Bersihkan dan percepatkan Mac anda dengan Cleaner One Pro

104
Kajian Cleaner One Pro untuk Mac dan Windows

Cleaner One Pro ialah apl pembersihan cakera yang boleh mengosongkan ruang storan dengan mengalih keluar fail yang tidak diingini dan sampah untuk meningkatkan prestasi sistem. Ia juga menyediakan ciri seperti Pengurus Permulaan, Pengurus Apl, Peta Cakera dan banyak lagi.

Kebaikan

  • UI yang ringkas dan bersih
  • Berfungsi lebih pantas apabila mengimbas dan membersihkan fail besar
  • Mengimbas apl untuk mencari kelemahan dan menyahpasangnya tanpa meninggalkan sisa
  • Akses pantas kepada pelbagai data dalam bar menu, seperti memori, penggunaan CPU dan banyak lagi
  • Tersedia pada kedua-dua Mac dan Windows

Keburukan

  • Versi Windows terlepas beberapa ciri

Penilaian editor: 🌝 🌝 🌝 🌝 🌜

Harga: $19.99 (1 peranti) | $29.99 (5 peranti)

Muat turun

Jika anda memiliki Mac, anda mungkin telah lama menggunakannya yang membawa kepada fail sampah terkumpul dari semasa ke semasa. Mencari dan membersihkan fail ini boleh menjadi tugas yang memakan masa dan membosankan. Anda perlu menggunakan baris arahan untuk mencapai perkara yang sama.

Jadi, bagaimanakah anda membersihkan fail sedemikian dengan sedikit atau tiada pelaburan masa? Jawapannya ialah Cleaner One Pro.

Cleaner One Pro: Pastikan Mac anda bersih

Ia adalah alat storan semua-dalam-satu yang menjaga ruang storan anda. Ia mengimbas Mac anda, mengalih keluar semua fail yang tidak diingini yang terkumpul dari semasa ke semasa, mengoptimumkan Mac anda dan banyak lagi.

Saya telah menggunakannya pada MacBook Air M1 saya dengan konfigurasi asas untuk melihat prestasinya, dan berikut ialah ulasan penuh saya tentang Cleaner One Pro.

Ciri dan antara muka pengguna

Antara muka pengguna Cleaner One Pro adalah bersih dan mudah digunakan. Ia berbeza pada Mac dan Windows namun menawarkan perasaan yang sama. Rasanya mereka membuat antara muka pengguna untuk membersihkan storan, meninggalkan kesulitan yang biasanya anda hadapi.

Semuanya dikategorikan dengan baik, jadi anda tidak perlu terus mencari ciri tertentu. Walau bagaimanapun, versi Mac menawarkan lebih banyak ciri berbanding dengan Windows. Memandangkan saya telah menguji apl Mac, saya telah melihat ciri berikut.

Pengimbas pintar

Ciri Imbas Pintar dengan cepat menyemak fail sampah, apl yang sudah lama tidak anda gunakan, item permulaan, fail besar dan fail pendua memberikan anda gambaran keseluruhan ringkas tentang status semasa Mac anda.

Imbasan Pintar pada Cleaner Pro One

Setelah pengimbasan selesai, anda akan melihat laporan di mana anda boleh mengklik Lihat butiran untuk mengambil tindakan terhadap fail. Anda kemudian boleh memilih fail yang hendak dipadamkan dan disimpan pada Mac anda.

Fail yang tidak digunakan

Bahagian ini menunjukkan fail yang tidak diperlukan yang boleh anda padamkan, seperti cache penyemak imbas dan aplikasi, fail iTunes, pakej pemasang, fail bahasa, log sistem dan banyak lagi.

Mengimbas Fail Sarap dalam Cleaner One Pro

Setelah pengimbasan selesai, anda boleh memilih dan memadam setiap fail secara individu untuk mengosongkan ruang storan pada Mac anda.

Fail Besar

Ciri Fail Besar mengisih fail mengikut saiznya daripada 500MB hingga 1GB, 1GB hingga 5GB, dan lebih besar daripada 5GB, jadi anda tidak perlu melakukan kerja yang membosankan.

Mengimbas Fail Besar dalam Cleaner One Pro pada Mac

Setelah diimbas, anda boleh menyemak dan memilih fail yang ingin anda padamkan. Dalam kes saya, saya telah menyingkirkan fail 6GB daripada Mac saya yang saya tidak tahu masih ada pada Mac saya.

