Beberapa Ciri AI Galaxy S24 Mungkin Tiba Di Galaxy S23 Dan Galaxy Flip 5

9
Semakan NextPit Samsung Galaxy S23
© nextpit

Menjelang pelancaran Galaxy S24, Samsung memberi penekanan yang berat terhadap keupayaan AI bagi trio telefon pintar utamanya. Walaupun nampaknya ciri-ciri ini terikat dengan cip Snapdragon 8 Gen 3 dan Exynos 2400 baharu yang ditemui dalam peranti ini, kini terdapat khabar angin yang mencadangkan beberapa ciri ini boleh disertakan dalam telefon pintar Galaxy lain melalui kemas kini One UI 6.1 yang akan datang.

Seperti yang dipetik daripada sumber SamMobile, diserlahkan bahawa “beberapa” ciri berasaskan AI yang muncul pada Galaxy S24 juga akan muncul pada telefon bimbit Galaxy yang lebih lama. Orang Korea Selatan dikhabarkan akan memasukkan fungsi ini dalam Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 (ulasan), dan Galaxy Z Flip 5 (ulasan), yang dilengkapi dengan cipset Snapdragon 8 Gen 2.

Walau bagaimanapun, ia tidak dinyatakan ciri Galaxy AI yang akan disediakan untuk peranti Samsung yang lain. Kemungkinan besar Paparan Skrin untuk kadar segar semula dan kecerahan yang dioptimumkan dan Zum Malamografi untuk penangkapan zum lanjutan dalam cahaya malap adalah sebahagian daripada kemasukan.

Acara Samsung Galaxy Unpacked 2024

Samsung menggoda Acara Galaxy Unpacked 2024 dengan tumpuan pada Galaxy AI. / © nextpit

Begitu juga, yang kemungkinan besar akan menggunakan AI pada peranti dan pemprosesan awan kelihatan kekal eksklusif untuk Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra. Ini boleh termasuk penjanaan kertas dinding, terjemahan langsung melalui aplikasi telefon dan penyuntingan foto generatif, walaupun kami ingin melihat ini tersedia pada lebih banyak telefon pintar Galaxy juga.

Tiada jadual waktu yang tepat mengenai bila ciri Galaxy AI baharu akan muncul, tetapi dikhabarkan bahawa kemas kini perisian One UI 6.1 akan membawa ciri ini. Perisian tegar ialah kemas kini utama pertama yang merupakan sebahagian daripada kulit Android 14 Samsung.

Buat masa ini, kemas kini One UI 6.1 dijangka akan dilancarkan dalam beberapa minggu akan datang selepas pelancaran Samsung Galaxy S24. Kemas kini itu turut membawakan sistem perlindungan bateri baharu, membolehkan pengguna mengehadkan dan mengawal tahap bateri semasa mengecas peranti Galaxy mereka.

Penambahan Galaxy AI yang manakah ingin anda lihat dalam telefon Samsung Galaxy yang lain? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: SamMobile