Beralih ke iOS tidak berfungsi? Pembetulan pantas untuk membantu anda

104
Cara membetulkan Pindah ke iOS tidak berfungsi

Peralihan sentiasa sibuk, terutamanya apabila berpindah ke persekitaran yang sama sekali berbeza. Melompat dari Android ke iOS adalah satu pengalaman yang serupa. Syukurlah, Apple telah memperkenalkan ciri Move to iOS untuk menanganinya. Tetapi bagaimana jika penyelesaian menjadi pertanyaan?

Dengan kata yang lebih mudah, bagaimana Jika Pindah ke iOS tidak berfungsi atau tidak dapat memindahkan data? Terdapat beberapa sebab di sebaliknya, ralat seperti pembekuan apl, kegagalan selepas penyediaan, sambungan terputus semasa pemindahan, dll. Berikut ialah beberapa pembetulan untuk menjadikan apl Alih ke iOS berfungsi semula.

1. Mulakan semula telefon untuk menyelesaikan sebarang pepijat

Semudah itu, kadangkala permulaan semula yang mudah boleh menyelesaikan masalah itu. Apabila telefon dimulakan semula, ia membersihkan cache dan pepijat yang mungkin tersekat dalam log sistem.

  • Untuk memulakan semula iPhone anda

    • Dengan Butang Rumah – Hanya tekan dan tahan butang kuasa

    • Dengan Face ID – Tekan kelantangan turun + butang Kuasa

Sekarang, dalam menu kuasa, luncurkan untuk mematikan kuasa. Apabila iPhone telah dimatikan sepenuhnya sekali lagi, tekan dan tahan butang kuasa sahaja untuk menghidupkannya.

  • Untuk memulakan semula peranti Android anda – Tahan butang kuasa sehingga menu kuasa muncul. Apabila menu kuasa muncul, hanya tekan pilihan Mulakan semula dan tunggu sehingga telefon anda dimatikan dan bermula semula secara automatik.

Setelah kedua-dua peranti dimulakan semula, cuba sekali lagi. Tetapi jika apl Alih ke iOS masih tidak berfungsi, pergi ke langkah seterusnya.

2. Semak WiFi pada peranti Android anda

Apl Alih ke iOS mencipta rangkaian WiFi peribadinya sendiri dan memindahkan data melalui sambungan. Untuk itu, peranti Android hendaklah disambungkan ke hotspot iPhone anda (WiFi yang digunakan oleh iPhone anda ditukar). Tetapi jika ia disambungkan ke beberapa rangkaian lain, pemindahan tidak akan berfungsi.

Jadi semak rangkaian WiFi yang disambungkan ke peranti Android. Leret ke bawah panel pemberitahuan anda dan semak tab WiFi. Putuskan sambungan dan betulkan isu jika ia tidak disambungkan ke hotspot iPhone.

Nota: Jika telefon anda terus bertukar kepada rangkaian WiFi yang berbeza, sudah tiba masanya untuk melupakan rangkaian yang disimpan. Pergi ke Tetapan → Rangkaian Dan Internet → Internet → Pilih WiFi → ketik Lupakan.

3. Matikan data mudah alih

Walaupun kami telah menyelesaikan isu WiFi, bagaimana pula dengan data selular? Jika Hotspot iPhone bertompok, terdapat kemungkinan bahawa Android beralih ke rangkaian selular, memutuskan sambungan.

Untuk mematikan data selular pada apl Android anda, ketik togol data dalam tetapan pantas atau matikannya daripada Apl Tetapan. Pergi ke Tetapan → Rangkaian Dan Internet → Internet → Togol data selular padam.

Matikan Data pada telefon anda

4. Semak kemas kini yang belum selesai

Memastikan peranti anda sentiasa dikemas kini adalah langkah yang bijak. Ia membantu meningkatkan keserasian apl. Sesetengah apl mungkin menyebabkan masalah jika perisian peranti anda tidak dikemas kini. Untuk menyemak kemas kini pada Tetapan Peranti Android anda → Sistem → Kemas Kini Sistem.

Semak kemas kini pada Peranti Android anda

Soalan Lazim

S. Berapa lama masa yang diambil untuk Pindah ke iOS berfungsi?

Kami tidak dapat menentukan jumlah masa yang diperlukan untuk pemindahan data. Ia bergantung pada berapa banyak data pengguna pada telefonnya untuk dipindahkan.

S. Adakah terdapat alternatif untuk Pindah ke iOS?

Ya, terdapat banyak alternatif hebat di pasaran, salah satunya boleh anda semak di sini.

S. Adakah apl Move to iOS memerlukan WiFi?

Ya, apl Move to iOS sangat bergantung pada rangkaian WiFi, cuma ia dialihkan melalui iPhone.

S. Adakah sukar untuk bertukar daripada Android kepada iPhone?

Tidak, ia tidak sukar. Tetapi ia adalah proses yang memakan masa yang memerlukan kesabaran.

S. Bolehkah saya memindahkan WhatsApp saya ke iPhone saya?

Ya, dan syukur sangat mudah untuk memindahkan data WhatsApp anda dari Android ke iOS. Kami mempunyai panduan hebat untuk membantu anda: Cara memindahkan data WhatsApp dari Android ke iPhone.

Itu sahaja.

Mudah-mudahan, salah satu daripada penyelesaian ini akan membetulkan apl Move to iOS. Jika ia tidak berkesan dan anda menghadapi masalah yang berbeza, beritahu kami dalam ulasan di bawah dan jika ia berkesan, beritahu saya bagaimana pengalaman anda!

Baca Lagi:

  • Bagaimana untuk memindahkan data anda dari iPhone lama ke iPhone baharu
  • Pindahkan Foto Google ke Foto iCloud
  • Bagaimana untuk memindahkan mesej teks dari Android ke iPhone [Verified Method]