Berapa Kali Sehari untuk Diposkan ke BeReal Sehari

23

Gembar-gembur di sekitar BeReal telah berlangsung selama lebih dari setahun. Ia adalah aplikasi yang menggalakkan orang ramai untuk menjadi diri mereka yang semula jadi dan menghabiskan lebih sedikit masa di media sosial. Kebanyakan orang mengetahuinya melalui ciri uniknya yang menggesa orang ramai untuk menangkap foto kamera depan dan belakang mereka sekali sehari pada masa rawak dan berkongsi dengan orang lain. Walau bagaimanapun, sejak pelancaran BeReal, terdapat beberapa perubahan.

Berapa Kali Sehari untuk Diposkan ke BeReal Sehari

Artikel ini membincangkan tentang apl BeReal, bilangan kali sehari anda boleh menyiarkan foto BeReal anda dan cara peraturan apl telah berubah dari semasa ke semasa.

Berapa Kali Sehari Anda Boleh Menyiarkan BeReal

Seperti yang dinyatakan, BeReal bermula sebagai aplikasi yang menghantar pemberitahuan sekali sehari dan meminta foto paparan kamera belakang dan hadapan mereka. Gambar diambil pada masa yang sama dan anda boleh pratonton muat naik sebelum anda menekan “Siaran.”

Anda perlu memuat naik siaran BeReal pertama anda sejurus selepas menyediakan akaun anda. Begini cara anda melakukannya:

 1. Masukkan nama, nama pengguna, hari lahir dan nombor telefon anda, tambah rakan dan benarkan BeReal menghantar pemberitahuan kepada anda, kerana tujuan keseluruhan apl adalah untuk menghantar foto tepat pada masanya.
 2. Benarkan BeReal menghantar pemberitahuan . Apl akan menghantar pemberitahuan kepada anda serta-merta dan meminta anda mengetiknya.
 3. Benarkan BeReal mengambil gambar dan merakam video dengan kamera anda.
 4. Tangkap foto dan tahan kedudukan yang sama selama beberapa saat semasa apl memproses tindakan itu.
  Nota: Anda boleh mengambil seberapa banyak percubaan yang anda mahu, tetapi ia mesti berada dalam bingkai tetingkap selama dua minit. Jam berdetik semasa anda mengambil foto, memberitahu anda berapa lama masa telah berlalu. Perlu diingat bahawa rakan anda boleh melihat bilangan pengambilan semula yang anda rakam semasa membuat siaran.
 5. Pilih sama ada anda mahu menyiarkan hanya untuk rakan anda melihat atau menghantar foto anda ke dunia.
 6. Tekan “Hantar.”
 7. Buat kapsyen lucu dan sahkan.

Begitulah cara BeReal berfungsi sejak sekian lama. Jika anda tidak merakam dan menyiarkan foto dalam masa dua minit selepas pemberitahuan dimatikan, anda masih boleh menyiarkan BeReal anda pada bila-bila masa sepanjang hari. Tetapi perlu diingat bahawa BeReal memaparkan secara terbuka berapa banyak anda lewat.

Anda tidak akan dapat melihat siaran orang lain sehingga anda membuat siaran, mewujudkan insentif untuk orang ramai membuat siaran setiap hari supaya mereka boleh berinteraksi.

Bonus BeReal

Jika anda berjaya membuat siaran setiap hari, BeReal memberi ganjaran kepada anda dengan ciri baharunya yang dipanggil Bonus BeReal. Ciri Bonus BeReal yang telah digunakan sejak April 2023 membolehkan anda menyiarkan satu atau dua foto tambahan pada hari yang sama.

Selepas memuat naik siaran pertama anda, ciri Bonus BeReal muncul di sebelah siaran pertama anda. Anda hanya perlu menekan butang “+” dan muat naik foto seperti biasa. Jika anda lewat menghantar BeReal pertama anda, Bonus BeReal mempunyai kunci dan anda tidak boleh mengaksesnya sehingga anda kembali ke landasan mengikut masa.

