Bunyikan Loceng Pintu Ketinggian Optimum

31

Bunyi loceng pintu adalah tambahan yang sangat baik untuk sistem keselamatan rumah. Ia juga sangat mudah kerana mereka memaklumkan pemilik rumah tentang pelawat dengan menghantar pemberitahuan setiap kali pelawat menekan loceng pintu. Peranti pintar ini direka bentuk dengan kamera terbina dalam dan penderia gerakan yang membolehkan anda melihat wajah orang yang membunyikan loceng pintu dan mengesan pergerakan. Namun walaupun dengan faedah yang besar, ia Bunyikan Loceng Pintu tidak boleh berfungsi dengan betul jika ia tidak diletakkan dengan betul.

Bunyikan Loceng Pintu Ketinggian Optimum

Teruskan membaca untuk mengetahui ketinggian optimum untuk Loceng Pintu Dering, cara ia berfungsi dan cara anda boleh memaksimumkan fungsinya.

Apakah Ketinggian Ideal Loceng Pintu Video Cincin?

Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan semasa meletakkan kedudukan anda Bunyikan Loceng Pintu. Selain daripada jarak antara pintu depan anda dan jalan, elemen seperti ketinggian pintu, susun atur halaman dan objek dalam medan pandangan Loceng Pintu Dering boleh menentukan sejauh mana anda meletakkan peranti itu. Perkakas keselamatan ini boleh mengesan pergerakan dengan kamera atau melalui penderia gerakan.

Kebanyakan pemilik rumah menganggap Loceng Pintu Dering harus dipasang lebih tinggi untuk kameranya menangkap wajah orang ramai. Namun, ini bukan kedudukan yang ideal. Ketinggian optimum untuk Loceng Pintu Dering anda ialah 48 inci di atas tanah. Penderia gerakan Inframerah Pasif mengesan gerakan dengan memantau perubahan haba dalam kawasan yang ditinjau.

Manusia (atau haiwan) cenderung lebih panas daripada persekitaran mereka. Akibatnya, sesiapa yang menceroboh kawasan pengesanan akan mencetuskan perubahan suhu. Penderia gerakan segera menghantar amaran sebaik sahaja perkara ini berlaku. Ambil perhatian bahawa lekapan ini mempunyai ciri “zon gerakan” terbina yang boleh anda gunakan untuk memetakan kawasan tepat dalam bidang penglihatan yang anda mahu peranti mengesan pergerakan.

Walau bagaimanapun, jika anda meletakkan Loceng Pintu Video Dering terlalu tinggi, penderia gerakan mungkin akan mengesan dan menghantar makluman untuk objek lain seperti kereta yang lalu-lalang. Ini bermakna ia akan kurang menumpukan pada haba yang dihasilkan oleh orang yang memasuki hartanah. Sebabnya ialah mereka sangat sensitif terhadap pergerakan mendatar. Mereka boleh mengesan gerakan sehingga 180 darjah secara mendatar dan maksimum 30 kaki ke luar dari tempat Loceng Pintu Dering diletakkan. Tetapi spesifikasi ini berbeza-beza bergantung pada model yang anda beli. Di bawah disenaraikan beberapa kaedah Loceng Pintu Dering yang berbeza dan sifat medan pandangannya:

  • Dering Loceng Pintu 2: Mengesan pergerakan sehingga 155 darjah secara mendatar, sekurang-kurangnya lima kaki dan 25 kaki bergerak ke luar. Ini adalah bidang pandangan paling rendah daripada jenama.
  • Dering Loceng Pintu 3: Penderia gerakan boleh mengesan pergerakan 180 darjah secara mendatar dan maksimum 30 kaki ke luar dari lekapan.
  • Dering Loceng Pintu 4: Mengesan sehingga 155 darjah pergerakan mendatar dan sehingga 30 kaki ke luar.

Semua Loceng Pintu Video Dering mempunyai medan pandangan minimum lima kaki.

Panduan Kedudukan Loceng Pintu Bunyi

Loceng Pintu Dering adalah penting untuk dipasang dengan betul untuk membantu mengoptimumkan liputan video dan meningkatkan kepekaan penderia gerakan. Di bawah ialah langkah yang perlu anda ikuti untuk menentukan kedudukan terbaik untuk memasang Loceng Pintu Dering anda dengan tepat:

Periksa Sumber Kuasa Anda

Walaupun ini tidak diperlukan untuk pemilik rumah dengan model wayarles, anda harus mempertimbangkannya semasa memasang Loceng Pintu Dering berwayar keras. Sebabnya ialah peranti Cincin berwayar memerlukan sumber kuasa yang berterusan dan mungkin memerlukan beberapa pembinaan (atau perobohan), untuk mendapatkan wayar dari kotak fius anda ke kamera. Kedudukan yang anda pilih harus memenuhi keperluan pendawaian.

Tentukan Sudut Peletakan yang Betul

Ring mengesyorkan supaya pemilik rumah memasang peranti mereka pada permukaan yang rata. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kit penjuru untuk memasang lekapan pada penjuru rumah menghadap menyerong. Semak keperluan pemasangan anda untuk menentukan kit yang sesuai untuk meletakkan Loceng Pintu Dering. Kit ini membolehkan anda memasang peranti ini di sudut dan meletakkannya secara mendatar atau menegak sambil memastikan medan pandangan kamera kekal jelas. Ia amat membantu apabila anda mempunyai halaman depan yang luas.