Peta Cakera

Cleaner One Pro dilengkapi dengan alat Peta Cakera yang berguna yang menggambarkan perkara yang menggunakan storan anda. Ia memberi anda idea tentang data yang memerlukan pemadaman untuk mengosongkan lebih banyak ruang pada peranti anda. Walau bagaimanapun, anda perlu memilih lokasi folder untuk diimbas.

Alat Peta Cakera dalam Clear One Pro untuk Mac

Dalam kes saya, saya mempunyai 34.6GB yang diduduki oleh folder filem, dan apabila saya menyemaknya, saya menemui banyak fail dan folder cache, sisa DaVinci Resolve dan banyak lagi. Saya memadamkan fail yang tidak diperlukan untuk menyimpan sekitar 15GB pada Mac saya.

Pengurus Permulaan

Pengurus Permulaan mengimbas semua aplikasi pada Mac anda dan menunjukkan kepada anda aplikasi yang bermula sebaik sahaja anda boot Mac anda. Anda kemudian boleh memilih dan melumpuhkannya untuk mempercepatkan prestasi Mac anda semasa but.

Pengurus Permulaan dalam Cleaner One Pro untuk Mac

Ia berguna apabila anda memberikan aplikasi untuk dimulakan apabila Mac anda but dan anda melupakannya. Selain itu, ia mengkategorikannya kepada tiga bahagian: Item log masuk, Ejen pelancaran dan item Permulaan Adware. Yang terakhir membantu mengalih keluar perisian iklan yang muncul dengan Mac anda dan menggunakan sumber Mac anda.

Fail Pendua

Pilihan Fail Pendua membolehkan anda melihat sama ada anda telah mencipta versi berbeza bagi fail yang sama. Dan jika anda mempunyai banyak fail pada sistem anda, ada kemungkinan besar anda mungkin menemui beberapa fail pendua pada Mac anda.

Mencari Fail Pendua pada Mac menggunakan Cleaner One Pro

Secara amnya, kami akan terlepas fail sedemikian apabila kami cuba menyusunnya secara manual, tetapi Cleaner One Pro tidak terlepas daripadanya dan juga memberi anda gambaran tentang jumlah ruang storan yang boleh anda simpan selepas memadamkannya. Setelah diimbas, semua yang anda perlu lakukan ialah memilih versi pendua dan mengeluarkannya daripada mesin anda dalam beberapa klik.

Foto Serupa

Ciri Foto Serupa berguna jika anda mempunyai perpustakaan foto yang besar. Anda biasanya mungkin mengambil berbilang foto pada satu masa yang membawa kepada imej yang serupa, sekali gus menggunakan lebih banyak ruang storan pada mesin anda.

Mencari Foto Serupa dengan Cleaner One Pro pada Mac

Cleaner One Pro mengimbas pustaka anda, mencari imej yang serupa secara visual dan menunjukkannya kepada anda. Anda boleh memilih setiap imej dan memilih yang mana satu untuk disimpan dan dipadamkan daripada Mac anda. Melakukan tugasan ini secara manual akan mengambil banyak masa.

Pengurus Apl

Halaman Pengurus Apl menunjukkan semua apl yang dipasang pada Mac anda dan kali terakhir anda menggunakan apl tersebut. Ia membantu anda memutuskan sama ada anda memerlukan apl itu pada masa hadapan.

Pengurus Apl dalam Cleaner One Pro untuk Mac

Setelah pengimbasan selesai, anda boleh memilih semua apl dan fail bakinya untuk memadamkannya secara serentak supaya ia tidak meninggalkan sebarang kesan pada Mac anda.

Pencincang Fail

Padamkan fail pada Mac anda tetapi tidak seperti anda biasanya memadamkan fail. Ciri ini menjadikan mereka tidak dapat dipulihkan oleh mana-mana perisian. Setelah dicincang, anda tidak akan menemui fail ini.

Pilihan Pencincang Fail dalam Cleaner One Pro untuk Mac

Apa yang anda perlu lakukan ialah seret dan lepaskan fail yang memerlukan carik atau pilih secara manual. Ia amat berguna apabila anda mempunyai fail dengan maklumat sensitif yang anda tidak mahu orang lain lihat, akses atau pulihkan menggunakan sebarang cara.

