Cara bermain Apple Music pada Xbox One, Xbox series X/S

120
Cara bermain Apple Music pada Xbox

Xbox menawarkan beberapa perkhidmatan penstriman muzik, termasuk Spotify, Pandora, dsb., untuk menjadikan permainan anda lebih menghiburkan sambil anda mendengar muzik secara serentak. Ahli Apple Music kini boleh mendengar lagu kegemaran mereka di Xbox kerana Apple mengeluarkan keserasian muziknya untuk Xbox. Oleh itu, baca terus untuk mengetahui cara memainkan Apple Music pada Xbox tanpa AirServer.

Apple Music kini tersedia pada konsol Xbox

Apple Music kini tersedia untuk muat turun di Microsoft Store. Jadi, pelanggan boleh mengakses lagu pada perkhidmatan muzik penstriman dengan ciri seperti seni album besar, lirik disegerakkan masa skrin penuh dan banyak lagi. Selain itu, bahagian yang terbaik ialah muzik akan terus dimainkan di latar belakang apabila bermain permainan. Apple telah mengeluarkan sokongan untuk perkara berikut:

 • Xbox Series X
 • Xbox Series S
 • Xbox One

Anda boleh mendengar 100 juta+ lagu, memuat turun muzik atau menonton video pada TV anda. Apl ini mempunyai bar navigasi teratas untuk Dengar Sekarang, Semak Imbas, Video, Radio, Perpustakaan dan Dimainkan Sekarang. Jadi, ia serupa dengan tvOS untuk Apple TV. Tahun lepas, Apple menjadikannya boleh diakses melalui iTunes pada PlayStation 5 dan beberapa TV pintar Samsung dan LG, Android, Amazon Echo, Google Nest, peranti Windows, dll.

Cara memainkan Apple Music pada konsol Xbox

Anda kini boleh memuat turun Apple Music dan memulakan percubaan sebulan percuma di Xbox. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kaedah untuk mendapatkan percubaan yang lebih lama, seperti membeli Shazam. Tetapi percubaan diperbaharui secara automatik pada $9.99 selepas percubaan percuma. Menurut penerangan Apple di Microsoft Store:

“Pengguna boleh menstrim berjuta-juta muzik semasa anda bermain, tanpa iklan sepenuhnya. Temui stesen baharu yang menyediakan berpuluh-puluh program unik yang dihasilkan oleh pemuzik terkenal, secara langsung dan atas permintaan. Lirik yang disegerakkan masa membolehkan anda menyanyi bersama-sama dengan lagu kegemaran anda. Nikmati pilihan teratas editor muzik kami, termasuk senarai main yang kami buat hanya untuk permainan.”

Bagaimana untuk mendapatkan Apple Music pada konsol Xbox

Anda boleh memuat turun dan memasang Apple Music pada Xbox secara percuma daripada Microsoft Store dengan mengikut langkah-langkah:

 1. Buka apl Store pada Xbox anda.
 2. Dalam bar Carian, taip Apple Music.
 3. Kemudian pilih apl Apple Music dan pilih butang DAPATKAN Percuma.
  Nota: Apple menawarkan percubaan percuma selama sebulan untuk pelanggan baharu.

Untuk memainkan muzik, kembali ke antara muka utama pada Xbox. Kemudian lancarkan apl Apple Music, masukkan bukti kelayakan anda dan anda boleh pergi!

Itu sahaja!

Sekarang, manfaatkan sepenuhnya pengalaman permainan anda dengan Apple Music di Xbox. Beritahu saya dalam ulasan jika anda mendapati panduan ini membantu.

Terokai lagi…

 • Cara menyambungkan AirPods ke PS4 dan Xbox One Controller

 • Cara Menyambung Xbox One atau Pengawal PS5/PS4 ke iPhone dan Apple TV

 • Cara bermain permainan Xbox pada iPhone dan iPad