Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan?

108

Dalam semangat sebenar perkhidmatan penstriman, anda pasti akan mempunyai sekurang-kurangnya seorang yang meminta maklumat log masuk anda. Permintaan berlaku dengan Netflix, Prime Video, Hulu, dan juga HBO, jadi mengapa tidak dengan Disney Plus? Sudah tentu, anda perlu membayar untuk langganan, tetapi perkongsian mempunyai peraturannya sendiri untuk Disney+ dan aplikasi penstriman media lain.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan?

Bagaimanakah semuanya berfungsi, dan yang lebih penting, adakah boleh melakukannya? Jawapannya ialah “semacam” dibenarkan, tetapi ada perkara yang perlu dipertimbangkan.

Bagaimanakah Perkongsian Disney Plus Berfungsi?

Apabila anda mendaftar untuk Disney Plus, akaun anda boleh dikaitkan dengan tujuh profil berbeza. Pelan ini meliputi seluruh isi rumah, dengan setiap ahli mempunyai pengalaman Disney Plus tersuai mereka. Selain itu, anda boleh berkongsi akaun anda dengan keluarga atau rakan lanjutan. Walau bagaimanapun, aliran serentak dihadkan kepada empat, jadi berhati-hati apabila menyerahkan maklumat log masuk anda.

Disney Plus dan gergasi penstriman lain sedar bahawa perkongsian kata laluan adalah sesuatu yang dilakukan oleh kebanyakan ahli mereka. Sudah tentu, itu mungkin menyebabkan mereka kehilangan sejumlah wang, tetapi itu tidak penting dalam skema besar perkara.

Disney Plus

Bolehkah Anda Menghadapi Masalah Untuk Berkongsi Disney Plus?

Sebelum kita masuk ke butir-butir, mari jawab soalan anda yang paling membara dahulu. Bolehkah anda menghadapi masalah kerana berkongsi kata laluan Disney+ anda? Jawapannya ya. mengikut Syarat Penggunaan Disney Plus, berkongsi kata laluan anda dengan orang lain adalah dilarang. Terdapat beberapa risiko keselamatan untuk berkongsi maklumat akaun yang akan kami bincangkan dalam satu minit, tetapi kami bercakap tentang dasar perkongsian kata laluan Disney untuk bahagian ini.

Walaupun perkongsian akaun mungkin kelihatan tidak berbahaya kepada pengguna biasa, syarikat tidak begitu mengambil berat mengenainya kerana mereka kehilangan wang. Secara jujurnya, $7.99 sebulan bukanlah banyak kerana perkhidmatan penstriman ini menawarkan begitu banyak! Walau bagaimanapun, mendarabkan nilai itu dengan beribu-ribu malah berjuta-juta pelanggan adalah kehilangan hasil yang teruk.

Sebagai penafian, syarikat memang mempunyai kepentingan terhadap siapa yang menggunakan akaun anda dan caranya. Bagaimanapun, menurut satu kenyataan yang dibuat oleh presiden perkhidmatan penstriman Disney, Michael Paull, agak difahami bahawa orang ramai berkongsi kata laluan mereka dengan rakan rapat dan ahli keluarga. Menurut temu bual dengan The Verge, syarikat itu akan memantau log masuk yang tidak normal.

Senario di atas bermakna jika anda menjual log masuk akaun anda kepada berbilang orang untuk mendapatkan keuntungan atau memberikan maklumat log masuk kepada jumlah penonton yang berlebihan, syarikat mungkin mengetahuinya. Oleh itu, Disney mungkin mengambil tindakan (mungkin menyekat akaun anda, tetapi ia boleh pergi lebih jauh bergantung pada apa yang anda lakukan).

Pada asasnya, jika anda ingin berkongsi kata laluan Disney Plus anda dengan rakan sebilik atau adik-beradik anda, anda tidak mungkin akan mendarat di dalam air panas. Walau bagaimanapun, syarikat akan menyedari jika anda berkongsi dengan hampir semua orang yang anda kenali. Disney Plus telah pun tidak menggalakkan amalan log masuk peranti terlalu banyak daripada satu akaun. Jadi, walaupun perkongsian tidak dilarang, ia tidak digalakkan.

