Buka Kunci Sihir: Temui Mantra Harry Potter Terbaik untuk Siri

45
iphone siri harry potter mengeja cara nextpit
© nextpit

Siri mungkin bukan pembantu terpintar terbaik di luar sana, tetapi ia mempunyai beberapa helah yang mungkin berguna untuk anda. Jadi lebih daripada garis asas, Siri juga menyokong ejaan Harry Potter sebagai alternatif untuk arahan tertentu. nextpit menyenaraikan ejaan Harry Potter terbaik yang berfungsi terus dengan Siri bersama-sama dengan arahan lain yang boleh anda buat pada iPhone atau iPad anda.

Bagaimana untuk mengaktifkan Siri

Sebelum anda menghantar mantra sihir anda dan menjadikan iPhone anda sebagai tongkat, anda perlu menyemak sama ada pembantu suara Siri didayakan pada peranti anda. Berikut ialah cara untuk menyediakannya dan menghidupkan Siri melalui suara atau dengan menekan butang rumah.

  1. Pergi ke Tetapan iPhone anda.
  2. Cari dan pilih Siri & Carian.
  3. Pastikan togol “Hey Siri” dihidupkan.
  4. Sebagai alternatif, hidupkan butang sisi Tekan atau rumah untuk menggunakan Siri.
Tangkapan skrin tentang cara mengaktifkan Siri pada iPhone

Sebelum mencuba arahan suara ini, pastikan Siri berfungsi dan berjalan pada iPhone anda. / © nextpit

Selepas mendayakan, sama ada gerak isyarat akan memanggil Siri tanpa mengira sama ada peranti anda dikunci atau tidak. Jika anda bimbang dengan privasi anda dan Siri sentiasa mendengar, anda sentiasa boleh bergantung pada butang pintasan dan hanya matikan pencetus bangun Hey Siri.

  • Jangan ketinggalan: Petua dan helah iOS terbaik

Untuk iPhone dan iPad yang dijalankan pada iOS 17 (iPadOS 17), Siri bangun dari tidur tidak memerlukan frasa “Hey Siri” kerana anda boleh terus menyebut Siri atau memberikan arahan anda. Dan jika anda lebih suka mempunyai frasa bangun tidur yang berbeza, berikut ialah panduan tentang cara menukar arahan Siri.

Mantra Harry Potter terbaik yang berfungsi secara langsung dengan Siri

Sama seperti Pembantu Google pada Android, Siri serasi dengan tiga mantra asas Harry Potter. Ini telah ditetapkan dan berfungsi secara langsung dengan pembantu. Pada masa yang sama, talian ini telah diuji pada iPhone yang menjalankan iOS 17, tetapi ia harus berfungsi dengan model iPhone lama dan versi iOS selagi anda telah mendayakan Siri.

Lumos: Hidupkan lampu suluh atau obor

Mungkin arahan Harry Potter yang paling popular dan digunakan ialah Lumos. Seperti dalam dunia Sihir, pemutus Lumos mengubah hujung ahli sihir atau tongkat sihir menjadi obor yang terang. Dalam kes iPhone, kata kunci yang sama yang diberikan kepada Siri akan menghidupkan lampu suluh pada peranti anda.

Nox: Matikan lampu suluh

Terdapat juga cara untuk mematikan lampu suluh atau obor menggunakan frasa Harry Potter. Tidak kira sama ada anda menggunakan Lumos semasa mengaktifkan lampu suluh atau tidak, Nox ialah cara untuk mematikannya. Anda boleh menyebut “Siri, Nox” untuk mencetuskan perkara ini.

Accio: Buka sebarang apl

Mantra lain yang tidak memerlukan penyediaan ialah Accio, yang disebut Ahk-ee-oh atau Ahx-ee-oh. Ia membolehkan anda membuka sebarang apl yang dipasang pada iPhone atau iPad anda. Untuk melakukan ini, panggil Siri dan sebut “Peta Accio” untuk mengakses Peta Apple tanpa menekan sebarang butang sebagai contoh.

Cipta mantra Harry Potter anda dan gunakan dengan Siri

Jika anda ingin menghidupkan semula lebih banyak perkataan ajaib Harry Potter pada iPhone anda, ia boleh dilakukan dengan membuat pintasan tersuai melalui apl Pintasan. Ini boleh dicetuskan menggunakan tindakan melalui Siri atau melalui Kawalan Suara dan gerak isyarat.

