Cara bermain permainan PS4 pada telefon Android anda

104
PlayStation4
© Amazon.de

Telefon pintar menjadi lebih baik dalam permainan, tetapi terima kasih kepada penstriman apl, anda boleh menikmati bermain permainan berkualiti AAA pada hampir mana-mana peranti pegang tangan. Tiada lagi menunggu port mudah alih permainan kegemaran anda! Jika anda memiliki PS4, berikut ialah cara bermain permainan kegemaran anda pada telefon pintar anda dengan ini…tunggu dulu…satu helah yang pelik.

 • Semua yang anda perlu tahu tentang PlayStation 5
 • Telefon terbaik untuk permainan mudah alih sekarang

Anda mungkin sudah mengetahui tentang aplikasi Steam Link, aplikasi percuma oleh Valve yang membolehkan anda menstrim sebarang permainan dari PC anda ke telefon pintar Android anda. Hebat untuk menikmati permainan PC anda di bilik yang berbeza di rumah, atau di atas katil, dan sebagainya. Baik untuk sesetengah orang, tetapi bagaimana jika mesin permainan utama anda ialah PS4? Nah, apa yang anda tahu, ada caranya.

permainan terbaik frontnite

Mahu bermain Fortnite pada Android lebih awal? / © NextPit

Terima kasih kepada James Bricknell di AndroidCentral yang menemui helah ini untuk bermain permainan PS4 pada telefon Android anda menggunakan Steam Link. Aplikasi ini bukan sahaja berfungsi dengan permainan di Steam, tetapi sebenarnya membolehkan anda menghantar hampir apa sahaja daripada PC anda ke telefon anda. Dan memandangkan PS4 membenarkan penghantaran ke PC anda…baiklah, anda nampak ke mana arahnya.

Berikut ialah cara untuk mewujudkannya, langkah demi langkah:

 1. Pertama, muat turun dan pasang fail Apl Steam Link daripada Gedung Play
 2. Sediakan apl dan pasangkan pengawal dengan telefon anda
 3. Ikut arahan oleh Sony untuk menyediakan mainan jauh pada komputer anda.
 4. Mulakan apl Main Jauh supaya anda melihat skrin PS4 anda pada komputer anda.
 5. Mulakan aplikasi Steam Link.
 6. Ketik Mula Main. Skrin komputer akan dimuatkan ke dalam mod Gambar Besar Steam.
 7. Gunakan Alt-Tab untuk memilih skrin Main Jauh anda.
 8. Nikmati permainan PS4 anda pada peranti mudah alih anda!

Apakah keburukan?

Sony, walaupun merupakan pengeluar Android, tidak begitu baik untuk membenarkan Remote Play menghantar ke peranti Android, jadi apa yang kami ada di sini ialah penyelesaian menggunakan PC dan Steam Link anda untuk diisi sebagai pautan yang tiada. Ini bagus jika PS4 anda hanyalah peranti permainan yang lebih baik daripada komputer anda, atau anda mahu memainkan eksklusif PS4 pada telefon pintar anda. Anda juga boleh bermain Fortnite pada Android lebih awal dengan cara ini!

Tetapi untuk teknik ini berfungsi dengan betul, Remote Play memerlukan anda menyambungkan PS4 Sixaxis anda terus ke PC anda, yang akan mengehadkan julat anda. Untuk lebih banyak mobiliti, anda boleh menggunakan pengawal kedua: satu untuk menyambung ke PC agar mainan jauh berfungsi, dan satu lagi untuk digunakan secara wayarles untuk bermain pada telefon pintar anda.

 • Permainan PC/konsol klasik yang anda tidak boleh ketinggalan pada Android
 • Masa depan permainan mudah alih adalah di awan

Persediaan yang janggal dengan banyak langkah, tetapi anda mendapat kegembiraan bermain PS4 pada telefon pintar anda menjadikan semuanya lebih manis dengan perasaan hangat yang kutu buku mendapatkan teknologi untuk melakukan sesuatu yang lebih daripada yang sepatutnya.

Pernahkah anda mencuba helah ini untuk bermain permainan PS4 pada telefon Android anda? Bagaimanakah ia berfungsi untuk anda?

Sumber:
AndroidCentral