Boleh lipat pertama Apple mungkin dilancarkan sebagai komputer iPad gergasi

96
Asus Zenbook 17 Lipat OLED 4
© NextPit

Kami baru-baru ini melihat lebih banyak jenama memasuki pasaran boleh lipat. Tetapi satu pemain tertentu yang masih tidak mengambil peluang ialah Apple. Laporan baharu mencadangkan bahawa peranti boleh lipat pertama syarikat Cupertino boleh menjadi iPad lipat yang besar sebesar MacBook. Fikirkan ia sebagai Asus Fold 17 yang dilancarkan baru-baru ini, tetapi lebih besar.

Mengikut khabar angin sebelum ini mengenai grapevine, Apple iPad Fold dijangka akan diumumkan lebih awal daripada iPhone lipat. Ia juga mengatakan bahawa kita mungkin melihatnya tiba dalam masa beberapa tahun atau lebih bergantung pada pembangunan OLED yang dimaksudkan untuk digunakan. Selain sistem pengendalian seperti hibrid, tiada butiran kukuh yang dikeluarkan sehingga kini.

  • Ulasan Xiaomi Mix Fold 2: Pesaing Samsung Galaxy Z Fold 4

Ciri Apple iPad Fold

Menurut sumber dari outlet Korea Selatan The Elec, Apple telah mula berusaha membangunkan komputer boleh lipat. Mereka menambah bahawa Apple sedang menguji peranti dengan paparan pepenjuru 20-inci besar apabila dibuka, yang akan meletakkannya dalam kategori komputer riba jika dilipat.

Dari segi faktor bentuk, ia boleh membolehkan paparan utama yang lebih kecil dalam mod yang berbeza. Paparan kedua di bahagian bawah boleh berfungsi sebagai papan kekunci input, sama pada lipatan Asus Fold 17 NextPit telah diuji. Paten yang difailkan Apple seperti paparan penyembuhan diri dan teknologi pencahayaan canggih mungkin memainkan peranan penting di sini.

Paparan penyembuhan diri Apple untuk iPhone dan iPad boleh lipat

Paparan boleh lipat sembuh sendiri Apple / © Patently Apple

Lebih penting lagi, sumber itu meramalkan bahawa Apple akan melancarkan iPad OLED terlebih dahulu dengan kemungkinan model Ultra 16-inci sebelum sebarang tablet atau iPhone boleh lipat boleh berlaku. Selain itu, Samsung juga menjangkakan pesaing terbesarnya akan memperkenalkan iPad Fold pada 2024 dan versi iPhone setahun selepas itu.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli telefon pintar atau tablet Apple lipat pada masa hadapan? Ciri manakah yang paling anda nanti-nantikan?

Sumber:
TheElec