Cara Log Masuk Ke Akaun Berbilang Discord

106

Sesetengah pengguna Discord mempunyai lebih daripada satu akaun, biasanya untuk sandaran atau tujuan lain. Discord membenarkan anda untuk bertukar antara mereka dari platform anda tetapi tidak mudah untuk mempunyai lebih daripada satu aktif sekaligus. Nasib baik, terdapat cara untuk menggunakan berbilang akaun Discord secara serentak.

Cara Log Masuk Ke Akaun Berbilang Discord

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk log masuk ke lebih daripada satu akaun Discord sekaligus, jangan cari lagi. Sesiapa sahaja yang mempunyai alatan yang betul boleh melakukannya, walaupun beberapa kaedah lebih mudah daripada yang lain. Anda boleh dapatkan petua ini di bawah.

Bagaimana untuk Log masuk ke Berbilang Akaun Discord pada iPhone

Pengguna iPhone Discord sudah pasti boleh log masuk ke lebih daripada satu akaun Discord sekaligus, walaupun ia tidak semudah pada komputer. Namun begitu, dengan bantuan penyemak imbas Safari dan klien mudah alih Discord, anda boleh bertukar dari akaun ke akaun dengan cepat.

Inilah yang anda perlu lakukan:

 1. Buka Safari pada iPhone anda.
 2. Ketik pada butang halaman baharu.
 3. Pilih “Persendirian.”
 4. Ketik pada “Selesai” untuk mengesahkan.
 5. Pergi ke Discord halaman log masuk.
  Nota: Jika Discord membawa anda ke skrin muat turun apl tanpa pilihan untuk log masuk, lakukan carian berasingan untuk Log Masuk Discord.
 6. Masukkan kelayakan anda dan log masuk.
 7. Ulang dengan tab Peribadi lain jika anda mahu.

Selagi anda mempunyai RAM yang mencukupi, anda boleh terus menggunakan Penyemakan Imbas Peribadi untuk log masuk ke berbilang akaun. Jika anda ingin menukar ke akaun lain, ia semudah menukar tab.

Sebagai alternatif, anda juga boleh log masuk ke akaun pada penyemak imbas yang berbeza, kerana setiap penyemak imbas boleh mengendalikan satu akaun Discord sekaligus. Akaun utama anda boleh berada di Safari, tetapi akaun lain akan berada di Google Chrome atau penyemak imbas pilihan anda.

 1. Lancarkan Safari pada iPhone anda.
 2. Pergi ke halaman log masuk Discord.
 3. Masukkan satu bukti kelayakan akaun.
 4. Buka pelayar lain.
 5. Pergi ke halaman log masuk Discord.
 6. Log masuk ke akaun lain.

Kaedah ini boleh menyusahkan sedikit, tetapi ia berfungsi jika anda tidak mahu menggunakan melayari peribadi atas sebarang sebab. Walaupun begitu, kami mengesyorkan kaedah pertama berbanding kaedah kedua.

Anda boleh log masuk ke satu akaun dengan mudah jika anda mempunyai klien Discord untuk iPhone. Akaun lain boleh berada pada salah satu apl penyemakan imbas internet pilihan anda. Safari sudah membenarkan anda log masuk ke Discord, dan setiap iPhone telah memasangnya.

Pada akhirnya, pilih mana-mana kaedah yang anda suka. Mempunyai pelanggan adalah berguna kerana ia lebih mudah untuk dinavigasi daripada versi penyemak imbas.

Cara Log Masuk ke Berbilang Akaun Discord pada Peranti Android

Peranti Android juga boleh membenarkan pengguna mengawal berbilang akaun Discord sekaligus. Kaedahnya adalah sama dengan kaedah yang kami terangkan untuk iOS, tetapi kami akan menggunakan penyemak imbas yang berbeza.

Sebaliknya, majoriti pengguna Android menggunakan Google Chrome. Kami akan mencerminkan perbezaan itu dalam arahan kami.

Ini ialah langkah untuk mengakses lebih daripada satu akaun Discord pada peranti Android:

 1. Pada peranti Android anda, buka Google Chrome.
 2. Ketik tiga titik menegak di sebelah kanan bar alamat.
 3. Pilih “Tab Inkognito Baharu.”
 4. Pergi ke halaman log masuk Discord.
 5. Masukkan maklumat akaun Discord.
 6. Anda boleh melakukannya sekali lagi menggunakan tab inkognito yang lain.

Jika anda tidak menyukai Google Chrome, mana-mana penyemak imbas dengan penyemakan imbas peribadi akan membuat penggantian yang sesuai. DuckDuckGo atau Brave ialah beberapa pelayar alternatif yang popular.

Pengguna yang lebih suka menggunakan berbilang penyemak imbas sekaligus boleh mengikut langkah berikut:

 1. Lancarkan satu penyemak imbas pada peranti Android anda.
 2. Pada penyemak imbas ini, pergi ke halaman log masuk Discord.
 3. Masukkan kelayakan anda dan log masuk ke akaun anda.
 4. Beralih ke penyemak imbas lain yang anda pasang.
 5. Navigasi ke halaman log masuk Discord.
 6. Log masuk ke akaun Discord yang lain.

