Bolehkah Anda Menggunakan FireStick Tanpa WiFi? Tidak, Tidak

101

Amazon Fire TV Stick ialah salah satu peranti paling popular untuk menstrim filem dan rancangan TV eksklusif. Ia juga menukar mana-mana TV standard menjadi peranti pintar, membolehkan anda memperoleh ciri moden, seperti perkongsian skrin, bermain muzik, bermain permainan video dan sebagainya.

Bolehkah Anda Menggunakan FireStick Tanpa WiFi? Tidak, Tidak

Walau bagaimanapun, kebanyakan ciri ini tidak tersedia tanpa sambungan internet yang stabil. Anda boleh melakukan beberapa perkara dengan Fire TV Stick tanpa internet, tetapi pilihan anda adalah minimum. Teruskan membaca untuk melihat cara ia berfungsi.

Cara Firestick Berfungsi dengan dan tanpa Internet

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Amazon Fire TV Stick memerlukan sambungan internet yang stabil untuk berfungsi dengan betul. Semua filem, rancangan TV dan muzik Amazon Prime distrim terus daripada internet. Tanpa sambungan Wi-Fi, anda hanya boleh menggunakan apl yang dipasang yang tidak memerlukan akses internet. Walau bagaimanapun, itu akan terhad kerana tiada kawalan atau pilihan lain.

Cara Menggunakan Fire TV Stick atau Cube tanpa Internet

1. Gunakan Kodi

Laman utama Kodi

Kodi ialah salah satu platform paling popular untuk penstriman filem dan rancangan TV. Anda boleh memuat turun dan memasangnya pada Fire TV Stick anda. Kodi, seterusnya, membenarkan anda memuat turun video kegemaran anda terus ke Fire TV Stick, membolehkan anda menontonnya di luar talian.

Anda akan dapat menggunakan apl dengan cara yang sama seperti anda menggunakan sambungan, tetapi anda tidak akan dapat mengakses pustaka dalam talian, hanya video yang disimpan. Muat turun perkara yang anda perlukan lebih awal dan anda tidak memerlukan sambungan. Anda boleh menikmati filem dan rancangan TV kegemaran anda di mana-mana dan pada bila-bila masa.

2. Main Permainan Android

Fire Stick juga membolehkan anda memasang permainan Android yang boleh anda mainkan pada skrin TV anda. Anda boleh bermain di luar talian jika permainan tidak memerlukan sambungan internet.

kayu api tanpa wifi

3. Unjurkan atau Cerminkan Peranti pada Stick atau Kiub Fire TV Anda

Jika anda mempunyai Rangkaian Kawasan Setempat (LAN) sedang dan berjalan, anda boleh menayangkan skrin anda daripada satu peranti ke Fire TV Stick atau Cube anda. Begini cara melakukannya.

Memproyeksikan ke Fire TV Stick Menggunakan Windows 10

 1. Mula-mula, buka “Pusat Tindakan” yang terdapat di sudut kanan bawah skrin. Pusat Tindakan Windows 10
 2. Seterusnya, klik “Kembangkan.”
  Pusat Tindakan Windows 10 2
 3. Pilih “Projek.”
  Butang Projek Windows 10
 4. Klik pada “Sambung ke paparan wayarles.”
  Tetapan Paparan Windows 10
 5. Sekarang, klik pada Fire TV Stick anda.
  Paparan wayarles
 6. Skrin sepatutnya muncul pada TV anda yang kelihatan serupa dengan ini.
  Halaman Pencerminan Stick TV Api
 7. Jika skrin di atas atau skrin yang mengatakan sambungan semakin mantap tidak muncul, navigasi ke “Tetapan”.Menu Fire TV Stick
 8. Tatal ke atas dan pilih “Paparan & Bunyi.”Tetapan TV Kebakaran
 9. Seterusnya, klik “Dayakan pencerminan paparan” untuk mendapatkan skrin yang ditunjukkan di bawah.Halaman Pencerminan Stick TV Api

Ikuti langkah di atas untuk mencerminkan Windows 10 anda atau paparan peranti lain ke Fire TV Stick anda atau sebaliknya.

4. Akses Apl Lain Melalui Tetapan Fire TV Stick

Fire TV Stick anda tidak akan dapat memaparkan skrin Utama dengan betul apabila diputuskan sambungan daripada Internet. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mengakses aplikasi terpasang anda yang tidak memerlukan sambungan. Inilah yang perlu dilakukan.

 1. Hidupkan TV anda dan akses “Tetapan” Fire TV Stick.Menu Fire TV Stick
 2. Pilih “Aplikasi.”Tetapan Fire TV - 2
 3. Pilih “Urus Aplikasi yang Dipasang.”
 4. Cari aplikasi yang anda mahu dan pilih “Lancarkan Aplikasi.”

Hanya ada satu lagi perkara yang boleh anda cuba tanpa sambungan Wi-Fi: berkongsi tempat liputan daripada telefon pintar anda.

5. Sediakan Hotspot

Jika anda mempunyai internet selular, anda boleh menggunakan telefon pintar atau penghala mudah alih anda untuk mencipta hotspot dan menyambungkan Fire Stick ke internet. Inilah yang anda perlu lakukan untuk menjadikannya berfungsi:

 1. Buka aplikasi “Tetapan” pada telefon pintar anda, aktifkan ciri Hotspot, atau klik “ikon Hotspot” dalam menu lungsur untuk memulakannya. Aturan telefon
 2. Buka “Tetapan” pada Fire TV Stick anda dan pilih “Rangkaian.”
 3. Pilih “tempat liputan telefon pintar” anda.
 4. Masukkan kata laluan dan pilih “Sambung.”

Fire TV Stick atau Cube akan mengesahkan apabila ia mencapai sambungan yang ditetapkan, dan anda boleh menggunakan peranti seperti biasa. Anda harus tahu bahawa Firestick/Fire TV Cube akan menggunakan lebar jalur data telefon anda, yang boleh menyebabkan bil meningkat pada akhir bulan. Berhati-hati tentang penggunaan data anda, dan anda akan baik-baik saja. Jika anda tidak pasti berapa GB yang anda dapat dengan pelan data selular anda, hubungi pembekal anda atau lawati tapak sokongan.

Keputusan

Fire TV Stick dan Fire TV Cube memerlukan sambungan Internet untuk berfungsi dengan betul. Tanpa satu, pilihan anda adalah minimum dan anda tidak akan dapat menikmati kebanyakan ciri yang ditawarkan oleh peranti kecil ini. Walau bagaimanapun, andaikan anda pernah mendapati diri anda berada dalam situasi sedemikian. Dalam kes itu, anda mencerminkan peranti anda, menonton filem yang anda muat turun, bermain permainan luar talian, menyemak imbas filem rumah atau menikmati apa sahaja yang anda muat turun di Kodi. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.