Bulatan Google Pixel untuk Carian Tiba dengan Helah Zum Tambahan

8
perbandingan google pixel 8 8 pro
© nextpit

Kemas kini kejatuhan ciri Pixel Januari yang mengejutkan Google memperkenalkan beberapa ciri AI kepada barisan Pixel termasuk Circle to Search, yang pertama kali muncul pada siri Galaxy S24 (ulasan). Ciri ini kini didayakan pada model Pixel yang disokong. Tidak seperti versi Samsung, nampaknya Circle to Search Google menyertakan helah baharu—zum.

  • Ketahui lebih lanjut tentang ciri Galaxy AI Samsung Galaxy S24

Pada asasnya, kaedah Circle to Search pada Galaxy S24 (Ultra) berfungsi dengan membenarkan pengguna membulatkan atau mengetik objek atau menyerlahkan teks pada skrin untuk membolehkan AI mencari maklumat yang sepadan di internet. Walau bagaimanapun, skrin yang ditunjukkan adalah statik dan tidak membenarkan anda mengezum atau masuk ke rumah pada kawasan tertentu skrin sebaik sahaja diaktifkan.

Cara Circle to Search berfungsi pada Google Pixel 8 (Pro)

Dengan versi Google Circle to Search, ia ditemui (melalui 9to5Google) bahawa pengguna juga boleh mengezum dan bergerak ke bahagian tertentu pada skrin statik sebelum membulatkan atau mengetik pada objek atau teks selepas mencetuskan ciri tersebut. Sebagai faedah tambahan, ini meningkatkan kebolehaksesan kerana anda boleh menjadi lebih tepat dalam mencari objek yang dimaksudkan, mengelakkan hasil carian yang tidak diingini dalam proses.

Sebagai tambahan, Polis Android ditemui bahawa Bulatan Google ke Carian juga menyokong mengalihkan widget carian dari bawah ke mana-mana kawasan skrin apabila ciri itu dilancarkan. Selepas menamatkan carian, bagaimanapun, widget kembali ke kedudukan asal. Pada masa yang sama, keupayaan tersedia apabila anda mencari dari skrin utama.

Ciri Pixel 8 Google Circle to Search

Aktifkan ciri Google Pixel Circle to Search apabila menekan lama pada butang utama / © Google

Pada masa ini, ciri ini serasi dengan Google Pixel 8 (ulasan) dan Pixel 8 Pro (ulasan). Mereka sudah terbina dalam kemas kini perisian jatuh Pixel Januari dan akan diaktifkan pada bahagian pelayan, yang bermaksud anda tidak perlu mengubah tetapan untuk memanfaatkan fungsi AI.

Google tidak mendedahkan sebarang butiran sama ada Circle to Search akan disokong pada model Pixel lain. Bagi Samsung, orang Korea Selatan mengesahkan bahawa banyak ciri AI Galaxy akan tiba melalui kemas kini kepada telefon pintar Galaxy yang lebih lama, termasuk peranti boleh lipat sedia ada dan tawaran jarak pertengahan.

Pernahkah anda mencuba Circle to Search pada peranti anda? Manakah ciri Android AI kegemaran anda? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda dalam ulasan.