Berapa Kerapkah PokéStops Disegarkan dalam Pokemon Go?

69

Menggunakan PokéStops dalam Pokémon GO ialah hobi kegemaran ramai Jurulatih. Ia merupakan sumber item dan XP yang menakjubkan. Tetapi tidak semua orang bernasib baik dengan jatuh atau terserempak dengan seberapa banyak PokéStop yang mereka inginkan. Secara amnya, ia mengambil masa lima minit untuk PokéStop untuk menyegarkan dalam Pokémon GO.

Berapa Kerapkah PokéStops Disegarkan dalam Pokemon Go?

Untuk memanfaatkan PokéStops sepenuhnya, Jurulatih perlu memahami cara mereka bekerja, kekerapan mereka menawarkan ganjaran dan perkara yang boleh mereka harapkan. Artikel ini akan memberi anda gambaran ringkas tentang PokéStops dan cara untuk memaksimumkan kecekapan pertanian anda, walaupun semasa bermain solo.

Masa Segar PokéStops

Memusing PokéStop untuk mendapatkan item menjadikannya merah jambu. Itulah cara anda tahu ia tidak tersedia untuk sementara waktu. Tetapi jika anda menonton dengan teliti, anda akan dapati PokéStop pudar daripada merah jambu kepada biru, dengan biru menunjukkan anda boleh melakukan putaran lain.

Beberapa Jurulatih telah melaporkan bahawa masa muat semula boleh lebih lama daripada lima minit. Anda mungkin perlu menunggu jika sambungan internet anda terputus atau ketinggalan. Jadi, walaupun masa muat semula lalai untuk PokéStops nampaknya sekitar lima minit, masa sebenar mungkin berbeza sedikit berdasarkan peranti dan sambungan anda.

Memahami Cara PokéStops Berfungsi

PokéStop ialah salah satu elemen dalam permainan yang paling dikenali dalam Pokémon GO. Ia adalah sumber biasa untuk item, dan ia boleh memberikan sehingga 250 XP apabila anda pertama kali menemuinya. Walaupun penggunaan PokéStop yang berikutnya hanya memberikan 50 XP, ia patut dilawati semula.

Salah satu sebab utama untuk menggunakan PokéStops adalah untuk Telur Pokémon. Tetapi sebab yang lebih besar untuk menggunakan PokéStops adalah untuk Pokémon Liar.

Pokémon Liar berkumpul di sekitar PokéStops terima kasih kepada mekanik permainan lalai. Setelah cukup dekat, anda akan melihatnya pada tab Berdekatan. Tetapi apa yang menjadikan PokéStops lebih baik ialah interaksi mereka dengan Modul Lure.

Anda boleh menetapkan Modul Gewang atau lebih pada PokéStops, sebaik-baiknya berdekatan antara satu sama lain. Melakukannya akan membolehkan lebih banyak Pokémon Liar muncul di kawasan itu.

Apakah yang Digugurkan oleh PokéStops?

Memusing Cakera PokéStop boleh memberikan pelbagai item.

  • Poké balls
  • Telur Pokémon
  • buah beri
  • Ramuan
  • Menghidupkan semula
  • Item Evolusi
  • Hadiah
  • Pelekat

Sudah tentu, ganjaran adalah berpagar di belakang peringkat Jurulatih. Lebih tinggi tahap, lebih baik ganjaran yang anda akan buka kunci. Sebagai contoh, anda boleh mula mendapatkan Bola Ultra daripada PokéStops pada tahap Pelatih 20.

Jurulatih tahap 5 ialah keperluan minimum untuk PokéStops menggugurkan Ramuan Biasa. Tahap Jurulatih memerlukan 25 untuk mendapat peluang di Ramuan Maks. Prinsip yang sama berlaku untuk Berries dan Revives.

Telur Pokémon dan Item Evolusi seperti Dragon Scale atau Sun Stone boleh jatuh bermula pada tahap 1. Satu-satunya perbezaan ialah Jurulatih yang mencapai rentetan 7 hari dijamin Item Evolusi pada putaran seterusnya.

Had Putaran PokéStops

Adakah berbaloi menunggu pemasa muat semula ditetapkan semula pada PokéStop hanya kerana anda kekurangan item? Ia mungkin tidak, terutamanya pada tahap yang lebih rendah. Lima minit boleh kelihatan seperti keabadian dalam Pokémon GO jika anda berada di tempat yang betul.

Mencari lokasi dengan berbilang PokéStop berdekatan ialah salah satu cara terbaik untuk memanfaatkan mekanik permainan. Itu kerana anda mempunyai jumlah putaran harian yang gila yang boleh anda buat.

Bayangkan memutar PokéStop yang sama setiap lima minit selama 24 jam. Anda akan mendapat 288 putaran harian jika anda melakukannya secara konsisten. Tetapi Pokémon GO membolehkan Jurulatih membuat 1,200 putaran di PokéStops setiap hari. Ini bermakna anda boleh menanam lebih banyak item daripada yang anda sedar dan melakukannya dengan lebih cekap.

Sememangnya, itu tidak bermakna pemain boleh menghampiri had 1,200 putaran tanpa melabur beberapa jam ke dalam permainan dan menanam lokasi PokéStop yang hebat. Tetapi inilah sesuatu yang anda perlu fahami tentang strategi dan kecekapan.