Kongsi menggunakan Langganan Hadiah Disney Plus

Satu ciri elegan Disney Plus ialah keupayaan untuk memberikan langganan kepada orang lain. Betul, syarikat itu menawarkan pilihan kepada pengguna untuk memberi hadiah keseluruhan langganan (mungkin untuk menghalang anda daripada berkongsi kata laluan anda), jadi patut disebut sebagai pilihan.

Apa yang anda perlu lakukan ialah melawati laman web Langganan Hadiah dan klik pada pilihan untuk bermula. Teruskan melalui halaman berikut untuk mendaftar. Walau bagaimanapun, pilihan ini hanya menawarkan langganan tahunan dan pengguna yang menerima perlu membuat akaun baharu.

Kongsi menggunakan Kata Laluan Anda

Terdapat banyak faedah untuk berkongsi satu akaun Disney Plus dengan seseorang yang anda percayai. Anda boleh membahagikan kos bulanan, atau anda boleh bermurah hati. Walau bagaimanapun, terdapat maklumat tambahan yang perlu diingat.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan

Pantau Bilangan Peranti Yang Digunakan

Seperti yang dinyatakan secara ringkas di atas, Disney Plus boleh menstrim sehingga empat peranti secara serentak. Peraturan ini mungkin kelihatan tidak adil, tetapi ia adalah dasar yang murah hati berbanding perkhidmatan penstriman lain. Netflix hanya membenarkan anda menstrim antara 1 dan 4 peranti, bergantung pada pelan langganan anda.

Hulu mengehadkan kiraan strim serentak kepada hanya dua peranti melainkan anda mempunyai pakej Langsung mereka serta membayar tambahan $9.99 sebulan selain itu. Jadi, walaupun anda boleh berkongsi akaun Disney Plus anda dengan rakan dan keluarga, had ini mungkin menghalang anda daripada berkongsi secara berlebihan.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi

Kata Laluan Adalah Maklumat Sensitif

Berkongsi akaun Disney Plus anda boleh membawa kepada banyak masalah. Apabila anda memberi seseorang maklumat log masuk anda, anda berkongsi bahan sensitif yang boleh digunakan untuk tujuan jahat di kemudian hari.

Contohnya, jika anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan log masuk yang sama untuk akaun Disney Plus anda yang anda lakukan untuk akaun bank atau Amazon anda, orang lain mempunyai akses kepada lebih banyak daripada The Lion King. Jadi, berhati-hati dan gunakan kata laluan yang berbeza.

Isu lain di sini ialah anda tidak tahu sama ada orang lain berkongsi kata laluan anda atau tidak. Keadaan ini boleh menyebabkan semua strim anda digunakan, menyebabkan anda tidak dapat menonton apa-apa.

Kod Ralat Disney Plus daripada Perkongsian

Satu lagi perkara kritikal yang perlu kami bincangkan ialah kod ralat berkaitan log masuk. Sesetengah kod adalah agak jinak dan hanya menyusahkan anda. Orang lain boleh melakukan lebih banyak kerosakan.

Sememangnya, orang ramai cenderung untuk berkongsi maklumat peribadi mereka dengan orang yang mereka percayai. Tetapi kadangkala, terdapat percampuran, dan seseorang akan menaip kata laluan yang salah terlalu banyak kali atau terlepas surat dalam e-mel. Pada masa itulah anda atau beberapa rakan dan keluarga anda boleh melihat kod ralat muncul pada skrin.

Beberapa kod kritikal yang perlu diingat ialah kod ralat 5, 7, 8 dan 9. Ini semua berkaitan dengan maklumat log masuk anda. Anda telah memasukkan aksara yang salah, atau terdapat masalah pembayaran. Anda juga boleh melihat Kod Ralat 13, yang bermaksud bahawa had peranti yang dibenarkan telah dimaksimumkan.

