Berikut ialah cara merakam panggilan telefon pada telefon Huawei/Honor dengan EMUI 9

110
AndroidPIT huawei p20 pro 3191
© NextPit oleh Irina Efremova

Tidak semua telefon pintar mempunyai pilihan untuk merakam panggilan secara asli, apatah lagi kerana rakaman panggilan hanya boleh dilakukan dalam keadaan tertentu yang berbeza dari negara ke negara. Jika, atas sebab apa pun, anda benar-benar perlu merakam panggilan telefon, kini anda boleh melakukannya tanpa kebenaran root pada kebanyakan telefon Honor dan Huawei terkini!

Kami harus berterima kasih kepada komuniti Pembangun XDA yang sangat aktif, sentiasa aktif dan bersedia untuk mencari penyelesaian kepada sebarang jenis masalah atau keperluan pengguna telefon pintar. Kali ini berkat kedatangan Huawei P30 Pro pengguna Zimperium telah menemui cara untuk membolehkan mana-mana telefon pintar Honor dan Huawei yang dilengkapi dengan EMUI 9 merakam perbualan audio.

  • EMUI dan anda: petua popular untuk telefon Huawei atau Honor anda
Perakam panggilan Huawei

Berikut ialah butang yang anda cari. / © Pembangun Xda

Bagaimana untuk merakam panggilan ke Huawei/Honor tanpa root

Perdana terbaharu Huawei secara asli menampilkan ciri tersebut, disertakan oleh Huawei pada telefon pintar yang dikemas kini kepada EMUI 9.1 baharu. Hanya pasang fail APK mudah (selamat dan dikawal oleh moderator XDA) untuk melihat butang muncul dalam skrin khusus untuk panggilan telefon model lain dengan EMUI 9 yang akan membolehkan anda mengaktifkan dan menghentikan pendaftaran.

Adakah anda terlepas perkhidmatan ini? Adakah anda fikir Huawei harus memasukkan nada amaran apabila rakaman bermula untuk mengelakkan rakaman tanpa pengetahuan pihak lain?

Melalui: AndroidWorld
Sumber:
Pembangun XDA