Untuk membuat pintasan tersuai, ikuti panduan langkah demi langkah di bawah:

  1. Buka apl Pintasan pada iPhone anda.
  2. Pilih pilihan sedia ada dalam Galeri Pintasan yang digabungkan dengan ejaan Harry Potter kegemaran anda.
  3. Ketik Pintasan Baharu untuk menamakan semula pintasan kepada perkataan atau frasa pilihan anda.
  4. Pilih Selesai untuk menyimpan nama pintasan.
  5. Simpan pintasan anda.

Perintah Siri Harry Potter melalui Pintasan

Kami memilih ejaan “Wingardium Leviosa” klasik untuk menghidupkan hari kami dengan imej daripada NASA! Betapa kerennya itu? / © nextpit

Mantera Harry Potter tersuai terbaik untuk dicuba pada iPhone anda

Sekiranya anda berminat untuk mencipta beberapa mantra tersuai sendiri, saya telah mencari idea untuk mencetuskan kreativiti anda. Berikut adalah yang saya dapati paling menarik untuk dikongsi:

Silencio: Redam bunyi atau aktifkan tindakan Jangan Ganggu

Walaupun Silencio ialah istilah Sepanyol untuk senyap, anda boleh menggunakan perkataan ini untuk merendahkan kelantangan kepada peratusan tertentu iPhone anda atau mencetuskan sepenuhnya Jangan Ganggu.

Quietus atau Muffliato: Tetapkan tahap kelantangan

Sama ada mantra digunakan oleh ahli sihir dan ahli sihir di dunia Sihir untuk merendahkan kelantangan seseorang atau untuk mengelakkan perbualan mereka daripada didengari oleh orang lain. Dengan iPhone anda, anda boleh memanfaatkan ini untuk menyesuaikan tahap volum iPhone anda serta bunyi latar belakang.

Sonorus: Aktifkan profil lain atau tetapkan kelantangan kepada yang paling tinggi

Selepas menggesa mana-mana pintasan di atas, anda boleh melakukan satu lagi gerak isyarat bebas tangan untuk mengembalikan kelantangan kepada 100 peratus atau menggunakan profil bunyi lain. Sonorus adalah perkataan pemutus yang sesuai kerana ini digunakan untuk menguatkan atau meningkatkan bunyi.

Lumos Minima atau Maxima: Tetapkan tahap kecerahan lampu suluh yang diingini

Jika anda mahukan kecerahan tersuai apabila menggunakan obor atau lampu suluh, gunakan Pintasan untuk menambah tindakan Lampu Suluh. Selepas itu, anda boleh memilih tahap cahaya lampu suluh yang dikehendaki. Sebagai contoh, anda boleh memasangkan nama pintasan Lumos Minima untuk kecerahan malap dan Lumos Maxima untuk tahap puncak.

Sternius: Mainkan bunyi sebagai tindakan

Daya tarikan yang lebih suka bermain di antara ini ialah Sternius. Ia dilemparkan pada sasaran manusia untuk membuat mereka bersin. Dengan Siri, ini boleh digunakan untuk memainkan bunyi bersin atau klip bunyi yang berbeza melalui tindakan Main Sound apabila menambah pintasan.

Homenum Revelio: Tunjukkan lokasi iPhone yang hilang

Dalam dunia ajaib Harry Potter, manusia yang tidak kelihatan atau tersembunyi di dalam persekitaran boleh didedahkan melalui mantra Homenum Revelio. Tetapi bagi pengguna iPhone, ini boleh menjadi cara terbaik untuk melihat lokasi kenalan dan rakan berdekatan anda dengan serta-merta pada apl Cari Saya. Selain itu, sesiapa sahaja juga boleh bergantung pada ini untuk mencari iPhone atau Apple Watch yang hilang yang disambungkan ke akaun Cari Saya.

Itu sahaja buat masa ini! Adakah anda mempunyai sebarang cadangan ejaan Harry Potter yang lain? Kami ingin melihat mereka di bahagian komen.

Melalui: Hacks Alat