Kod ralat yang paling teruk ialah 86. Ini bermakna akaun anda telah disekat. Anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan Disney Plus kerana akaun anda mungkin telah digodam. Kod Ralat 87 juga merujuk kepada isu log masuk dan kata laluan, dan anda mungkin perlu log keluar dan log masuk semula.

Muat turun daripada Perkongsian

Anda boleh menggunakan Disney Plus untuk menonton filem dan rancangan TV di luar talian juga. Manfaat ini ialah satu lagi sebab seseorang mungkin memutuskan untuk berkongsi akaun Disney Plus mereka dengan rakan. Mungkin mereka mahu memuat turun beberapa filem HD untuk jalan raya. Mereka boleh menggunakan apl Disney Plus dan bukti kelayakan akaun rakan mereka sekali atau dua kali. Muat turun terhad kepada sepuluh peranti, yang cepat diisi apabila berkongsi maklumat log masuk Disney Plus anda.

Secara keseluruhannya, kemungkinan berkongsi maklumat log masuk Disney+ anda dengan rakan dan keluarga boleh menyebabkan seseorang memutuskan untuk mendapatkan akaun mereka sendiri.

Mungkin ia kelihatan tidak layak untuk yuran bulanan jika ia hanya untuk satu atau dua orang, tetapi ia sememangnya sesuatu yang boleh mendapat manfaat daripada isi rumah yang lebih penting. Mengenai berapa lama terma ini digunakan, ia masih perlu dilihat.

Soalan Lazim

Disney Plus ialah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular yang tersedia hari ini, tetapi anda mungkin mempunyai banyak soalan. Kami telah menyertakan bahagian ini untuk membantu anda menavigasi selok-belok Disney Plus.

Bolehkah anda Tonton Berkumpulan dengan Disney Plus?

Ya, anda boleh menggunakan Disney Plus Group Watch dengan orang lain di lokasi yang berbeza! Sudah tentu, mereka mestilah secara geografi di wilayah berlesen yang sama, seperti AS

Apa yang anda lakukan ialah memilih tajuk yang anda dan rakan anda mahu tonton bersama-sama dan ketik pada ikon kumpulan di sebelah butang main (nampak seperti tiga orang terbungkus dalam bulatan). Tekan ikon tambah untuk menjemput rakan anda (sehingga 6 pada satu masa), kemudian klik butang Mulakan Penstriman.

Setiap rakan akan menerima pautan ke pesta jam tangan anda dan boleh menala terus. Hanya berhati-hati bahawa pilihan ini memerlukan langganan Disney Plus yang sah untuk setiap penonton.

Bolehkah saya menendang orang dari akaun saya?

Ya, anda boleh mengalih keluar orang daripada akaun anda, tetapi mungkin mengambil sedikit masa sebelum semua orang log keluar. Jika anda log masuk hanya untuk mencari sekumpulan orang yang menstrim di bawah akaun anda, klik pada ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas dan klik pada Akaun. Di bawah nama pengguna dan kata laluan anda, klik Log keluar daripada semua peranti.

Kemudian, tukar kata laluan anda untuk memastikan penceroboh tidak boleh log masuk semula.

Adakah Disney Plus menawarkan Pengesahan Dua Faktor?

Tidak. Apabila anda memberi pengguna lain bukti kelayakan log masuk anda, mereka boleh log masuk ke akaun anda tanpa memintas protokol keselamatan tambahan. Jika anda dengan sengaja berkongsi maklumat akaun anda, kekurangan keselamatan tambahan mewujudkan pengalaman tanpa kerumitan. Tetapi, jika seseorang telah mendapat akses kepada maklumat log masuk anda secara tidak sah, ini mungkin menjadi masalah.

Disebabkan kekurangan keselamatan tambahan, kami mempunyai artikel untuk membimbing anda melindungi akaun anda.