Bilakah GTA 6 Akan Keluar? Tiada Siapa Yang Tahu Tarikh Tayangannya

111

Selepas bertahun-tahun desas-desus kreatif dan tidak berhati-hati, Rockstar Games akhirnya menumpahkan masalah dan mengumumkan bahawa ia sedang mengerjakan bab utama seterusnya saga GTA. Gergasi Amerika itu tidak memberikan banyak petunjuk kepada kami untuk tarikh keluaran. Namun, melalui Twitter, syarikat itu menyatakan bahawa, seperti yang telah dilakukan dengan lelaran sebelumnya, pasukan pembangunan ingin melampaui apa yang telah dilakukan pada masa lalu dengan menjadikan pengalaman seterusnya lebih baik.

Bilakah GTA 6 Akan Keluar?  Tiada Siapa Yang Tahu Tarikh Tayangannya

Tarikh Tayangan

Buat masa ini, Rockstar Games hanya mendedahkan bahawa ansuran seterusnya dalam francais GTA sedang dalam pembangunan. Tanpa sebarang pengumuman rasmi, tarikh keluarannya tidak pasti, begitu juga butiran permainan, atau sama ada ia akan dipanggil GTA 6 sama sekali. Dalam pada itu, khabar angin mengenai permainan ini adalah banyak.

Berikutan pengumuman pembangun, kakitangan editorial Bloomberg telah mengeluarkan laporan yang menggembirakan semua yang telah sabar menunggu berita baik tentang kemungkinan GTA 6. Laporan ini menyerlahkan banyak butiran tentang perkembangan permainan, watak utama, dan pemain bandar akan meneroka. Walaupun Bloomberg adalah platform yang sangat boleh dipercayai, ini masih merupakan laporan, dan ada kemungkinan bahawa dengan pengumuman rasmi, perkara akan berubah. Jadi sentiasa simpan jangkaan anda.

Nampaknya, bab baharu itu telah dibangunkan sejak 2014, dengan sekumpulan pereka dari pejabat Rockstar di Edinburgh dilaporkan meninggalkan syarikat itu awal tahun ini kerana kekecewaan berkaitan kekurangan kemajuan. Orang dalam Rockstar yang sama yang hampir dengan pengeluaran permainan mengatakan bahawa tarikh keluaran GTA 6 akan dijadualkan pada 2024.

Seperti biasa, dalam kes ini, walaupun kita bercakap tentang sesuatu yang dikatakan oleh Bloomberg, berita ini masih khabar angin, jadi kita harus mengambil berita ini dengan berhati-hati.

Menambah bualan panjang mengenai tarikh keluaran GTA seterusnya ialah orang dalam Roberto SerranĂ². Melalui sesi soal jawab yang dianjurkan di Twitter, SerranĂ² menyatakan bahawa kita mungkin melihat pengumuman pada musim panas ini, tetapi permainan Rockstar tidak akan melihat cahaya hari sehingga sekurang-kurangnya 2023, tetingkap pelancaran yang masih belum pasti dan jauh. .

Tidak lama dahulu, pelakon suara GTA 5 untuk Franklin memberikan beberapa petunjuk yang mungkin tentang garis masa Rockstar untuk GTA 6. Dia berkata bahawa GTA 5 mengambil masa empat atau lima tahun untuk membuat kesimpulan, termasuk semua sinematik dan lakonan suara.

Memandangkan proses pembangunan tajuk AAA, kemungkinan Rockstar cuba menggilap permainan itu sebanyak mungkin. Jika anda mengikuti berita di Cyberpunk 2077 sekitar hari keluarannya, mengambil lebih banyak masa mungkin merupakan langkah yang tepat.

Akhirnya, orang dalam terkenal Tom Henderson juga membuka isu itu, mengatakan bahawa sejauh yang dia dengar, pembangunan permainan masih jauh dari tamat, dan kemungkinan besar kami tidak akan melihat permainan itu sebelum 2025. Selepas itu, wartawan industri Jason Schreier juga ingin menyatakan bahawa apa yang dia dengar daripada Henderson sepadan dengan khabar angin yang datang kepadanya suatu ketika dahulu.

