Binaan Cincin Elden Terbaik

107

Elden Ring sangat menyeronokkan, tetapi ia juga boleh mengecewakan. Anda cuba untuk mengalahkan musuh berulang kali, tetapi anda mati setiap kali. Jadi apa masalahnya? Ia mungkin ada kaitan dengan binaan anda.

Binaan Cincin Elden Terbaik

Anda akan belajar bagaimana untuk mengatasi halangan. Artikel ini akan mengesyorkan binaan Elden Ring terbaik. Tidak setiap binaan berfungsi hebat untuk semua pemain. Sesetengah lebih suka memaksimumkan Kekuatan mereka, manakala yang lain suka menghantar Mantra. Selain itu, anda tidak sepatutnya menggunakan senjata dan set yang sama dari awal hingga akhir.

Senarai kami mempertimbangkan semua faktor ini. Salah satu binaan berikut harus sesuai dengan gaya permainan anda dengan sempurna.

Binaan Elden Ring Terbaik untuk Pemula

Jika anda seorang pemula Elden Ring, anda memerlukan binaan yang akan membantu sepanjang bahagian pertama yang penting dalam permainan. Berikut ialah beberapa pilihan.

Binaan Mage/Caster

Salah satu binaan terbaik dan paling mudah untuk pemain baru ialah binaan Mage/Caster. Apabila memulakan perjalanan anda, pilih kelas Astrologer kerana ia mempunyai lebih banyak Kecerdasan dan Minda berbanding kumpulan lain. Kedua-dua ini akan menjadi Atribut utama anda.

Bercakap tentang Atribut, anda ingin meletakkan mata terbanyak ke dalam Kecerdasan, Semangat dan Minda.

Senjata utama yang perlu anda perolehi ialah Kakitangan Meteorit. Anda boleh menemuinya di Caelid, timur tempat permulaan anda. Terokai kawasan tersebut sehingga anda menemui Jalan Runtuhan Sages, di mana Kakitangan terletak.

Kakitangan Meteorit mempunyai kerosakan yang lebih tinggi daripada Kakitangan permainan awal yang lain dan penskalaan “S” untuk Perisikan, menjadikannya berkuasa untuk Casters. Ia tidak boleh dinaik taraf, tetapi keluaran kerosakan yang lebih baik mengatasi ini. Ia juga meningkatkan keamatan Mantra Graviti.

Bagi Armor, anda harus memilih daripada empat set ini:

  • Sami Api
  • Sage
  • Pewangi/Pengembara
  • Ahli nujum

Gabungkan elemen daripada setiap set untuk mendapatkan statistik dan penampilan terbaik.

Apabila bercakap mengenai Talismans, anda tidak akan mempunyai banyak Slot dalam permainan awal. Jika anda hanya mempunyai dua Slot yang tersedia, gunakannya untuk Ikon Radagon dan Graven-School Talisman. Mereka meningkatkan kelajuan ejaan dan meningkatkan potensi Sihir, masing-masing.

Binaan Kolossal/Kekuatan

Binaan Colossal/Strength memfokuskan pada penggunaan senjata paling berat yang cemerlang dalam pertempuran jarak dekat. Jika anda memilih kelas ini, anda akan menghadapi tamparan hebat.

Mulakan binaan dengan memilih kelas Vagabond atau Hero. Kebanyakan Mata Atribut anda harus pergi ke Kekuatan, Kecergasan dan Ketahanan.

Senjata terbaik untuk pemula ialah Heavy Greatsword, yang disertakan dengan penskalaan Kekuatan yang sangat baik. Ia juga membolehkan anda melakukan lompatan ke hadapan yang mengeluarkan satu tan kerosakan. Anda boleh menemui senjata berhampiran Runtuhan Cealem, terletak di dada kereta hitam.

Mengenai perisai, pertimbangkan Set Kaiden. Ia adalah set perisai berat yang melengkapkan gaya anda dan memberikan statistik awal permainan yang baik.

Akhir sekali, lengkapkan Arsenal Charm untuk menaikkan beban peralatan maksimum anda dan Green Turtle Talisman untuk meningkatkan kelajuan pemulihan stamina.

Cincin Elden Terbaik Membina PvE

Pertempuran PvE bukan hanya tentang kemahiran; kebolehan seseorang pemain sudah pasti membawa perubahan. Ia juga mengenai melengkapkan binaan yang membolehkan anda menewaskan musuh anda seperti mentega.

Cuba dua binaan berikut untuk meningkatkan prestasi anda.

Arcane/Sungai Darah

Statistik Arcane adalah penting untuk pertempuran PvE. Binaan Rivers of Blood membolehkan anda memaksimumkannya.

Ia menampilkan Rivers of Blood Katana, salah satu pedang terkuat di Elden Ring. Digunakan dengan sewajarnya, ia membuatkan musuh anda berdarah dengan setiap serangan. Ia juga mempunyai keupayaan yang kuat – Penumpuk Mayat. Urutan slash pantas ini menggandakan kerosakan pendarahan.

