Berapa Lama untuk Menewaskan Tears of the Kingdom

47

“The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” (TotK) membawa anda melalui badai pengembaraan. Anda perlu bertempur dengan bos semasa anda melalui Hyrule dan mempunyai lebih banyak perkara untuk diterokai dalam Depths and Floating Islands.

Berapa Lama untuk Menewaskan Tears of the Kingdom

Jika anda ingin mengalahkan TotK, anda perlu menghabiskan kira-kira 45 jam dalam permainan jika anda tidak melakukan pencarian mini. Tetapi jika anda peminat besar TotK, anda pasti ingin menemui dan mendedahkan setiap koleksi, pencarian sampingan dan wilayah. Ia boleh mengambil masa sehingga 221 jam untuk mengalahkan TotK untuk keseluruhan pengalaman.

Artikel ini akan memberikan cerapan tentang tempoh masa yang diperlukan untuk mengalahkan TotK.

Cara Anda Boleh Mengalahkan TotK

Nintendo mempunyai satu pukulan dengan yang ini, dan ia pasti mengambil masa yang lebih lama untuk disiapkan daripada “The Legend of Zelda: Breath of the Wind” (BotW). Selain daripada memperkenalkan dua kawasan baharu, beberapa mekanik permainan telah dirombak dalam permainan baharu ini. Ini bermakna anda perlu belajar dan mempelajari semula beberapa aspek permainan dari awal.

Pendekatan anda terhadap permainan ialah satu faktor kritikal yang menentukan berapa lama anda mengambil masa untuk mengalahkan TotK. Terdapat pelbagai gaya yang boleh anda ambil untuk mengalahkan TotK. Memfokuskan hanya pada cerita utama untuk mengalahkan permainan mungkin mengambil masa kira-kira 45 jam untuk diselesaikan. Tetapi ini juga bergantung pada kelajuan dan kepakaran anda.

Purata pemain yang mengambil bahagian dalam kandungan mungkin mendapati diri mereka meluangkan masa sehingga 100 jam untuk menyelesaikan permainan. Tetapi ini juga boleh menjadi satu penilaian yang sangat rendah. Di bawah ialah penjelasan terperinci tentang pendekatan yang boleh anda ambil untuk mengalahkan TotK.

Fokus Cerita Utama

Anda mungkin mengambil masa antara 45 hingga 55 jam untuk mengalahkan permainan. Bagi sesetengah orang, ia mungkin mengambil masa yang lebih lama disebabkan peta Hyrule yang luas dalam TotK. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pemain yang mahir, ia mungkin mengambil masa yang lebih singkat. Memfokuskan pada cerita utama bermakna anda mengabaikan sebarang pencarian sampingan dan hanya terlibat dalam usaha utama. Pencarian utama boleh membawa anda ke konfrontasi terakhir, di mana anda menghadapi bos terakhir pada akhir permainan.

Main Laluan Standard

Memilih gaya permainan ini akan membolehkan anda meningkatkan tahap dengan sewajarnya sebelum anda sampai ke bos terakhir, sambil anda menikmati gabungan kandungan sampingan yang baik. Kebanyakan playthrough standard termasuk mengakses pencarian utama dan sedikit penerokaan. Ia boleh mengambil masa antara 60 dan 75 jam, tetapi bilangan ini mungkin berbeza-beza bergantung pada pengalaman anda dan sejauh mana anda menyimpang dari laluan yang dicarta.

100% Siap

Ini adalah pendekatan yang paling sesuai jika anda ingin melakukan setiap aktiviti dalam permainan. Menerusi semua aspek permainan akan memerlukan lebih banyak masa, jadi bersedia untuk melabur antara 100 hingga 150 jam untuk menyelesaikan permainan. Ini kerana skop dan kerumitan peta Hyrule yang luas. Dan ini jika anda seorang pemain yang berpengalaman.

Pemula boleh mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai 100% siap. Juga, ingat 1,000 biji Korok yang perlu anda kumpulkan untuk mendapatkan ganjaran Hestu. Di bawah ialah penjelasan tentang ciri yang perlu anda tutupi untuk mencapai 100% penyiapan dalam TotK.

Pencarian Utama

Menyelesaikan hanya pencarian utama boleh mengambil masa 50 hingga 60 jam. Terdapat 23 pencarian utama untuk diliputi dalam TotK dan lima kuil untuk diterokai.

Pencarian Sampingan

Kerumitan pencarian sampingan sangat berbeza dalam TotK. Beberapa pencarian sampingan mungkin mengambil masa beberapa minit untuk menyelesaikan permainan, manakala yang lain akan membuatkan anda berlari ke seluruh peta untuk memikirkan teka-teki. Terdapat 139 pencarian untuk diselesaikan, mengambil masa antara 30 dan 45 jam.

