Bowers & Wilkins melancarkan fon kepala PX8 pada harga yang tidak masuk akal

101
Fon kepala Bowers dan Wilkins PX8
© Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins secara rasmi menyediakan fon kepala tanpa wayar atas telinga PX8. Pasangan itu pada asalnya digoda beberapa bulan lalu apabila PX7 Series 2 diumumkan. Yang menghairankan, fon kepala pembatalan bunyi tanpa wayar premium kini berharga $699, iaitu $150 lebih daripada yang dijanjikan.

TL;DR

  • Bowers & Wilkins mengeluarkan fon kepala wayarles PX8.
  • PX8 mempunyai pemacu audio Carbon Cone 40mm dan codec Adaptive aptX.
  • Ia dijual pada harga $699 dan boleh didapati dalam warna hitam atau coklat.

Fon kepala baharu syarikat itu menampilkan tin telinga besar yang sama seperti PX7 S2, tetapi kemasan keseluruhannya telah dinaik taraf agar sepadan dengan harga premium. Kedua-dua tin menggunakan alas telinga busa memori yang dibalut dengan kulit Nappa. Lengan kini diperbuat daripada aluminium tuang dengan fungsi boleh laras dan boleh diputar. Secara keseluruhan, PX8 dikekalkan ringan pada 320 gram. Semua butang disimpan di sebelah.

Bowers & Wilkins mengatakan bahawa fon kepala PX8 kini didatangkan dengan pemacu audio Kon Karbon 40mm baharu yang menyampaikan bunyi unggul dan resolusi audio yang unggul. Komponen baharu ini mempunyai reka bentuk pemacu yang sama digunakan pada pembesar suara Siri 700nya.

Bowers & Wilkins PX8

Fon kepala Bowers & Wilkins PX8 menampilkan kusyen kulit dan hayat bateri sehingga 30 jam. / © Bowers dan Wilkins

Sama seperti B&W PX7 S2, terdapat sejumlah enam mikrofon yang tersedia. Empat mikrofon digunakan dalam mengesan dan menyekat bunyi ambien manakala dua mikrofon selebihnya dikhaskan untuk telefon. PX8 masih mempunyai rangkaian sokongan codec audio yang sama termasuk Qualcomm’s aptX Adaptive, AAC, dan SBC.

Hayat bateri dan harga B&W PX8

Hayat bateri pada set kepala Bowers & Wilkins PX8 dinilai kepada 30 jam, yang tidak berubah daripada PX7 S2. Menurut jenama audio British, pengecasan selama 15 minit bersamaan dengan 7 jam main balik. Dan di sebalik harga, bicu audio 3.5mm hilang lagi. Sebaliknya, penyesuai bicu USB-C ke stereo disediakan.

B&W PX8 boleh ditempah dengan harga $699 dan masih belum disenaraikan di pasaran lain dan kedai dalam talian. Ia tersedia dalam warna hitam atau tan (coklat).