Bahagian terbaik proses ini ialah anda tidak perlu menggunakan penyemakan imbas peribadi. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu mudah.

Mereka yang mempunyai aplikasi Discord pada telefon pintar Android mereka juga boleh log masuk ke satu akaun dengan penyemak imbas mereka dan menggunakan yang lain dalam klien.

Cara Log Masuk ke Berbilang Akaun Discord pada PC

Pengguna PC boleh memilih untuk mengklik dari tetingkap ke tetingkap, tetapi mereka tidak boleh membuka lebih daripada satu akaun dalam satu penyemak imbas. Anda boleh menggunakan sambungan tertentu untuk membenarkan Chrome melakukan ini, tetapi ia mungkin memerlukan wang.

Oleh itu, cara terbaik ialah membuka lebih daripada satu pelayar dan log masuk ke akaun yang berbeza pada setiap satu. Sesiapa sahaja boleh melakukan ini tanpa memasang perisian khusus.

Ini adalah cara ia dilakukan pada PC:

 1. Lancarkan penyemak imbas lalai PC anda.
 2. Navigasi ke halaman log masuk Discord.
 3. Masukkan e-mel dan kata laluan anda.
 4. Buka penyemak imbas lain, seperti Microsoft Edge atau Chromium.
 5. Pergi ke halaman log masuk Discord.
 6. Masukkan butiran akaun Discord yang berbeza.
 7. Ulangi jika perlu.

Terdapat beberapa alternatif, termasuk memasang sambungan untuk penyemak imbas anda. Mari kita lihat kaedah itu dahulu:

 1. Beli dan pasang sambungan seperti Tukar.
 2. Sebaik sahaja anda memasangnya, anda akan melihat bar sisi pintar.
 3. Tambah Discord kepadanya.
 4. Tuding tetikus anda pada Discord dalam bar sisi.
 5. Pilih “Log Masuk Berbilang Akaun.”
 6. Log masuk ke berbilang akaun anda dan mula menggunakannya secara serentak.

Suis membolehkan anda menggunakan segala-galanya dalam penyemak imbas yang sama, yang merupakan alat yang berkesan dan menjimatkan masa. Memandangkan anda kekal dalam penyemak imbas yang sama, terdapat lebih sedikit peluang untuk memecahkan aliran kerja dan irama anda.

Selain daripada mempunyai satu akaun pada penyemak imbas anda dan satu lagi pada klien Discord anda, anda boleh memasang dua pelanggan Discord berbeza untuk pengalaman yang berbeza. Pelanggan Discord stabil biasa dimuat turun dengan mudah, tetapi terdapat satu lagi yang dipanggil PTB.

PTB adalah singkatan kepada Public Test Build, dan ia merupakan pelanggan Discord yang lebih eksperimental yang berasingan daripada yang stabil. Anda boleh memuat turun dari ini pautan.

 1. Muat turun PTB Discord dari tapak web.
 2. Ikut arahan dan pasang perisian.
 3. Log masuk ke akaun anda.

PTB tidak akan mengganggu jika anda menjalankan binaan Discord yang stabil. Syukurlah, anda boleh log masuk ke dua akaun berbeza serentak tanpa masalah.

Ingat bahawa PTB bukanlah perisian yang paling stabil untuk digunakan. Sekiranya ia tidak berfungsi, anda mungkin perlu bertukar kepada klien yang stabil digabungkan dengan versi web penyemak imbas.

Soalan Lazim

Bahagian ini termasuk maklumat lanjut tentang cara memanfaatkan dua akaun Discord yang terbaik.

Bolehkah saya mendayakan pemberitahuan Safari pada iPhone?

Malangnya tidak. Kelemahan kaedah kami di atas untuk pengguna iOS ialah anda tidak akan menerima pemberitahuan Discord untuk akaun kedua mereka.

Bolehkah saya menerima pemberitahuan untuk penyemak imbas web pada Android?

Discord direka untuk menggalakkan komunikasi. Oleh itu, jika anda tidak boleh menerima pemberitahuan, anda amat terhad daripada tujuan asalnya. Nasib baik, pengguna Android boleh menerima pemberitahuan Chrome.

Nasib baik, anda boleh mendayakan pemberitahuan untuk penyemak imbas web pada telefon pintar atau komputer anda.

Pengguna Android boleh membuka Chrome, sebagai contoh, dan mendayakan Pemberitahuan dalam Tetapan apl Chrome. Ketik pilihan Pemberitahuan dan dayakan ciri tersebut.

Saya Adalah Kedua-duanya

Dengan helah ini, anda boleh dengan mudah membuat gurauan terhadap rakan anda, tetapi menggunakan dua akaun Discord sekaligus juga mudah. Anda mungkin mempunyai satu untuk bekerja dan satu lagi untuk keseronokan, dan dapat mengakses kedua-duanya secara serentak adalah bagus. Syukurlah, sesiapa yang bersedia untuk log masuk ke lebih daripada satu akaun Discord boleh berbuat demikian.

Berapa banyak akaun Discord yang anda ada? Kaedah mana yang anda lebih suka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.