Jika anda ingin mendapatkan putaran mingguan maksimum, anda boleh mendapatkan sehingga 7,000 putaran sebelum mendapat ralat dalam permainan. Anda membacanya dengan betul: 7,000 putaran setiap minggu.

Masa segar semula PokéStop bukanlah aspek yang paling penting. Membuat putaran yang boleh anda jalankan setiap lima minit untuk mendapatkan berbilang titisan adalah penting untuk perkembangan permainan anda. Dan mempertimbangkan hasil tiga hingga empat item bagi setiap PokéStop, membuat putaran adalah lebih kritikal jika anda mahukan Jurulatih yang lengkap.

Cara Meningkatkan Kadar Telur Pokémon Liar PokéStop

Melihat Pokémon Liar berhampiran PokéStop berlaku setiap lima minit atau lebih. Kadar pembiakan adalah sama dengan kadar penyegaran putaran PokéStop. Tetapi tidak seperti cooldown putaran yang ditetapkan, anda boleh mempercepatkan kadar pembiakan Pokémon Liar di PokéStops.

Apabila anda menambah gewang pada PokéStop, anda boleh mengurangkan masa yang diperlukan untuk mendapatkan Pokémon Liar separuh. Ini bermakna anda boleh menemui mereka setiap dua setengah minit dan bukannya setiap lima minit.

Dan jika anda ingin mendapatkan lebih banyak Pokémon Liar, anda boleh menambah Incense untuk menggandakan peluang pertemuan. Kemenyan juga boleh disusun dan mungkin mempunyai kesan yang meningkat semasa acara khas.

Oleh itu, anda boleh menternak barang dengan pasti dan menangkap banyak Pokémon Liar jika anda merancang putaran PokéStop yang cekap. Terdapat lebih banyak lagi keseronokan dan permainan dalam Pokémon GO; terdapat juga banyak strategi yang dilakukan untuk benar-benar cemerlang.

Had Tangkapan PokéStop

Jurulatih boleh membuat sehingga 4,800 tangkapan setiap hari atau 14,000 setiap minggu. Had tangkapan adalah jauh lebih tinggi daripada had putaran PokéStop kerana anda boleh menemui lebih banyak Pokémon Liar antara putaran PokéStop.

Sudah tentu, menangkap 4,800 kali dalam sehari nampaknya tidak realistik tanpa menyusun Kemenyan dan menghasilkan berbilang Pokémon seminit. Anda boleh bermain lebih 10 jam tanpa syarat pemijahan yang sempurna dan tidak mencapai had tangkapan.

Soalan Lazim

Apakah yang berlaku selepas anda mencapai had putaran PokéStop harian atau mingguan?

Permainan ini memaparkan ralat jika anda cuba memutar PokéStop selepas 1,200 putaran harian atau 7,000 putaran mingguan. Ini akan menghalang anda daripada memutar cakera sekali lagi sehingga kaunter harian atau mingguan anda dimuat semula.

Apakah yang berlaku selepas anda mencapai had tangkapan PokéStop harian atau mingguan?

Jurulatih boleh menangkap 4,800 kali sehari atau 14,000 kali dalam seminggu. Tetapi tidak seperti mekanik had putaran PokéStop, permainan tidak akan memaparkan ralat. Anda masih boleh cuba menangkap Pokémon selepas mencapai had, tetapi anda akan perasan bahawa ia tidak berfungsi lagi apabila Pokémon mula pecah satu demi satu.

Adakah lebih baik untuk berputar di PokéStop atau Gim?

Gim dan PokéStops memberikan item yang sama dalam Pokémon GO. Gim cenderung memberi ganjaran kepada Jurulatih dengan item bernilai lebih tinggi. Sebagai contoh, PokéStops cenderung untuk memberikan lebih banyak Bola dan Beri biasa. Sebaliknya, Gim mempunyai peluang sehingga enam kali ganda untuk menggugurkan Revives dan berkemungkinan dua kali lebih besar untuk menggugurkan Ramuan bernilai tinggi. Sememangnya, mempunyai kawalan ke atas Gim meningkatkan kadar penurunan Revives lagi.

PokéStops – Kedai Sehenti Anda untuk Master Trainer

Menjejaki PokéStop baharu, terutamanya gugusan PokéStop, adalah penting untuk kemajuan Jurulatih anda. PokéStops memberikan item permainan penting yang anda perlukan untuk membawa Jurulatih anda dari tahap 1 kepada Jurulatih Induk. PokéStops juga merupakan sumber Pokémon Liar yang sangat baik. Dan memandangkan had harian yang besar, anda boleh menangkap banyak dengan menanam beberapa PokéStop yang rapat.

Jika anda tidak mempunyai akses kepada Gim yang bagus dalam Pokémon GO, PokéStops ialah lokasi pertanian sandaran yang baik. Tetapi jika anda ingin merakam untuk mendapatkan item yang lebih baik dan lebih banyak XP, berkeliaran di Gim masih menjadi pertaruhan terbaik anda. Ingatlah bahawa PokéStop baharu pun boleh memberi anda 250 XP. Itu bukan untuk dicemuh, terutamanya apabila anda suka meneroka dan menemui lokasi baharu.

Sekarang kami ingin mendengar pendapat anda. Adakah anda biasanya bernasib baik untuk memutar PokéStops atau mengelakkannya untuk memilih Gim? Bilakah anda meluangkan masa untuk mengusahakan PokéStops, dan jika anda melakukannya, apakah strategi pertanian kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.