Bulatan untuk Carian: Ciri Pembunuh Samsung Turut Hadir pada Pixel 8 & 8 Pro

7
nextpit Ujian Ujian Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Samsung juga menggoda Galaxy AI baharu pada acara yang belum dibungkus untuk siri Galaxy S24. Fungsi “Kalangan untuk Carian” sangat mengagumkan. Walau bagaimanapun, ciri AI ini tidak akan dikhaskan untuk perdana Samsung. Google mengumumkan bahawa fungsi itu tidak lama lagi akan turut tersedia pada Google Pixel 8 dan Google Pixel 8 Pro.

  • Baca juga: Gemini Nano mencipta ringkasan rakaman audio anda pada Pixel 8 Pro

“Circle to Search” bukan sahaja untuk trio Samsung Galaxy S24

Samsung mempersembahkan ciri AI yang sangat mengagumkan yang dipanggil “Bulatan untuk Carian” pada acara Unpacked di California malam tadi. Sama ada dalam penyemak imbas, pada foto anda sendiri atau dalam video—dengan melingkari objek yang diminati, anda mengaktifkan enjin carian Google. Sesiapa yang menyangka fungsi ini akan dikhaskan untuk tiga model Samsung Galaxy S24 yang dibentangkan semalam buat masa ini akan gembira mendengar berita baik daripada Google.

  • Perlukan petua Google lain? Cara menukar Pixel 8 anda menjadi pengimbas dokumen terbaik

Mountain View telah mengumumkan bahawa bukan sahaja siri Galaxy S24 daripada Samsung akan menerima “Circle to Search”, tetapi juga Google Pixel 8 dan Google Pixel 8 Pro. Syarikat itu bahkan mengecilkan tarikh kepada hari Rabu, 31 Januari 2024.

Seperti yang anda boleh lihat dalam video teaser pendek, objek yang diminati tidak perlu dibulatkan secara eksplisit. Menyerlahkan, mencoret atau mengetik juga memberikan maklumat lanjut. Setelah ciri tersebut dihantar, anda perlu menahan butang rumah atau bar navigasi untuk mengaktifkannya. Sudah tentu, pasukan editorial nextpit akan memberikan anda artikel “Cara” yang berasingan.

Adakah anda menonton acara Unpacked malam tadi? Apakah kemuncak anda? Mungkin Samsung Galaxy Ring pada penghujungnya? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah.

Sumber:
Google