Bekerja dengan “buruh yang kuat”? Lihat tanda-tanda dan elak drama itu

28
pertunjukan pejabat jobbio
© vladdeep/Adobe Stock

Banyak yang telah dibuat baru-baru ini tentang cabaran yang dikemukakan oleh “penghenti yang senyap”. Mereka adalah ahli pasukan yang, atas satu sebab atau yang lain, telah menjadi letih dengan kedudukan mereka dan meletakkan diri mereka untuk melakukan yang minimum untuk memastikan tanggungjawab mereka bergerak.

Sikap ini sememangnya satu yang memberikan cabaran kepada pemimpin perniagaan, apatah lagi ahli pasukan yang lebih teliti terperangkap di dalamnya, tetapi kumpulan tempat kerja lain memasuki sembang sekarang, dan itulah yang dipanggil “buruh yang kuat”.

Di mana mereka yang senyap berhenti berpuas hati untuk berundur ke sudut dan menjauhi semua orang, pekerja keras adalah seorang yang sombong yang tujuan utamanya di tempat kerja adalah untuk menarik perhatian kepada diri mereka sendiri, kepada pencapaian mereka dan etika kerja mereka.

Satu-satunya masalah ialah, semua perkara itu cenderung dangkal, dan menundukkan kepala dan benar-benar menyampaikan hasil adalah perkara terakhir dalam fikiran mereka.

Ungkapan buruh keras itu dicipta oleh Profesor André Spicer dari Sekolah Perniagaan Bayes di London, England.

Dia berhujah bahawa buruh keras telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini disebabkan peningkatan kelaziman bekerja di ruang maya––syarikat hibrid, panggilan video, media sosial dan sebagainya.

Oleh sebab itu, pekerja terpencil dan terpencil mencari pengiktirafan atas usaha mereka. Tidak ada yang salah dengan itu, tetapi pekerja keras adalah berbeza kerana satu-satunya misi mereka ialah pengiktirafan: kerja yang tenang dan tidak mencolok yang benar-benar memacu perniagaan (termasuk, mungkin kerja yang berhenti begitu sahaja) adalah sesuatu yang mereka abaikan kerana tiada kemuliaan di dalamnya.

Pada ketika ini, anda boleh berhujah tiada apa-apa yang baru tentang buruh yang kuat; mereka telah wujud lebih lama daripada wabak itu. Walau bagaimanapun, terdapat bukti kukuh yang menunjukkan individu ini boleh memberi kesan buruk terhadap prestasi pasukan, apatah lagi prospek kerjaya mereka sendiri.

A kajian dinamik tempat kerja mendapati bahawa buruh yang kuat melebihkan sejauh mana rakan sekerja di bahagian penerima promosi diri mereka akan berasa gembira atau bangga untuk mereka. Laporan itu menambah bahawa usaha itu lebih kerap menjadi bumerang, menyebabkan mereka kurang dihormati di tempat kerja, bukan lebih.

Berurusan dengan buruh yang kuat

Jika anda seorang ketua pasukan yang berurusan dengan individu sedemikian, berikut ialah beberapa kaedah untuk mengurus mereka (dan rakan sekerja mereka yang kurang sombong) untuk memastikan segala-galanya bergerak.

Kenali hasil sebenar

Pemimpin pasukan yang mengetahui peranan dan tanggungjawab setiap orang, harus mengambil kira mereka yang tidak menarik perhatian kepada diri mereka sendiri, dan melihat dengan teliti prestasi mereka. Selalunya, usaha dan produktiviti individu ini yang membawa nilai sebenar kepada perniagaan; memberi ganjaran dan menggalakkan mereka boleh membantu mewujudkan budaya di mana tenaga kerja yang kuat akan diketepikan secara senyap-senyap

Kenali gaya dan nada

Setiap orang mempunyai cara kerja yang berbeza, termasuk buruh yang kuat. Diketepikan sinis tentang motif mereka, adalah penting untuk mengiktiraf sumbangan mereka pada tahap tertentu, dan sedar bahawa terdapat nilai dalam kerja mereka, walaupun ia kurang sedikit daripada yang mereka percayai.

Berikan maklum balas yang kerap

Sukar untuk melebih-lebihkan nilai ulasan prestasi dalam mana-mana persekitaran kerja. Dalam kes pekerja keras, ini adalah peluang untuk (dengan sopan atau tegas) mengingatkan mereka bahawa mereka adalah satu roda dalam roda, dan terdapat korelasi antara promosi diri dan produktiviti.

Jika rakan sekerja anda yang sombong membuat anda berasa sudah tiba masanya untuk berubah, pergi ke Papan Kerja NextPit untuk mencari peluang yang sempurna.

Pengeluar teknologi solar First Solar mempunyai pelbagai peranan yang diiklankan untuk pusatnya di Ohio, termasuk Jurutera Pembangunan. Dalam kedudukan ini, anda akan menyelenggara, menyelesaikan masalah dan menambah baik peralatan yang menggunakan teknologi yang sentiasa bertambah baik ini dihasilkan. Kemahiran dengan teknologi laser, eksperimen kejuruteraan dan bahasa pengaturcaraan tertentu adalah satu kemestian.

Dominion Energy mempunyai pelbagai peranan yang tersedia di Wyoming dan ibu pejabatnya di Ohio, termasuk Juruteknik Automasi. Peranan ini ditujukan kepada jurutera elektrik yang berpengalaman, dan melibatkan pengaturcaraan dan penyelenggaraan sistem yang menyokong objektif syarikat merentas pelbagai bidang.

Ripple sedang mengupah di Toronto untuk a Jurutera Perisian Kanan. Dalam peranan ini, anda akan bekerja di atas dan ke bawah, mencampurkan kejuruteraan perisian, kejuruteraan data dan pengetahuan sistem teragih untuk membina aplikasi pembayaran perusahaan moden. Ia adalah peranan yang sangat teknikal, tetapi juga memberi ganjaran kepada kreativiti dan inovasi.

Mulakan carian kerja anda hari ini di NextPit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya