Battle in 4K: Galaxy S23 Ultra akan mencabar video sinematik iPhone 14

71
nextpit samsung galaxy s22 ultra diambil gambar clr2
© NextPit

Galaxy S22 (Ultra) menampilkan mod video potret yang setanding dengan mod sinematik iPhone 13 dan iPhone 14. Ini menambah beberapa kesan semasa merakam video termasuk kesan bokeh. Walau bagaimanapun, resolusi terhad kepada 1080p walaupun menggunakan kamera utama. Khabar angin baharu mencadangkan bahawa ini akan ditambah baik pada Ultra yang akan datang, menaikkannya sehingga output resolusi 4K.

Petua itu datang daripada pembocor terkenal IceUniverse yang mempunyai rekod prestasi yang kukuh dari segi kebocoran dan butiran sulit. Menurutnya, Samsung akan mengambil mod video potret kepada resolusi 4K pada 30fps daripada 1080p pada barisan Galaxy S22 tahun lepas, akhirnya sepadan dengan resolusi mod sinematik 4K iPhone 14.

  • Jangan ketinggalan: Cara menggunakan rakaman video Sinematik 4K pada iPhone 13 dan iPhone 14

Kesan bokeh yang lebih baik pada Galaxy S23 Ultra

Selain itu, sumber itu menyatakan bahawa firma Korea Selatan itu sedang meningkatkan pemisahan latar depan ke latar belakang atau tahap kabur semasa merakam. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa perubahan ini boleh digunakan bukan sahaja pada kesan Kabur tetapi juga pada kesan lain seperti bulatan Besar dan titik Warna.

Malangnya, tidak jelas sama ada Galaxy S23 dan S23 Plus mendapat peningkatan yang sama kerana Ultra adalah satu-satunya model yang akan dilengkapi dengan sensor utama 200MP baharu. Tetapi memandangkan Galaxy S22 tahun lepas dapat berkongsi keupayaan kamera yang serupa dengan Galaxy S22 Ultra dengan sensor utama yang lebih besar, kemungkinan keseluruhan barisan Galaxy S23 akhirnya akan mendapat manfaat daripada video potret 4K dan helah perisian lain.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Penyampaian yang didakwa mengenai Samsung Galaxy S23 Ultra / © Twitter/u/OnLeaks

Samsung menggoda ciri zum kamera yang gila dengan Galaxy S23 Ultra

Samsung dijadualkan melancarkan Galaxy S23 pada 1 Februari. Di samping kredit prapesanan $100 yang diumumkan Samsung beberapa minggu lalu, ia juga menggoda keupayaan penangkapan bulan Galaxy S23 Ultra (semakan). Kebanyakan bahan menunjukkan bahawa telefon kamera premium akan membawa zum yang lebih baik daripada pendahulunya.

Sebaliknya, Samsung bersedia untuk menaikkan harga keseluruhan barisan Galaxy S23 (Ultra) mengikut laporan awal sekurang-kurangnya di luar AS. Dengan nota ini, kami ingin tahu sama ada anda merancang untuk membeli satu mempertimbangkan kenaikan harga yang dirancang? Beritahu kami di bahagian komen.