Cara Kemas Kini Apl pada Hisense TV

65

Hisense ialah jenama yang semakin popular dalam hal teknologi TV Pintar. Mereka mengeluarkan unit LED dan ULED (Ultra LED) mesra bajet yang meningkatkan kontras dan definisi untuk pengalaman tontonan yang lebih baik.

Cara Kemas Kini Apl pada Hisense TV

Mengetahui cara memasang dan mengemas kini apl adalah sangat penting untuk memanfaatkan TV Hisense anda sepenuhnya.

Cara Memasang Apl pada TV Hisense

TV Hisense, seperti TV Pintar yang lain, disertakan dengan beberapa apl yang dipasang di kilang. Sebahagian daripada ini adalah penting untuk sebarang pengalaman menonton di TV Hisense, manakala yang lain mungkin tidak anda gunakan. Sama ada cara, apl yang dipasang kilang tidak boleh dialih keluar dan menjadi lalai pada TV Hisense anda.

Nasib baik, apl Hisense lain yang menarik mungkin wujud dalam gedung aplikasi TV anda. Ikuti prosedur di bawah untuk memuat turun aplikasi tertentu daripada TV Pintar Hisense anda.

 1. Navigasi ke skrin “Laman Utama” dan pilih ikon “App Store”.
 2. Pergi ke tab “Cari” dan tekan “OK” pada alat kawalan jauh anda untuk mengaktifkan papan kekunci pada skrin.
 3. Menggunakan alat kawalan jauh, masukkan nama aplikasi yang dikehendaki dan gunakan pad D (pada alat kawalan jauh) untuk memilihnya.
 4. Tekan butang “hijau” untuk menambahkan apl pada TV Hisense anda.
kemas kini aplikasi

Mengemas kini Apl Anda pada TV Hisense

Mengemas kini apl daripada pangkalan data asli Hisense bukan berkaitan pengguna. Jika apl sedemikian mendapat kemas kini, ia dipasang secara automatik pada peranti anda. Cuba keluarkan dan pasang semula jika terdapat masalah.

Pilihan 1: Memasang semula Apl pada TV Hisense Anda

 1. Untuk mengalih keluar apl asli Hisense, navigasi ke skrin “Laman Utama” dan pilih apl itu menggunakan butang navigasi alat kawalan jauh anda.
 2. Sebaik sahaja anda telah memilih apl yang ingin anda padamkan, tekan butang “merah” pada alat kawalan jauh anda.
 3. Sahkan bahawa anda mahu memadamkan apl dengan menekan “OK.”
 4. Sekarang, pasang semula apl sekali lagi menggunakan arahan yang digariskan di atas. Versi paling terkini akan dipasang pada TV Hisense anda.

Pilihan 2: Mengemas kini Perisian Tegar pada TV Hisense Anda

Jangan lupa bahawa apl Hisense TV yang dipasang kilang tidak boleh dipadamkan. Walau apa pun, ia juga mungkin tidak mengemas kini kepada versi terkininya. Kerana anda tidak boleh mengalih keluar apl itu, pertaruhan terbaik anda ialah mengemas kini perisian tegar TV anda. Anda mesti memastikan perisian tegar dikemas kini untuk memastikan TV anda berfungsi dengan baik. Apl lapuk bukan satu-satunya masalah yang disebabkan oleh perisian tegar lama.

 1. Navigasi ke skrin tetapan utama, kemudian tekan butang “roda gigi” (Tetapan) pada alat kawalan jauh Hisense anda.
 2. Pergi ke “Semua”, kemudian navigasi ke “Perihal,” dan, akhirnya, pilih “Kemas Kini Perisian.”
 3. Gunakan “Kesan” untuk menyemak sama ada anda mempunyai versi perisian tegar terkini dan untuk memasang versi terkini jika tidak. Prosedur ini harus menyelesaikan sebarang masalah dengan apl yang dipasang kilang pada TV Hisense anda.

Pilihan 3: Mengemas kini Google Play pada TV Hisense Anda

Sesetengah TV Hisense menggunakan OS Android, yang bermaksud anda menggunakan Gedung Google Play untuk memuat turun apl.

Jika apl Android yang dimuat turun tidak berfungsi dengan betul, cari di Gedung Google Play dan anda akan melihat butang “Kemas Kini” jika ia tidak berjalan pada versi semasa.

Katakan anda mempunyai TV Android Hisense yang nampaknya tidak mempunyai akses kepada Gedung Google Play. Adalah lebih baik untuk menghubungi peruncit atau pengilang anda untuk menyelesaikan isu ini daripada memuatkan sisi Gedung Google Play dengan apl pihak ketiga. Google Play hampir selalu diprapasang pada mana-mana peranti Android.

Pilihan 4: Gunakan Vewd

Vewd ialah etalase dalam talian yang menawarkan apl yang direka khusus untuk TV pintar. Semua aplikasi disimpan di awan dan diakses melalui Vewd secara langsung. Semua kemas kini apl dilakukan oleh Vewd, secara bebas daripada TV pintar anda. Vewd serasi dengan Android TV sahaja, tetapi ia juga boleh dipasang pada beberapa set TV Pintar bukan Android.

Nota: Anda mungkin perlu mengemas kini apl Vewd secara manual jika TV anda bukan versi Android, yang boleh menyusahkan.

kemas kini aplikasi di tv hisense

Walaupun sesetengah TV Hisense mungkin mencabar untuk memasang, mengemas kini dan mengurus apl, yang lain menjadikannya mudah. Apabila kemas kini automatik gagal, anda boleh mengemas kini aplikasi dengan mengalih keluar dan memasang semula menggunakan arahan di atas. Mendapatkan perisian tegar terkini juga membantu menjadikan beberapa versi apl baharu serasi. Selain daripada tidak mempunyai akses kepada pangkalan data apl pengilang, apl Google Play atau apl Vewd, elakkan menggunakan perkhidmatan pihak ketiga untuk membayar pampasan. Majoriti apl yang mungkin anda perlukan tersedia di App Store asli.