Cara Log Keluar daripada Netflix pada Peranti Roku

69

Jika anda salah seorang daripada 100 juta pengguna Roku, maka anda mungkin mendapati diri anda ingin log keluar dari akaun Netflix anda sekali-sekala. Nasib baik, terdapat beberapa langkah mudah yang boleh anda ikuti untuk berbuat demikian.

Cara Log Keluar daripada Netflix pada Peranti Roku

Kaedah mungkin berbeza bergantung pada model Roku yang anda gunakan. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk log keluar daripada akaun Netflix anda pada mana-mana peranti Roku.

Mari kita lihat lebih dekat.

Cara Log Keluar daripada Netflix pada Peranti Roku

Versi Roku yang anda gunakan mempunyai kesan langsung pada cara anda log keluar daripada Netflix. Mari kita mulakan dengan melihat Roku 4, 3, dan batang penstriman.

Jika anda menggunakan Roku 4, 3, atau batang penstriman, ikuti langkah ini untuk log keluar daripada Netflix.

 1. Lancarkan Netflix pada saluran Roku anda.
 2. Di sebelah kiri skrin, pergi ke menu Dapatkan Bantuan anda.
 3. Di bahagian bawah senarai, anda akan melihat pilihan untuk Log Keluar.
 4. Apabila digesa, sahkan tindakan anda dengan memilih Ya.

Jika anda mendapati diri anda bergelut untuk menavigasi jalan anda ke menu yang betul, anda boleh menggunakan urutan jauh. Urutan berikut akan membolehkan anda melakukan ini: Atas, Atas, Bawah, Bawah, Kiri, Kanan, Kiri, Kanan, Atas, Atas, Atas, Atas. Setelah anda memasukkan urutan, pilih Log Keluar daripada senarai pilihan yang muncul pada skrin anda.

Jika anda menggunakan Roku 2, berikut ialah panduan tentang cara untuk log keluar daripada akaun Netflix anda.

 1. Dari skrin utama anda di Roku, navigasi ke saluran Netflix.
 2. Pada alat kawalan jauh anda, tekan butang Bintang untuk membuka pilihan saluran anda.
 3. Klik Alih Keluar Saluran.
 4. Sahkan tindakan anda dengan mengklik Alih Keluar Saluran sekali lagi.

Sebagai alternatif, anda juga boleh log keluar daripada akaun Netflix anda menggunakan aplikasi Roku pada telefon pintar anda. Apl ini percuma untuk dimuat turun pada kedua-dua peranti iPhone dan Android. Ini caranya:

 1. Lancarkan apl Roku pada peranti anda.
 2. Buka menu dan ketik pada Netflix.
 3. Dari sebelah kiri, pilih Dapatkan Bantuan.
 4. Ketik Log Keluar.
 5. Anda kini akan dilog keluar daripada akaun Netflix anda daripada peranti Roku anda.

Jika anda menggunakan Roku 1, anda akan mendapati bahawa ia memerlukan anda menyahaktifkan peranti terus daripada akaun Netflix anda.

 1. Lancarkan akaun Roku anda dan pergi ke Tetapan.
 2. Daripada pilihan yang tersedia, pilih Tetapan Netflix.
 3. Daripada menu yang muncul, pilih Nyahaktifkan Peranti Ini daripada Akaun Netflix Saya.
 4. Apabila digesa, sahkan tindakan anda pada skrin.

Perlu diingat bahawa anda boleh log keluar daripada Netflix daripada satu peranti Roku tanpa menjejaskan peranti lain yang anda miliki. Dalam erti kata lain, log keluar daripada Netflix anda daripada satu akaun tidak akan melog keluar anda secara automatik daripada semua peranti Roku yang lain.

Apabila anda menyahaktifkan akaun anda, ini bermakna peranti tidak lagi mempunyai kebenaran untuk memaut ke Netflix anda. Untuk menggunakan Netflix daripada peranti itu, anda mesti melengkapkan langkah yang diperlukan untuk membenarkannya semula.

Setelah berkata demikian, jika anda mengalih keluar keseluruhan saluran daripada peranti Roku, ia akan mengalih keluarnya daripada semua peranti lain. Jika anda ingin menambah semula saluran, prosesnya adalah mudah.

Cara Daftar Keluar dari Netflix pada TV Roku

Lapan tahun selepas Roku mula melesenkan sistem pengendaliannya kepada pengeluar TV, ia dengan cepat menjadi peneraju pasaran di seluruh Amerika Utara. Malah, 2020 menyaksikan lebih ramai orang melabur dalam TV pintar dengan Roku berbanding pesaing lain.

