Cara Bermain Sendirian dalam Diablo 4

21

“Diablo 4” membolehkan pemain meneruskan permainan solo atau menyertai parti. Walaupun kebanyakan pemain suka berpesta, sesetengah pemain lebih suka bermain bersendirian. Tetapi bagaimana anda bertahan dan berjaya melalui permainan solo “Diablo 4” apabila menghadapi perusuh yang membawa maut?

Cara Bermain Sendirian dalam Diablo 4

Artikel ini menerangkan cara anda boleh bermain “Diablo 4” sahaja dan menawarkan petua untuk berjaya dalam permainan.

Mod Solo Diablo 4

Permainan ini terutamanya ditujukan kepada format berbilang pemain. Tetapi, secara lalai, ia bermula dengan anda bermain solo. Anda boleh melengkapkan kempen utama sahaja. Walau bagaimanapun, permainan ini sentiasa dalam talian, dan terdapat beberapa ciri dalam talian yang akan memaksa anda untuk menyertai parti. Beberapa contoh sempurna ialah “Bidang Kebencian” dan ketua dunia. Anda juga akan dapat melihat pemain lain meneroka dunia terbuka atas sebab ini. Syukurlah, anda masih boleh bermain secara solo jika anda memilih untuk tidak berinteraksi dengan pemain lain dalam tetapan kumpulan.

Walaupun sesetengah pemain menjamin Necromancer dan Sorcerer sebagai kelas terbaik untuk permainan solo, Rogue biasanya merupakan kelas yang paling sesuai untuk dipilih jika anda ingin bermain bersendirian. Ini kerana binaan disusun dengan beberapa kebolehan yang paling berkuasa untuk membantu anda mengendalikan hampir semua situasi. Kerosakan yang ditanggungnya juga tidak dapat ditandingi. Daripada pilihan serangan racun kepada tembakan, kelas ini mampu memberikan anda keyakinan dan kuasa yang diperlukan untuk pertempuran dalam “Diablo 4.”

Penjara dan Kawasan Kempen dalam Mod Solo

Penjara bawah tanah di dunia terbuka Diablo 4 semuanya dibuat dan peribadi. Anda boleh menyelesaikannya sendiri tanpa terserempak dengan pemain lain. Anda juga akan menikmati perkara yang sama apabila anda melawat kawasan kempen buat kali pertama. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda melengkapkan ciri ini, ia kembali ke ruang kongsi.

Diablo 4 Endgame Solo

Walaupun “Diablo 4” ialah permainan dunia yang dikongsi, anda masih boleh menyelesaikan permainan akhir sahaja. Selagi anda telah memilih kelas yang betul dan membina pokok kemahiran yang sangat baik, anda boleh mengalahkan bos yang paling kejam yang cuba mengganas dunia Sanctuary. Walau bagaimanapun, cabaran akhir permainan utama, seperti Helltides, boleh menjadi lebih mudah apabila diselesaikan bersama-sama dengan pemain lain. Jika anda memilih untuk meneruskan kandungan akhir permainan ini sahaja, pastikan anda dilengkapi dengan peralatan yang betul untuk mengendalikan minion jahat.

Petua Main Solo Diablo 4

Dunia Sanctuary yang berbahaya boleh menjadi meletihkan dan menakutkan. Tetapi terdapat beberapa helah yang boleh membantu menjadikan penerokaan anda lebih mudah sedikit.

Gunakan Emas Itu Berjimat-cermat

Memang, terdapat banyak emas untuk dikumpulkan dalam “Diablo 4.” Tetapi itu adalah kerana ia penting untuk hampir setiap aktiviti. Pemain solo perlu menyimpan emas mereka kerana mereka tidak mempunyai sebarang sandaran atau sokongan daripada persatuan dan pemain lain jika mereka kehabisan. Anda tidak perlu membelanjakan terlalu banyak emas semasa memulakan permainan, jadi sebaiknya anda membelanjakan wang itu kemudian dalam permainan apabila kos dagangan jauh lebih tinggi.

Jangan Serlahkan Storan Anda

Anda akan mempunyai storan terhad dalam “Diablo 4” apabila bermain bersendirian. Mengambil item yang tidak diperlukan semasa merayau Sanctuary boleh menjadi masalah anda. Adalah penting untuk diingat untuk melawat Tukang Besi untuk memuatkan item dan memilih yang lebih berguna. Dia juga akan membantu anda dengan sebarang pembaikan yang anda perlukan.

Jangan Elakkan Kandungan Sampingan

Walaupun anda telah memilih untuk tidak berinteraksi dengan pemain lain dalam permainan, anda perlu membentuk hubungan dengan watak bukan pemain (NPC). Anda boleh mencapai ini dengan menyelesaikan pencarian sampingan dan membantu mereka dengan tugasan. Selain meningkatkan wang dan mata pengalaman anda, anda juga akan mendapat kemasyhuran dan cache, yang boleh memberi anda ganjaran yang lebih tinggi pada peringkat permainan kemudian.