Anda boleh melengkapkan Katana lain untuk dwi-pegang, tetapi satu harus lebih daripada mencukupi.

Dari segi statistik, anda harus mengutamakan Arcane dan Dexterity untuk meningkatkan kerosakan dan mobiliti berdarah.

Perisai tidak penting untuk binaan ini, tetapi pastikan untuk mendapatkan Topeng Putih. Ia meningkatkan kerosakan anda sebanyak 10% selama 20 saat selepas mencetuskan Bleed.

Begitu juga, Jimat Kegembiraan Lord of Blood meningkatkan kuasa serangan anda sebanyak 20% lagi selama 20 saat jika Kehilangan Darah berlaku berhampiran anda.

Bina Iman

Binaan lain yang perlu anda cuba untuk pergaduhan PvE ialah Binaan Iman. Ia agak agresif, berpusat pada sihir dan taktik serangan. Kekuatan sokongan dan pasif tidak penting untuk binaan ini.

Senjata pilihan di sini ialah Sabit Bersayap. Gunakannya untuk membelah musuh anda dan lakukan Sihir Gelap untuk mendapatkan pukulan terakhir.

Item ini mempunyai salah satu kebolehan yang paling berkuasa dalam permainan – Angel’s Wings. Ia menghalang musuh yang anda pukul daripada sembuh.

Sebagai alternatif, anda boleh melengkapkan Greatsword jika anda meminati pertemuan yang lebih berani. Anda boleh menyapunya dengan keupayaan Black Flame Blade yang menyelubungi senjata anda dalam nyalaan hitam yang menakutkan untuk meningkatkan kerosakan anda.

Minda dan Iman harus menjadi sifat utama anda. Anda juga boleh meninggalkan beberapa mata untuk Kekuatan dan Ketahanan.

Untuk perisai, anda boleh menggunakan Set Haligtree Knight. Ia adalah set perisai berkualiti tinggi yang meningkatkan Keteguhan dan Kekebalan anda secara mendadak.

Beberapa Talisman yang boleh anda gunakan termasuk Talisman Kanvas Faithful, Insignia Pedang Bersayap dan Kain Bedung Kulit Dewa. Mereka meningkatkan potensi, meningkatkan kuasa serangan, dan memulihkan HP dengan serangan berturut-turut.

Cincin Elden Terbaik Dibina untuk Main Lewat Permainan

Pembinaan permainan awal hanya boleh membawa anda setakat ini, dan sesetengahnya kehilangan potensinya kemudian. Kadangkala, anda mungkin perlu menukar taktik dan menyesuaikan diri. Berikut ialah dua binaan yang paling biasa dianggap sebagai yang paling kuat untuk permainan lewat.

Tuhan Darah

Kemas kini 1.03 memperkenalkan beberapa perubahan besar-besaran, tetapi mungkin tiada satu pun yang memberi kesan sehebat buff kepada pendarahan. Ia menjadikan beberapa senjata dikalahkan, termasuk Lembing Suci Mohgwyn. Ia menampilkan statistik asas yang tinggi dan keupayaan mengagumkan yang dipanggil Bloodboon Ritual. Dilakukan dengan jayanya, ia secara beransur-ansur menangani lebih 10,000 kerosakan, yang boleh membunuh kebanyakan bos dengan cepat.

Atribut utama anda mestilah Vigor dan Arcane.

Perisai juga tidak penting untuk binaan ini, tetapi Topeng Putih mesti dimiliki.

Bagi Talismans, anda boleh melengkapkan Lord of Blood’s Exultation dan Shard of Alexander. Yang terakhir meningkatkan kuasa serangan kebolehan senjata anda sebanyak 15%.

Unga Bunga

Ini adalah satu lagi set berasaskan Kekuatan dengan Giant Crusher sebagai terasnya. Senjata ini memberikan kerosakan yang besar tetapi memerlukan banyak Kekuatan. Akibatnya, utamakan Kekuatan dan Keceriaan berbanding Atribut lain.

Selain itu, lengkapkan Set Kambing Lembu. Perisai ini mempunyai statistik yang mengejutkan (cth, 100 Poise) dan salah satu pengurangan kerosakan tertinggi. Ia membolehkan anda mengalahkan kepala musuh terlebih dahulu.

Talisman utama yang anda ingin perolehi ialah Radagon’s Soreseal. Ia meningkatkan Kekuatan, Ketangkasan, Kecergasan, dan Ketahanan sebanyak lima mata. Selain itu, dapatkan Great Jar’s Arsenal untuk meningkatkan kapasiti peralatan anda sebanyak 19%.

Menjadi Pahlawan Lagenda

Musuh Elden Ring tidak memaafkan, mengeksploitasi semua kelemahan anda. Satu-satunya cara untuk mengelak daripada menjadi itik duduk adalah dengan menjalankan binaan yang kuat. Kami telah memberi anda banyak pilihan hebat – pilih satu dan mulakan pertempuran anda dengan yakin.

Apakah pilihan anda untuk Elden Ring Build? Berapa kerap anda menukar binaan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.