Apa yang Kami Tahu Mengenai Permainan

Pada 18 September, seorang pengguna Twitter berkongsi rakaman pertama permainan itu, mendakwa telah membocorkan kod untuk sekuel itu. Kemudian, dalam nota yang disiarkan di media sosial, Rockstar Games mengesahkan kebocoran GTA 6 dan meminta platform berita untuk tidak mengongsinya lagi dan menurunkan ciri sedia ada.

Apabila bercakap tentang saga Grand Theft Auto, perkara pertama yang terlintas di fikiran ialah kebebasan bertindak yang diberikan melalui peta besar yang penuh dengan misi, situasi, kemungkinan dan watak. Tidak mungkin Rockstar Games akan meninggalkan dunia terbuka, struktur perayauan bebas untuk kelinearan yang lebih besar, walaupun jika mereka menambah lebih banyak potensi main peranan.

Rockstar Games, bagaimanapun, sentiasa membiasakan kami untuk meningkatkan tahap dengan setiap permainan yang dihasilkannya di luar francais GTA. Oleh sebab itu, adalah munasabah untuk menjangkakan sejumlah besar ciri baharu yang akan ditambah untuk menyegarkan lagi jenama yang mampu berinovasi sendiri dari permainan demi permainan. Ini berlaku selepas pengumuman di mana pembangunan pada remaster telah dikurangkan untuk membolehkan studio memberi tumpuan kepada penyampaian hiburan generasi akan datang.

Salah satu kebaharuan paling menarik GTA 6 akan dikaitkan dengan tepat kepada beberapa perspektif baharu yang akan disertakan dalam permainan.

Yang pertama melibatkan bandar yang sedang berkembang, atau lebih tepatnya, bandar. Ini bermakna apabila pemain berakhir di kawasan kejiranan yang diterokai sebelum ini, dia mungkin mendapati ia berubah disebabkan oleh peredaran masa. Kebocoran 18 September mengesahkan bahawa Vice City (diilhamkan oleh Miami) akan menjadi sekurang-kurangnya sebahagian daripada tetapan permainan, tetapi tidak lebih.

Khabar angin tentang perubahan bandar datang terus daripada paten Take-Two, yang merujuk tepat kepada teknologi baharu dalam pembangunan di syarikat itu. Jika digunakan dalam GTA 6, ia akan membenarkan penambahan pelbagai kesan penuaan pada bangunan, kenderaan dan jalan dari semasa ke semasa disebabkan oleh trafik kereta dan pejalan kaki.

Satu lagi khabar angin berpunca daripada tindakan komuniti untuk GTA 5. Peningkatan aktiviti pada pelayan RPG dalam talian yang dicipta dengan tepat untuk peminat memainkan peranan dalam dunia GTA 5 nampaknya telah mempengaruhi Rockstar terutamanya. Malah, menurut pelbagai khabar angin yang bertiup kencang sejak beberapa bulan kebelakangan ini, GTA 6 juga mungkin menampilkan mod baharu yang tertumpu sepenuhnya pada main peranan.

Mari kita kembali kepada laporan Bloomberg yang kami nyatakan sebelum ini, yang bermula dengan memfokuskan pada fasa pembangunan GTA 6.

Laporan Bloomberg mula memberi penerangan tentang apa yang akan menjadi protagonis yang boleh dimainkan dalam GTA 6. Menurut laporan ini, dalam GTA seterusnya, pemain boleh menyamar sebagai wanita berketurunan Latin yang akan mendapati dirinya hidup dalam konteks jenayah berdasarkan beberapa Bonnie dan Clyde inspirasi.

Tetapan dwi aksara juga disokong oleh maklumat dalam kebocoran 18 September, jadi ia berkemungkinan kekal dalam kapasiti tertentu untuk masa hadapan yang boleh dijangka.

Satu lagi kebaharuan mengenai tetapan datang dalam evolusi peta permainan. Baru-baru ini, paten Take-Two yang difailkan oleh Rockstar telah membuat peminat berfikir banyak, sehinggakan beberapa spekulasi seolah-olah membawa kepada kemungkinan bahawa akan ada kemungkinan mengembara ke bandar yang berbeza dalam GTA seterusnya.