Roku TV membolehkan anda mengehoskan banyak apl dan saluran, termasuk Netflix. Jika anda mendapati diri anda ingin log keluar daripada akaun Netflix anda, berbuat demikian adalah mudah. Ikuti sahaja langkah-langkah ini:

 1. Daripada Roku TV anda, lancarkan Netflix.
 2. Menggunakan anak panah kiri pada alat kawalan jauh anda, buka menu dan tatal ke bawah sehingga anda melihat Dapatkan Bantuan. Pilih pilihan ini.
 3. Daripada senarai pilihan yang muncul pada skrin anda, pilih Log Keluar.
 4. Sahkan tindakan anda dengan menekan Ya.

Sebagai alternatif, anda boleh log keluar daripada Netflix anda daripada Roku TV menggunakan kaedah berikut:

 1. Buka Netflix pada TV Roku anda dan pilih Kembali pada alat kawalan jauh anda.
 2. Di sebelah kanan skrin anda, pilih ikon Tetapan (ini kelihatan seperti gear).
 3. Daripada pilihan yang anda lihat, klik pada Log Keluar.
 4. Sahkan keputusan anda apabila digesa.

Jika anda telah menyelesaikan langkah ini tetapi mendapati bahawa apl itu masih tidak log keluar, kemudian tekan anak panah berikut pada alat kawalan jauh anda: Atas, Atas, Bawah, Bawah, Kiri, Kanan, Kiri, Kanan, Atas, Atas, Atas, Atas. Tekan “Log Keluar”, “Mulakan”, “Nyahaktifkan”, atau “Tetapkan Semula.”

Langkah berikut adalah untuk peranti Roku yang dikeluarkan antara 2008-2010, atau dikenali sebagai Roku 1:

 1. Tekan butang Utama pada alat kawalan jauh anda.
 2. Navigasi jalan anda ke halaman Tetapan.
 3. Daripada pilihan yang tersedia, pilih Tetapan Netflix.
 4. Pilih Nyahaktifkan Pemain Ini daripada Akaun Netflix Saya.
 5. Sahkan tindakan anda dengan menekan Ya apabila digesa.

Beberapa Soalan Lazim

Bagaimanakah cara saya log keluar daripada Netflix di Roku dari jauh?

Terdapat dua cara untuk log keluar dari Netflix dari jauh jika semua kaedah lain gagal anda. Salah satu cara ialah melakukannya terus dari akaun Netflix anda. Dari sana, anda boleh memilih untuk “Log Keluar dari Semua Peranti.” Ini akan log keluar anda daripada semua peranti yang menggunakan akaun anda.

Cara kedua untuk log keluar dari Netflix dari jauh adalah dengan berbuat demikian dari akaun Roku anda. Anda boleh melakukan ini dengan memutuskan sambungan keseluruhan akaun Roku anda daripada akaun Netflix anda.

Bagaimanakah saya boleh log masuk ke akaun Netflix yang berbeza pada peranti Roku?

Untuk log masuk ke akaun Netflix baharu, anda mesti menavigasi jalan anda ke Netflix pada akaun Roku anda. Jika anda telah log keluar daripada akaun anda yang terdahulu, ikut arahan pada skrin untuk log masuk. Apabila digesa, masukkan bukti kelayakan log masuk anda.

Mengapa Netflix tidak berfungsi pada Roku TV saya?

Terdapat beberapa sebab mengapa akaun Netflix anda mungkin tidak bertindak balas pada Roku TV anda. Pertama, anda perlu menyemak sama ada Netflix sendiri mengalami masalah teknikal. Seterusnya, pastikan Roku anda dipasang dengan betul. Pastikan Roku anda berjaya disambungkan ke sambungan internet yang berfungsi. Jika anda masih mengalami masalah, cuba mulakan semula peranti Roku anda. Selalunya, ini membantu membersihkan sebarang kemungkinan pepijat yang mungkin merosakkan peranti anda.

Kawal Roku Anda

Mungkin anda telah log masuk ke akaun Netflix anda pada Roku rakan. Atau mungkin anda hanya mahu log keluar kerana anda ingin menggunakan akaun lain. Walau apa pun alasan anda, mengetahui cara untuk log keluar daripada Netflix anda pada peranti Roku boleh menjadi sangat penting.

Nasib baik, terdapat beberapa kaedah mudah yang boleh anda gunakan untuk melakukannya dengan jayanya. Kami berharap artikel ini telah membantu anda mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang cara melakukan ini, tidak kira peranti anda.

Pernahkah anda cuba log keluar daripada Netflix pada peranti Roku? Jika ya, adakah anda mendapati proses itu sukar? Beritahu kami lebih lanjut tentang pengalaman anda di bahagian komen di bawah.