Pengembaraan Sampingan

Banyak kandungan sampingan dalam TotK boleh memakan masa yang agak lama. Anda akan mempunyai sejumlah 60 pengembaraan sampingan untuk diselesaikan. Walaupun mereka lebih sedikit, pengembaraan sampingan adalah lebih kompleks daripada pencarian sampingan kerana kadangkala ia membawa kepada pencarian sampingan atau pengembaraan sampingan yang lain. Anda memerlukan kira-kira 15 hingga 25 jam untuk menyelesaikannya.

Tempat suci

Shrines ialah ciri yang paling tinggi dalam “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.” Anda perlu meneroka 152 bersinar untuk melengkapkan permainan. Adalah penting untuk anda meneroka ciri ini kerana melengkapkannya memberikan anda Cahaya Berkat, yang berguna dengan membantu anda meningkatkan hati dan stamina anda. Anda memerlukan antara 20 hingga 30 jam untuk membuka kunci semua tempat suci.

Barang koleksi

Bilangan koleksi dalam TotK jauh lebih tinggi daripada BotW. Selain daripada benih Korok dan perisai dari BotW, banyak koleksi baharu, seperti Hudson Signs, Schema Stones, dan Paraglider Fabrics, diperkenalkan kepada permainan. Anda memerlukan sekurang-kurangnya 35 jam untuk mengumpul semua item.

Speedrun

Melakukan larian laju ialah gaya permainan yang sempurna untuk mereka yang tidak begitu mengambil berat tentang perkara yang sedang berlaku dalam permainan, biasanya dikhaskan untuk pemain yang telah menyelesaikan jalan cerita utama sekurang-kurangnya sekali. Ia membolehkan anda mencapai kredit tamat secepat mungkin. Dalam larian pantas, anda boleh pergi menemui bos TotK terakhir selepas anda selesai dengan tutorial dan telah berjaya mencari semua tempat suci (Pulau Langit).

Harap maklum bahawa lokasi bos terakhir tidak akan didedahkan sehingga anda menyelesaikan pencarian utama permainan. Tetapi anda sentiasa boleh mencari pencarian dan menyelesaikannya pada bila-bila masa anda mahu. Walaupun ini adalah pendekatan yang paling mencabar untuk mengalahkan permainan, ia adalah yang terpantas. Dengan kemahiran pakar, anda boleh mengalahkan TotK dalam masa kurang dari lima jam menggunakan gaya permainan ini. Penstrim popular, Gimnast86, dapat mencatatkan rekod kelajuan larian selama sejam 34 minit pada hari pelancaran.

Soalan Lazim

Bilakah anda boleh membuka kunci empat laluan cerita utama?

Ia mengambil masa untuk memahami kebolehan baru ditemui dalam TotK, dan mungkin mengambil masa kira-kira tiga jam untuk membuka kunci empat laluan cerita utama.

Apakah ciri yang anda perlu terokai untuk memenuhi 100% tanda siap dalam TotK?

Merangkumi semua aspek permainan dalam TotK adalah satu pencapaian yang mencabar. Anda perlu meneroka pencarian utama, pengembaraan sampingan dan pencarian. Anda juga perlu mengumpulkan semua koleksi dan melawat semua kuil.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk menyelesaikan pencarian DLC dalam Tears of the Kingdom?

Ia mengambil masa kira-kira satu jam untuk diselesaikan jika anda hanya menumpukan pada pencarian utama. Ia boleh mengambil masa yang lebih lama jika anda terlibat dalam aspek lain permainan.

Menguasai dan Menakluk dalam Air Mata Kerajaan

“The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” mempunyai banyak perkara untuk diterokai dan didedahkan. Pengeluar permainan, Eiji Aonuma, telah mengesyorkan penyiapan 100% untuk pengalaman penuh. Walau bagaimanapun, masa yang diperlukan untuk mengalahkan TotK mungkin berbeza-beza bergantung pada kepakaran anda dan berapa banyak yang anda ingin terokai.

Perkara yang boleh diselesaikan oleh pemain biasa dalam beberapa bulan boleh mengambil masa pelari laju yang berpengalaman dalam masa beberapa jam. Tetapi selamat untuk mengatakan bahawa jika anda menganggap “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” sukar untuk ditewaskan, lebih baik anda menggunakan TotK dengan betul.

Berapa kali anda cuba mengalahkan TotK? Pendekatan manakah yang anda cadangkan supaya pemain lain ambil untuk melengkapkan permainan? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.