Jangan Abaikan Penjual Ramuan

Kerap melawat vendor Potion adalah penting untuk pemain solo. Anda akan dapat menyelamatkan item yang jarang ditemui dan mengekalkan bar kesihatan anda pada tahap optimum dengan cara ini. Ramuan unik yang anda boleh berdagang daripada NPC ini juga akan memberi anda kelebihan tambahan terhadap perusuh. Memandangkan anda tidak mendapat sokongan daripada pemain lain dalam kes kecemasan, ramuan ini boleh membantu anda kekal kuat walaupun semasa pengisaran menjadi sukar.

Utamakan Keupayaan Penyembuhan Diri

Ini penting semasa membina pokok kemahiran. Jika, atas sebab apa pun, anda berasa seperti ada kemahiran penting yang anda hilang, “Diablo 4” membolehkan anda menghormati. Tetapi anda perlu membuat pilihan yang bijak, kerana ini boleh menyebabkan anda kehilangan emas yang ketara semasa anda mara melalui permainan. Ingatlah untuk mengumpul gear unik yang boleh meningkatkan kapasiti titik pukulan anda dan menjana semula kuasa anda.

Gunakan Pusat Pemeriksaan

Pemain boleh menghidupkan semula satu sama lain secara rawak dalam “Diablo 4.” Anda boleh melakukan ini dengan mengklik pada hantu mereka. Tetapi tidak semua orang akan cukup prihatin untuk membangkitkan anda, dan ini menjadi lebih sukar apabila anda bermain dalam mod Solo kerana tiada sesiapa di sekeliling anda. Oleh itu, anda perlu menggunakan pusat pemeriksaan.

Nasib baik, mereka ditempatkan terlalu jauh antara satu sama lain dalam permainan dalam kebanyakan kes, dan anda boleh dengan cepat berlari kembali kepada mereka untuk menghidupkan semula mereka. Ambil perhatian bahawa anda akan kehilangan 10 peratus ketahanan peralatan setiap kali anda berpaut semula di pusat pemeriksaan. Tetapi ini bukan sesuatu yang perlu dibimbangkan apabila anda hampir kalah dalam permainan.

Teruskan Berjaga-jaga

Pertahanan dalam “Diablo 4” merujuk kepada keupayaan anda untuk mengelak, meningkatkan kelajuan atau kereta kebal semasa pertempuran. Tahap pertahanan anda boleh ditentukan oleh gear yang anda ambil dan keseluruhan gaya permainan anda. Pastikan anda meletakkan butang Dodge di lokasi yang sesuai pada papan kekunci atau pengawal anda. Tombol akan memberikan anda akses kepada kemahiran peringkat teratas yang boleh membantu anda maju melalui permainan dengan cepat.

Jangan Berhenti Bertani dan Simpan Sumber Anda

Ini adalah permainan pertama dalam siri Diablo yang menawarkan pemain pilihan kerajinan. Tetapi ia datang dengan kos. Anda perlu berdagang dengan vendor dan menawarkan emas dan barangan berharga lain untuk membaiki barangan dan menerima ramuan. Ini bermakna anda memerlukan sumber tambahan selain emas untuk bertahan di dunia Sanctuary. Syukurlah, anda mempunyai storan yang mencukupi untuk menyimpan item. Sebaik-baiknya anda memanfaatkannya sebaik mungkin.

Tunjukkan Kekuatan Anda dengan Meneroka Dunia Neraka Ini Sendirian

Pasaran permainan semasa telah menerima kemasukan perkhidmatan langsung, koperasi sofa dan permainan main peranan dalam talian (MMORPG) secara besar-besaran berbilang pemain. Ini telah mempengaruhi ramai pemain untuk mengikuti tetapan kumpulan, dan nampaknya tiada siapa yang mahu melaburkan masa mereka dalam permainan solo lagi. Namun, walaupun dengan anjakan paradigma ini, sesetengah pemain mendambakan pengalaman yang mengasyikkan dan kendiri yang datang dengan bermain bersendirian.

Nasib baik, “Diablo 4” telah membolehkan set pemain ini masih menikmati permainan walaupun terdapat penekanan pada tetapan berbilang pemain. Yakinlah bahawa sama ada anda menyertai permainan secara bersendirian atau sebagai satu kumpulan, pengalaman pemain hebat “Diablo 4” kekal tidak berubah.

Apakah tahap yang telah anda capai semasa bermain “Diablo 4” dalam mod solo? Adakah anda tahu petua lain yang boleh membantu serigala tunggal dalam permainan berjaya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.