharu membolehkan Samsung menggunakan larutan gel penyejuk. Kaedah ini dilihat dapat membantu menstabilkan suhu bateri dan telefon itu sendiri dan seterusnya membolehkan kelajuan pengecasan yang lebih pantas. Khususnya, kelajuan semasa 45W pada Galaxy S23 Ultra (ulasan) boleh ditingkatkan kepada 65W.

Tab Samsung Galaxy S23 Plus dan Ultra Battery Tarik

Samsung Galaxy S23 Plus dan Ultra menampilkan tab tarik bateri. / © iFixit

Selain Samsung Galaxy S24 Ultra, dalam tweet yang sama disebutkan bahawa iPhone 15 dan iPhone 15 Pro Apple akan menggunakan bateri bertindan. Ini juga mungkin menyokong khabar angin baru-baru ini bahawa keseluruhan barisan iPhone generasi seterusnya akan melihat kapasiti bateri yang jauh lebih besar. Tidak diketahui apakah kelebihan lain yang mungkin dibawa oleh telefon bimbit Apple.

Adakah anda berpendapat bahawa lebih banyak pengeluar harus menumpukan pada membawa teknologi bateri yang sama ke peranti mudah alih berbanding ciri perkakasan lain? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.