Sentiasa sahkan bahawa kit anda serasi dengan peranti Ring anda. Kit Wedge membolehkan anda memiringkan loceng pintu ke atas atau ke bawah kepada maksimum 15 darjah dan sekurang-kurangnya lima darjah. Sebaliknya, ia membantu anda memasang peranti Dering secara mendatar pada sudut maksimum 55 darjah dan sekurang-kurangnya 15.

Uji Peranti Anda

Menguji Loceng Pintu Dering sebaik sahaja anda memasang peranti adalah yang terbaik. Anda boleh melakukan ini dengan menggunakan Aplikasi deringan pada telefon anda. Mempersenjatai peranti juga boleh membantu menentukan sama ada penderia gerakan berfungsi dengan betul. Anda sentiasa boleh melaraskan kedudukan peranti anda untuk hasil yang lebih baik jika terdapat sebarang isu.

Bahaya Meletakkan Loceng Pintu Berdering dengan tidak betul

Kepentingan meletakkan Loceng Pintu Dering dengan betul tidak boleh dilebih-lebihkan. Di bawah ialah beberapa risiko yang berkaitan dengan memasang Loceng Pintu Dering dengan tidak betul seperti yang disenaraikan di bawah:

Kualiti Audio

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, salah satu faedah memasang Loceng Pintu Dering adalah keupayaan untuk menyambung dan berkomunikasi dari jauh. Ciri bual dua hala pada peranti membolehkan anda bercakap dengan pelawat anda walaupun anda tiada di rumah. Tetapi, jika peranti tidak diletakkan dengan betul, ia boleh menjejaskan keupayaannya untuk menangkap penghantaran audio dengan jelas.

Pandangan Kamera

Memasang peranti Dering ini pada ketinggian yang salah boleh menghalang pandangan kamera. Ini menjadikan peranti tidak berguna kerana ia tidak akan dapat menangkap identiti orang yang memasuki rumah anda dengan betul.

Isu Elektrik

Ini terpakai kepada Loceng Pintu Dering berwayar. Keperluan untuk pendawaian bermakna peranti mesti diletakkan berdekatan dengan sumber kuasa. Jika dipasang di lokasi yang menyusahkan, anda mungkin perlu membelanjakan lebih banyak wang untuk sambungan elektrik kerana wayar baharu perlu disalurkan ke peranti.

Kebimbangan Privasi

Anda harus sentiasa mempertimbangkan cara peletakan Loceng Pintu Dering anda akan mempengaruhi harta benda bersebelahan. Memasang peranti terlalu tinggi boleh menangkap harta jiran anda, menimbulkan kebimbangan privasi dan keselamatan atau memberikan terlalu banyak makluman palsu.

Itulah sebabnya anda harus sentiasa meletakkannya tepat 48 inci di atas tanah. Ia akan menjimatkan anda begitu banyak sakit kepala.

Bateri Rata Kerap

Jika Loceng Pintu Dering tidak diletakkan pada ketinggian yang optimum, ia boleh menyebabkan bateri kehilangan casnya dengan cepat. Ini kerana penderia gerakan mungkin menjadi terlalu bekerja dengan mengesan objek lain yang mengeluarkan haba terma. Ambil perhatian bahawa turun naik suhu yang melampau juga boleh menjejaskan jangka hayat bateri Loceng Pintu Dering.

Soalan Lazim

Adakah anda mesti meletakkan Loceng Pintu Dering pada laluan depan anda?

Tidak. Anda boleh meletakkan peranti Dering di mana-mana dalam kompaun yang anda anggap perlu. Walau bagaimanapun, anda mungkin melihatnya menghadap jalan kerana ia biasanya digunakan untuk memantau aktiviti di pintu depan.

Bolehkah anda menggunakan pita dua sisi atau jalur arahan untuk memasang Loceng Pintu Dering?

ya. Bahan-bahan ini boleh memegang peranti Ring dengan selamat. Walau bagaimanapun, menggunakan skru adalah kaedah paling selamat.

Adakah anda masih perlu meletakkan Loceng Pintu Cincin setinggi 48 inci jika anda mempunyai teres atau tangga yang dinaikkan?

ya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin melaraskan kedudukan, menggunakan kit Wedge atau Corner mungkin terbaik untuk membantu menyudutkan peranti dengan lebih baik.

Bolehkah anda menutup Loceng Pintu Dering?

ya. Menutup loceng pintu Cincin untuk melindunginya daripada hujan atau serpihan tidak menjejaskan prestasinya, dan walaupun lekapan kalis air, pendedahan berterusan kepada unsur boleh mengurangkan jangka hayatnya dengan ketara.

Tingkatkan Keselamatan pada Hartanah Anda

Memasang Loceng Pintu Dering 48 inci di atas tanah memastikan anda mencapai hasil yang terbaik. Permukaan tempat anda melekapkan perkakas keselamatan rumah juga harus rata dan rata. Peletakan yang salah boleh menyebabkan peranti tidak berfungsi dan penderia gerakan boleh menghantar makluman walaupun tiada sesiapa di pintu. Harap maklum bahawa anda sentiasa boleh menghubungi Panggil pasukan sokongan pelanggan jika anda menghadapi sebarang cabaran semasa atau selepas pemasangan peranti.

Adakah anda fikir Loceng Pintu Dering adalah pelaburan keselamatan yang layak untuk rumah anda? Adakah terdapat sistem keselamatan alternatif yang anda akan cadangkan kepada pemilik rumah lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.