Lebih Banyak Alat

Bahagian More Tools dipautkan ke apl alat TrendMicro yang lain: Antivirus One, Unarchiver One, VPN Proxy One Pro dan AdBlock One. Anda perlu memuat turun alat ini dan membeli beberapa alat secara berasingan.

Cari lebih banyak alatan dalam Cleaner One pro pada MacBook

Saya kecewa melihat halaman ini kerana saya menjangkakan untuk melihat set alat seperti pengoptimuman memori dan alat penyingkiran perisian hasad.

Cleaner One Pro mempunyai bar alat yang menunjukkan RAM semasa, CPU, penggunaan rangkaian dan status bateri Mac anda. Selain itu, anda mendapat pintasan ke Fail Sarap, Pengimbas Dropbox dan Pengoptimum Sistem.

Bar Alat Menu Bar dalam Cleaner One Pro untuk Mac

Mengetik pada menu tiga titik pada setiap bahagian mendedahkan lebih banyak butiran. Saya mendapati ciri ini membantu dalam menutup aplikasi dengan banyak penggunaan RAM dan CPU.

Cara menggunakan Cleaner One Pro pada Mac anda

Anda boleh memuat turun Cleaner One Pro pada Mac anda daripada laman web rasmi atau Mac App Store. Ia juga tersedia pada Windows jika anda ingin menggunakannya di sana. Memasangnya pada Mac anda semudah mana-mana aplikasi lain. Buka fail DMG dan seret ikon Cleaner One Pro ke dalam folder Aplikasi.

Setelah dipasang, lakukan Imbasan Pintar untuk mencari fail, apl dan foto yang besar, sampah, pendua. Anda kemudian boleh memilih dan memadam fail yang anda rasa tidak perlu setelah anda selesai mengimbas.

Sekiranya anda mendapatkan Cleaner One Pro?

iGeekometer

Antaramuka pengguna

95%

ciri-ciri

85%

Mengimbas dan membersihkan

98%

Nilai untuk wang

85%

Cleaner One pro ialah alat pembersihan yang luar biasa untuk Mac anda. Ia mudah digunakan dan melakukan tugas apabila anda ingin mengalih keluar fail yang tidak diingini dan sampah daripada Mac atau Windows anda. Saya membebaskan sekitar 30GB daripada Mac saya yang tidak dapat saya lakukan lebih awal kerana masa yang diperlukan untuk mengisih dan memadam fail secara manual.

Tambahan pula, saya merasakan versi Windows sepatutnya mempunyai ciri yang sama seperti Mac. Selain itu, kebanyakan bahagian tidak mempunyai pilihan untuk memilih semua fail sekaligus, dan memilih fail secara manual apabila anda mempunyai banyak daripadanya mungkin memenatkan.

Untuk harga dan ciri yang ditawarkannya, saya tidak mempunyai sebarang masalah dengan apa yang disediakan oleh Cleaner One Pro untuk harga. Walau bagaimanapun, saya merasakan bahawa kemasukan penyingkiran perisian hasad mungkin lebih baik.

penentuan harga

Anda boleh mendapatkan langganan Cleaner One Pro pada $19.99 jika anda bercadang untuk menggunakannya pada satu peranti. Ia akan menjadi $29.99 untuk lima peranti. Dan harga adalah sama untuk kedua-dua platform.

Muat turun

Kajian Cleaner One Pro

Cleaner One Pro

4.5
5
0
1
Cleaner One Pro ialah alat pembersihan yang hebat untuk Mac dan Windows. Ia melakukan semua yang disebutkan di laman web mereka. Beberapa ciri hilang daripada versi Windows yang tersedia pada Mac, walaupun. Selain itu, ia mempunyai alat yang berguna untuk menjaga storan komputer anda.
Cleaner One Pro ialah alat pembersihan yang hebat untuk Mac dan Windows. Ia melakukan semua yang disebutkan di laman web mereka. Beberapa ciri hilang daripada versi Windows yang tersedia pada Mac, walaupun. Selain itu, ia mempunyai alat yang berguna untuk menjaga storan komputer anda.
4.5 penilaian

4.5/5
Jumlah markah
iPakar kami telah menyusun semakan selepas menguji perisian pada Mac dan Windows dengan teliti.