Begini cara mendapatkan apl baharu untuk jam tangan pintar Wear OS anda

108
Jam pintar kumpulan fosil AndroidPIT Skagen 7925
© NextPit oleh Irina Efremova

Jam tangan pintar dengan Wear OS (dahulunya dikenali sebagai Android Wear) mampu menukar rupa mereka malah mengembangkan fungsinya hanya dengan mendapatkan apl baharu. Berikut ialah panduan kami tentang cara mencari, memuat turun dan memasang apl Wear OS.

Semua jam tangan pintar terkini yang menggunakan sistem pengendalian Google, Wear OS, mempunyai akses terus ke Gedung Play. Walau bagaimanapun, ini bukan satu-satunya cara untuk mencari dan memasang apl baharu atau muka jam baharu pada jam tangan pintar anda! Awak boleh lakukannya daripada telefon pintar anda atau daripada jam tangan pintar anda.

Bagaimanakah cara saya memasang apl Wear OS baharu daripada telefon pintar saya?

Ini mungkin cara paling mudah untuk memasang apl baharu atau muka jam pada jam tangan pintar Wear OS anda. Ini kerana, daripada telefon pintar anda, anda akan dapat melihat apl itu sebelum memuat turunnya dan anda akan dapat mencubanya pada telefon anda untuk memastikan ia berguna atau menarik untuk anda, sebelum beralih kepada bermain-main. dengan skrin jam tangan yang kecil.

Cara memuat turun aplikasi Wear OS daripada telefon pintar anda:

  • Buka Gedung Google Play dari telefon pintar anda
  • Ketik pada bahagian Kategori
  • Tatal sehingga anda menemui Wear OS by Google
  • Muat turun dan pasang apl yang anda pilih

Setelah ini selesai, pemberitahuan baharu akan menunggu anda pada jam tangan anda, yang akan membimbing anda melalui proses pemasangan untuk apl pada jam tangan pintar anda.

  • Sebab Pixel Watch akan memberi kehidupan baharu kepada Wear OS
Play store wear os apps

Apl Wear OS juga boleh didapati daripada Gedung Play pada telefon pintar. / © NextPit

Bagaimanakah cara saya memasang apl Wear OS baharu daripada jam tangan pintar saya?

Sejak ketibaan Android Wear 2.0, kemudian dinamakan Wear OS, jam tangan yang menggunakan sistem pengendalian Made by Google telah dapat mengakses Gedung Play secara terus tanpa perlu menyentuh telefon pintar yang disambungkan kepada jam tangan itu.

Cara memuat turun aplikasi Wear OS daripada jam tangan pintar anda:

  • Buka senarai apl yang dipasang (biasanya dilakukan dengan menekan salah satu butang fizikal pada jam tangan)
  • Buka Gedung Google Play
  • Semak imbas senarai apl yang tersedia dan pilih yang mana untuk dipasang

Walau bagaimanapun, ia tidak begitu praktikal untuk menyelak aplikasi terus dari pergelangan tangan anda. Itulah sebabnya nasihat saya ialah gunakan telefon pintar anda sebagai medium untuk memasang aplikasi dan muka jam supaya anda boleh melihat imej pratonton di Gedung Play dengan lebih mudah.

  • Google akan membuat anda berlari dengan Jurulatih
Wear os install apps kedai mainan

Gedung Play, seperti yang dilihat daripada jam tangan pintar. / © NextPit

Adakah anda mendapati panduan ini membantu? Adakah anda mempunyai sebarang apl atau muka jam yang menarik untuk disyorkan? Beritahu kami dalam ulasan.