Ambil perhatian bahawa ciri Bonus BeReal masih merupakan ciri yang agak baharu, hanya tersedia untuk kawasan terpilih. Petunjuk yang baik sama ada ia tersedia di negara anda ialah sepanduk promosi yang muncul dalam apl sebaik anda memasangnya. Jika anda masih tidak dapat melihat ciri tersebut walaupun selepas menyiarkan BeReal anda tepat pada masanya, cuba gunakan VPN untuk menukar lokasi anda.

Berapa Kali Anda Boleh Menyiarkan BeReal Selepas Memadam BeReal

Walaupun BeReal adalah tentang menjadi semula jadi dan secara spontan mengambil foto kehidupan harian anda, apl itu membenarkan anda memadamkan siaran anda dan memuat naik imej baharu. Namun, anda hanya mempunyai satu pukulan. Sebaliknya, untuk siaran lewat, anda boleh memadam dan memuat naik seberapa banyak yang anda mahu. Masa baharu akan dipaparkan di sebelah siaran anda.

Berikut ialah cara untuk memadamkan siaran BeReal dan memuat naik yang baharu:

 1. Lancarkan BeReal pada telefon anda.
 2. Ketik foto BeReal anda yang dimuat naik.
 3. Tekan tiga titik menegak di sudut kanan.
 4. Pilih “Padam BeReal saya.”
 5. Pilih sebab anda memadamkan BeReal.
 6. Ketik “Ya, saya pasti.”
 7. Sahkan pemadaman dengan menekan “Padam.”
 8. Apl akan menggesa anda untuk mengambil BeReal kedua, jadi hanya ulangi langkah dari tutorial sebelumnya.

Jika anda secara tidak sengaja atau sengaja memadamkan pengambilan semula, anda tidak akan dapat menambahkan BeReal lain sehingga pemberitahuan berikutnya dipadamkan.

Soalan Lazim

Adakah BeReal satu-satunya apl yang membenarkan bilangan siaran yang terhad setiap hari?

BeReal mungkin apl popular pertama yang telah bereksperimen dengan peraturan satu foto setiap hari. Namun begitu, aplikasi media sosial sentiasa bersaing antara satu sama lain dan mencari cara untuk memasukkan semua kemungkinan ciri yang ditawarkan oleh aplikasi lain, dan kes ini tidak terkecuali. Semasa Instagram sedang menguji ciri Candid Storynya, TikTok telah pun memperkenalkan pilihan TikTok Now yang agak serupa dengan BeReal.

Bolehkah anda menyiarkan perkara selain daripada foto di BeReal?

Pada masa ini, BeReal hanya membenarkan menyiarkan foto. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menyelerakan foto anda sedikit, anda boleh menambah muzik pada siaran anda. Buat masa ini, anda hanya boleh menyambung ke Spotify dan memilih lagu dari sana, tetapi aplikasi itu telah mengumumkan pelaksanaan platform penstriman lain.

Adakah pemadaman BeReal memadamkan Bonus BeReal saya?

Memadamkan BeReal harian pertama anda secara automatik memadamkan Bonus BeReals anda. Walaupun begitu, Bonus BeReals anda tidak sepatutnya menjadi do-over anda. Untuk itu, anda mempunyai pilihan untuk mengambil semula BeReal awal, tetapi sekali sahaja.

Adakah Bonus BeReals kekal dalam Kenangan anda?

Sama seperti BeReals biasa anda, Bonus BeReals juga tersedia dalam Kenangan anda selepas berlalu hari yang ditetapkan. Anda boleh melihatnya dengan pergi ke profil anda dan mengetik “Lihat semua Kenangan saya” atau memilih hari tertentu di mana anda menambah Bonus BeReals.

Jadilah Diri Sejati Anda Dengan BeReal

BeReal bermula sebagai aplikasi yang menggalakkan keyakinan diri dengan cara yang menarik dan inovatif. Tetapi walaupun ia adalah aplikasi yang agak baharu, seperti banyak platform media sosial yang lain, BeReal juga telah melalui perubahan. Di atas satu siaran setiap hari, anda kini boleh menambah dua lagi foto jika anda mahu. Sama ada ini merosakkan keseluruhan konsep menghabiskan lebih sedikit masa di media sosial atau tidak masih menjadi persoalan.

Adakah anda sudah mencuba mengambil BeReal pertama anda? Apakah pendapat anda tentang ciri Bonus BeReal? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.