Cara Log Keluar dari Akaun Instagram pada Semua Peranti

42

Jika anda telah log masuk ke akaun Instagram anda pada berbilang peranti, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh log keluar daripada mereka semua sekali gus. Ia mungkin amat berguna apabila anda tidak pasti dengan tepat peranti yang anda gunakan untuk log masuk. Ia mungkin telefon rakan anda atau komputer di perpustakaan sekolah anda yang anda terlupa untuk log keluar.

Cara Log Keluar dari Akaun Instagram pada Semua Peranti

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk log keluar daripada akaun Instagram anda pada semua peranti. Di samping itu, anda akan belajar cara menyemak bilangan peranti yang sedang anda log masuk.

Log Keluar dari Akaun Instagram pada Semua Peranti

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin log keluar dari Instagram pada berbilang peranti. Akaun Instagram anda menyimpan banyak maklumat peribadi, termasuk mesej anda, sejarah carian, pengikut, siaran dan cerita yang diarkibkan, siaran yang disimpan dan banyak lagi. Sesiapa sahaja yang log masuk ke akaun Instagram anda mempunyai akses kepada maklumat ini, dan mereka boleh menyalahgunakannya dengan mudah.

Anda mungkin telah menggunakan peranti orang lain untuk log masuk dan tidak mempunyai peluang untuk log keluar. Atau anda mungkin telah menyimpan kata laluan anda secara tidak sengaja pada peranti mereka, membolehkan mereka mengakses Instagram anda pada bila-bila masa yang mereka mahu. Dalam senario terburuk, seseorang boleh log masuk ke akaun anda tanpa kebenaran anda. Sama ada atas sebab privasi atau jika anda ingin memastikan anda log keluar, anda harus tahu cara untuk log keluar daripada akaun Instagram anda pada semua peranti.

Malangnya, tiada ciri terbina dalam yang membolehkan anda melakukan ini. Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk log keluar dari Instagram pada semua peranti. Anda tidak perlu log keluar daripada setiap peranti satu demi satu atau menggunakan mana-mana apl pihak ketiga. Apa yang anda perlu lakukan ialah menukar atau menetapkan semula kata laluan anda.

Jika anda pernah menukar kata laluan anda di Instagram sebelum ini, anda mungkin masih ingat bahawa Instagram bertanya kepada anda sama ada anda mahu log keluar daripada semua akaun atau kekal log masuk. Itu berlaku setiap kali anda menukar kata laluan Instagram anda. Tidak kira peranti yang anda pilih untuk melakukan ini.

Jika anda tidak pasti sama ada anda telah log masuk ke Instagram pada peranti lain, Instagram turut membenarkan anda menyemak butiran log masuk anda. Ikuti langkah di bawah untuk mengesahkan peranti yang sedang anda log masuk:

 1. Lancarkan Instagram.
 2. Pergi ke gambar profil anda di sudut kanan bawah.
 3. Navigasi ke ikon menu di penjuru kanan sebelah atas.
 4. Teruskan ke “Tetapan dan kemudian ke Keselamatan.
 5. Ketik pada Aktiviti Log Masuk.
 6. Pergi ke bahagian Tempat Anda Log Masuk.

Anda bukan sahaja dapat melihat tempat anda log masuk sekarang, tetapi anda juga akan mendapat senarai semua peranti yang anda telah log masuk baru-baru ini. Anda boleh menyemak setiap peranti dengan mengetik pada tiga titik di sebelah kanan. Dari sini, anda boleh mengetik pada pilihan “Log keluar”, tetapi ini hanya akan log keluar anda daripada satu sesi. Pada ketika ini, Instagram akan meminta anda menukar kata laluan anda.

Cara Menukar Kata Laluan Instagram Anda pada iPhone

Menukar kata laluan Instagram anda pada iPhone anda adalah proses yang agak mudah, dan anda hanya akan mengambil masa beberapa minit. Ini caranya:

 1. Buka Instagram pada iPhone anda.
 2. Ketik pada gambar profil anda di sudut kanan bawah skrin.
 3. Pergi ke tiga garisan mendatar di penjuru kanan sebelah atas profil anda.
 4. Pilih Tetapan.
 5. Teruskan ke Keselamatan pada menu.
 6. Di bawah Keselamatan Log Masuk, ketik Kata Laluan.
 7. Taipkan kata laluan semasa anda.
 8. Fikirkan kata laluan baharu dan masukkannya dua kali.
 9. Teruskan ke pilihan Simpan di penjuru kanan sebelah atas.
 10. Pilih Log Keluar dari Semua Akaun pada tetingkap pop timbul.

Selepas anda melengkapkan langkah ini, anda akan diminta untuk log masuk semula ke akaun Instagram anda. Tidak kira berapa banyak peranti yang anda telah log masuk sebelum ini; Instagram boleh log anda keluar daripada mereka semua dalam beberapa saat.

Cara Menukar Kata Laluan Instagram Anda pada Android

Jika anda ingin menukar kata laluan anda untuk Instagram pada Android anda, prosesnya sangat serupa. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Jalankan apl pada peranti Android anda.
 2. Ketik pada ikon profil pada menu bawah untuk pergi ke profil anda.
 3. Teruskan ke ikon menu di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 4. Pilih Tetapan daripada senarai pilihan.
 5. Pergi ke Keselamatan dan kemudian ke Kata Laluan.
 6. Masukkan kata laluan semasa anda dan kata laluan baharu anda.
 7. Sahkan kata laluan baharu anda.
 8. Ketik Simpan di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 9. Pilih Log Keluar daripada Semua Akaun pada tetingkap pop timbul.

Itu sahaja yang ada. Untuk menggunakan apl itu semula, anda perlu memasukkan kata laluan dan nama pengguna baharu anda untuk log masuk pada peranti itu.

Pastikan Akaun Instagram Anda Selamat

Akaun Instagram anda menyimpan banyak maklumat peribadi, itulah sebabnya anda perlu berhati-hati tentang peranti yang anda gunakan untuk log masuk. Berita baiknya ialah anda boleh log keluar dari Instagram pada semua peranti anda sekaligus. Sama ada anda memilih untuk menukar atau menetapkan semula kata laluan anda, anda tidak perlu risau tentang orang lain yang mengakses akaun anda dan data peribadi anda.

Pernahkah anda log keluar daripada Instagram pada semua peranti sebelum ini? Adakah anda menukar atau menetapkan semula kata laluan anda untuk melakukan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.