Inovasi dalam pemprosesan permainan ini boleh membolehkan Rockstar Games menambah bandar baharu pada peta untuk memberikan pemain rasa kemajuan bukan sahaja dalam naratif utama tetapi juga dalam semua yang berkaitan dengan pembinaan dunia.

Ia juga mengingatkan kembali kepada kebocoran lama, yang mengikutnya wilayah yang dipaparkan dalam GTA 6 ialah dua: satu set di Amerika Syarikat dan satu di Amerika Selatan. Mengukuhkan khabar angin ini (secara tidak langsung) ialah Rockstar sendiri, dengan mengeluarkan pengembangan terbesar untuk GTA Online: The Cayo Perico. Agak munasabah untuk berfikir bahawa pengembangan ini tidak lebih daripada spoiler awal tentang apa yang boleh menjadi tetapan Amerika Selatan bagi GTA baharu.

Satu lagi kebocoran nampaknya menunjukkan bahawa akan ada kembali ke dua bandar yang telah dilihat di San Andreas yang sangat digemari. Secara khusus, pemain berkemungkinan berpeluang untuk berpindah antara San Fierro dan Las Ventura, versi maya San Francisco dan Las Vegas, masing-masing. Bagaimana maklumat ini sejajar dengan kebocoran 18 September tidak diketahui.

Mengambil kira latar belakang Amerika Selatan, plot mungkin agak diilhamkan oleh siri TV Narcos, dengan pemain mengalami kisah seorang penjenayah naik pangkat dan mencipta nama untuk dirinya sendiri. Sumber spekulasi ini adalah pengguna Reddit yang mendakwa dia berhubung dengan wartawan permainan yang “sangat boleh dipercayai”. Menurut pengguna ini, jalan cerita akan berlangsung selama beberapa tahun, dengan tetapan berubah bergantung pada tempoh sejarah yang dialami. Beberapa mekanik permainan juga akan dikaitkan dengan peralihan kali ini. Sebagai contoh, kereta yang dibeli pada mulanya akan menjadi vintaj (dan oleh itu lebih berharga) pada peringkat akhir permainan.

Akhir sekali, tajuk itu boleh mewarisi daripada Red Dead Redemption 2 satu siri aktiviti yang boleh dibuka kunci hanya dengan meneroka dan bertemu dengan pelbagai watak, yang sama ada akan mencari bantuan kami atau cuba memperdaya kami dalam apa jua cara.

Platform Apakah Permainan Akan Digunakan?

Bahawa tajuk seterusnya dalam saga Rockstar akan datang ke konsol generasi akan datang adalah sesuatu yang diberikan, tetapi melalui kebocoran, kini nampaknya disahkan bahawa ia juga akan datang ke konsol “lama”, walaupun pada hari ini, kami mempunyai tiada maklumat rasmi mengenainya.

Disebabkan proses pembangunan yang lebih panjang, Rockstar mungkin memutuskan untuk mengetepikan keserasian dengannya PS4 dan siri Xbox One. Memandangkan tarikh keluaran yang berkemungkinan untuk permainan ini adalah pada 2024 atau 2025, pembangun konsol mungkin sudah mengumumkan konsol generasi seterusnya. Perlu diingat bahawa jurang antara konsol adalah kira-kira tujuh tahun dan kedua-duanya Xbox X/S dan PS5 telah dikeluarkan pada tahun 2020.

Pemain PC sepatutnya lebih mudah kerana Rockstar telah secara konsisten menambah sokongan PC, walaupun dengan kelewatan dua tahun untuk GTA 5.

Apa yang Anda Harapkan Daripada GTA 6?

Memandangkan kami telah melalui berita rasmi, kebocoran yang boleh dipercayai seperti Bloomberg, khabar angin, berita dan butiran yang mungkin tentang GTA 6 dalam talian, kami hanya perlu menunggu untuk mendapatkan lebih banyak maklumat rasmi dan treler. Kami tidak tahu berapa lama kami perlu menunggu maklumat konkrit tentang bab seterusnya saga. Itu tidak menghalang pemain daripada membuat senarai hajat untuk permainan yang berkemungkinan besar.

Apakah pendapat anda tentang berita terkini yang baru kita bincangkan? Apakah yang anda ingin alami dalam GTA 6 baharu? Beritahu kami dalam ulasan!